СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 274
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
С уговорката, че нямам претенции да съм права: Аз също писах, че изпитите, с които се влиза в 7 клас в СМГ и другите гимназии изискват да си добър и по двата предмета, а не просто по математика. Затова и всички деца в СМГ са отлични и по двата предмета. Ако не получат максимални резултати и по двата предмета, няма как да те приемат. Освен това, тези деца са работили много. Тоест, изисква се и трудолюбие, и устременост. Има една категория хора, обаче, които имат силно изразена дарба и могат да постигнат много повече в математиката с много по-малко усилия.  Преди време ме впечатли например тази статия за момче от НПМГ -  https://bnr.bg/radiobulgaria/post/100228552/petoto-reshenie-na-a … bylgarski-uchenik. Трябва да имаш огромно влечение и отдаденост за да посветиш толкова време на една задача, но и да мислиш по различен начин. Това момче със сигурност не е имал ниска оценка и по БЕЛ, за да влезе в тази гимназия, но определено дарбата му е другаде. Ето пък пример за човек без официално образование, оставил световна следа в математиката https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0% … D0%B6%D0%B0%D0%BD.
Също така, смятам за чиста загуба на време, дете с влечение и дарба в областта на математиката да се мъчи да заизустява тези в седми клас, защото трябва да изкара над 90 точки по БЕЛ.

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 15:00 от peve

# 661
Гениите сe раждат, те не са резултат от родителски амбиции.
Добре е да подкрепяме децата си в техните търсения и усилия да постигнат най-доброто без да ги задушаваме с нашите си нереализирани мечти.
Насладете се на лятото и на заслужената ваканция Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 авг 2022, 18:07 от diddle07

# 662
Чак пък дарба... Много, много труд. И малко късмет да си във форма на изпита.

# 663
  • София
У дома - идеален,а на вън - на 360 градуса различен.
Обичам този градус.

И мен ме притеснява дете, което беше кошмарът в училището на набора до 4 клас. А сега се е похвалило, че ще е в класа на сина ми. Надявам се да се е променило. Но бяха групичка, която пушеха, лъжеха, топяха, заплашваха - ужасни деца. Така че съм далече от мисълта, че приемът гарантира нормалност.

# 664
Обичам този градус.

И мен ме притеснява дете, което беше кошмарът в училището на набора до 4 клас. А сега се е похвалило, че ще е в класа на сина ми. Надявам се да се е променило. Но бяха групичка, която пушеха, лъжеха, топяха, заплашваха - ужасни деца. Така че съм далече от мисълта, че приемът гарантира нормалност.
                    Дано имате късмет и да има промяна в поведението.Ние се отървахме от подобно дете.Пътека бях направила до директора и никой не вярваше,че това "скромно,послушно и добро" дете в същност беше ужасно,обградило се с "бодигардове" от по-големите класове и тормозещо наред де когото види.
                    Точно за това съм скептично настроена относно  хвалби на идеална среда в идеални у-ща.

# 665
Обичам този градус.

Дано имате късмет и да има промяна в поведението.Ние се отървахме от подобно дете.Пътека бях направила до директора и никой не вярваше,че това "скромно,послушно и добро" дете в същност беше ужасно,обградило се с "бодигардове" от по-големите класове и тормозещо наред де когото види.
                    Точно за това съм скептично настроена относно  хвалби на идеална среда в идеални у-ща.

В този ред на мисли голямата ми дъщеря и още няколко момичета от класа бяха системно тормозени (психически и леко физически) от техен съученик. Това се случи в 9 клас в СМГ. В 8 клас нямаше никакъв проблем. След множество разговори, срещи и за финал заплахи нещата се нормализираха. Но както родителите, така и учители не вярваха, че именно това момче е възможно да се държи по подобен начин. Така, че човек никога не знае какво печели, когато губи.

# 666
Ето и 4-то за 133-то Пушкин https://133sou.com/priem/priem-sled-7-klas.html
Както прогнозирах руския доста надолу....

# 667
Гениите са съвсем различно нещо. Аз лично не искам да имам дете гений, защото такива хора имат доста нелеки съдби в общи линии.

# 668
  • София
Не сме стигнали още до гении. За сега са само деца, които ходят на училище. Опитваме се да им дадем хляба в ръцете.

# 669
  • София
Все още има свободни места в паралелките на  9.ФЕГ след 4-ти етап на класиране:
https://www.feg.bg/priem-viii-klas-2022-2023/

# 670
Аз също ходих да питам за балове и ми казаха,че не ги обсъждат. Попитах за броя на кандидатите и ми казаха , че са много. После прочетох дискусията тук и разбрах, че ако играеш печелиш....До днес не знаех, че съм хазартна натура, но в 10 часа изтеглихме свидетелството от едно не лошо училище и подадохме в 133то. Приеха ни и сега сме щастливи. Та моя опит е положителен. Sunglasses

# 671
Аз също ходих да питам за балове и ми казаха,че не ги обсъждат. Попитах за броя на кандидатите и ми казаха , че са много. После прочетох дискусията тук и разбрах, че ако играеш печелиш....До днес не знаех, че съм хазартна натура, но в 10 часа изтеглихме свидетелството от едно не лошо училище и подадохме в 133то. Приеха ни и сега сме щастливи. Та моя опит е положителен. Sunglasses
Определено при хазарт не винаги печелиш...трябва да са премерени рисковете. 
На Вас честито!

# 672
Честито! От кое училище изтеглихте свидетелството?(питам, за да кандидатстваме там)🙂
На моето дете не му провървя. Цяло лято следим за свободни места, вече имам сърцебиене и паник атаки заради този стрес, детето също ужасно притеснено...Не може да работи под стрес и не се представи добре на изпита по математика+петици в дипломата по математика и ИТ( беше в "елитно" училище и оценките се пишеха според знанията)...се оказаха съдбовни. За НВО, освен знания се изисква и силна устойчивост и умение за справяне със стреса. Две години ходи на уроци по математика,  решени са задачите от всички сборници, нямаше свободен уикенд, положи ужасно много усилия, но резултата не добър. Конкуренцията с деца от провинцията с отлични дипломи+постоянното движение с изтегляне на дипломи ни оставиха без алтернатива. Неприятното е, че за всяко ново място се обявява ново класиране, вместо да има някаква база с резерви. От една седмица обикалям по училища в София, подавам документи, чакам класиране, изтеглям документи, а в същото време познати се хвалят, че изтеглят документи от училища, в които кандидатства детето ми и след това отново се записват в същите след обявяване на класиране. Кварталното  ни училище е "елитно", другите останали в района също се водят елитни и нямаме шанс, а детето ми не иска да учи в техникум, защото определено е хуманитарен тип и с афинитет към езиците.
Знам, че мнението ми е субективно, но при толкова висока конкуренция от цялата страна, трябва да има ясни правила, които се спазват, както и да се реорганизират училищата, да има паралелки според търсенето и да са актуални във времето, в което живеем.
Успех на всички  и весела ваканция на всички записани дечица!

# 673
  • Mars Hotel
Мда, всеки си има някакво "оправдание". Сега пък децата от провинцията били със завишени оценки, а в софийските елитни училища оставяли петици на умните и старателни деца...
Разбирам, че сте под стрес и съчувствам, че детето не се е представило според вашите очаквания, но мислете малко какво пишете все пак.

# 674
Не сме стигнали още до гении. За сега са само деца, които ходят на училище. Опитваме се да им дадем хляба в ръцете.

То ако хляба ставаше с решаване на задачи....... Аз щях да съм милионер 😜

Общи условия

Активация на акаунт