Домакини 83/ Да уморим жегата с коктейли

• 53 992
  • 721
  •   1
Отговори
# 375
Привет, момичета!

ММ се върна от Украйна много уморен. Престоят е бил много интензивен, а пътят дълъг и уморителен. Аз през това време се занимавах с майстора за мазето, но снощи свърши и мога да се похваля със сложени плочки в мазето. Сега оставя да се боядиса. Ще се огледаме за майстор, но ако пак ни поискат луди пари, сами ще си го боядисаме. След това идва ред и на стелажите.

След като купих 15-на бурканчета за доматите, оказа се, че единствената тенджера, в която се побират на височина, не е за индукция. Ами сега? Сложих ги в зип пакетчета и във фризера. Миналата година в Киев доматите бяха много месести и тогава махнах и сърцевината, но тук бяха доста водни и смелих всичко. Само махнах кората. Вакуумирах и цели червени и зелени чушки за пълнене и туй то. Зимнината е готова.
А, купих и малко чушлета рибка и ги опекох на тигана. Едно бурканче стана с чесън, оцет и малко олио, ама са бая люти за моя вкус. То добре, че е едно бурканче. Ще има до го мъчим цяла зима.

Марулетка, много сладка тази Кати!

# 376
  • София/Севлиево
Здравейте.
Кате пате много е пораснала и е голяма сладурана,пу-пу
При нас нищо ново.Утре ще заведа Слави да си вземе учебниците.Хич не му се почва,ама няма как.
Росен пълзи,изправя се,но не иска да ходи.От вчера е на държавна детска кухня и я одобри( аз също за разлика от частната,която ми миришеше на нещо много гадно).
Ето един Зеленчо,както го нарече баба му,за тези,които ги нямам или нямат ФБ

# 377
Ах , че сладък Зеленчо. И ние имаме морава, ама нашата  принцеса не иска да ходи по нея,щото боцка. Така де,нали е "кифла". Вече е с пробити ушенца , майка й сега ми пусна снимка.Бабино момиченце!
   Ели , Като от месец и половина е на държавна кухня, то ние нямаме частна в Монтана. Всичко си хапва с охота.Единствено дъщеря ми не дава всеки ден кремчетата, защото има доста захар в тях, а ги редува с нещо друго,приготвено от нея. Като я сложим в столчето и си види купичката, направо притреперва.Даже понякога следобед й дава супичката, вместо крем.
    Смърфи, и какво казва за обстановката в Украйна ТМ? Преди два дни коментирахме у дома,че нещо спряха да говорят за бойните действия.Имам усещането,че нещо се случва там, но има някакво информационно затъмнение. Или украинците умишлено пазят тишина ,или руските войски се прегрупират. Четох в сайтове,че руските редови войници масово напускали военните зони ,облечени като цивилни,за да не ги пленят . И един вид дезертират от войската.Но това може и да е абсолютен фейк.
   Ау , забравих да почерпя за именния ден на сина - Кристиян .Да е здрав си пожелавам и да има акъл в иначе хубавата брадясала глава!

# 378
Честит празник, Марулетка. Много хубаво е Патенцето ви  Почерпете се и за мен с ММ. Имаме годишнина от църковния брак.
Смърфи, радвам се, че ТМ вече си е у дома. От ИКЕА може да купиш метален "преходник" за индукцията. Може да има и в други магазини или да си я измайсторите сами.

# 379
Мари, честити да сте!

# 380
  • при късмета
Ама са ни много сладки бебоците в темата, пу пу
марулета, да ти е жив и здрав и много успешен! Весел празник!
Мария, честито, още много годишнини да посрещнете заедно!
Излязох, свърших почти всички дребни задачи, че нищо, че са дребни, някои не успях. Тъкмо се прибирам и се усещам, че и цветя не съм взела. Пак трябва да излизам

# 381
  • Бургас
Прибрахме се от Гърция.Много съм изморена-11 часа път с лодката.Почерпете се за здравето на Криста,която има РД и имен ден.

Утре ще ви чета.Дано всички сте добре.

# 382
  • в сърцата на децата <3
Славе, Марулета - да са ви живи и здрави децата!
Марулета и Ели - пу-пу 😍😍😍
Марулета, относно Украйна и на мен ми се струва, че нетипично спряха да ни я натрапват от всички възможни източници 🤔 Мъти се нещо, ама да видим какво.
Мария, честита годишнина!

Лейдис, ще бъда кръстница! И то на цели двама юнака ❤️ Кажете какво трябва да се купи? Знам за златно кръстче и бели дрешки. То има време, ама да се подготвям финансово. И родителите са решили да е преди Великден, а то май не може по време на пости? Абе не са уцелили най-набожния човек за тая работа 😂

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 21:17 от snow_angel

# 383
mariat честита годишнина!
Честит празник на всички именници и рожденици.
Младежите са готови за утре. При нас всяка заповед е предпоследна та утре ще сме с междуградския автобус. Мъжът ми заминава с колеги да помагат в Каравелово. Къса ми се сърцето, изпитахме го преди няколко години. Отделно там изкарахме едни от най-хубавите години.
Аз още не мога да реша какво да облека.

# 384
Черпим се, Славе, да е жива и здрава!

И Росенчо станал само за мачкане!

Марулетка... те бяха само в Лвив, не им разрешиха до Киев. Там е било спокойно през времето, което са били. Нямали са нито една аларма за бомби. А какво става в Украйна... има много инфо по международните медии, не са спрели да говорят за там. БГ новини не гледам и си нямам идея защо не информират. Засега идват положителни новини, че украинската армия успява да си върне някои завзети територии. Има и още много инфо, но не съм сигурна дали е ок да пиша тук. Като цяло ни чака тежка зима, но от друга страна Европа се събуди и съвсем скоро ще излезем от енергийната зависимост от Русия. Което е много добре в бъдеще за нас.
ММ донесе от онзи чай, искаш ли да ти изпратя една опаковка?

# 385
Честита да е Криста и много да слуша майка си!
Ангелче, различни неща се искат. Може кръстчето да е сребърно, златно... Ако децата са малки- трябва да ги облечеш и обуеш+ шапка/качулка за главичката. За църквата искат пита, букетче здравец с червен конец, свещ, олио, вино, сапун и кърпа(за попа са). Демек и за децата хавлийки/кърпи. При нас искат миро- така казват на една бяла пелена обточена с червен конец и върху нея полагат бебето за миросване- минават го с клечка с мазнина по ръце, крачета и глава. Ако искаш може да вземеш и кутия бонбони- да почерпиш в черквата присъстващите, за това, че вече си станала кръстница.
Джейми, поздравявам ви за решението да помогнете.

# 386
  • София/Севлиево
Честита годишнина,Мари.Честит имен ден и рожден ден на девойката на Славето ,честит имен ден и на синът на Марулета.
Относително е дали може кръщене през пост.Ние сега бяхме на 6 август на кръщенето на племенника.Единствено не разрешиха да черпят вътре в храма.
Нещата за църквата, които остават за попа се осигуряват от родителите,и почерпката в храма-също.От кръстницата се иска кърпа за бебето и нови дрехи(не е задължително да са бели).На Росен сестра ми му стана кръстница и му бе избрала костюмче в синята гама.Навремето и на Слави кръстницата му бе избрала цветни дрехи.А в бяло ги облякох аз и тъй ги заведох в църквата, после ги преобличаха кръстниците.Пък племенника изобщо не го преобличаха.С каквото майка му бе избрала тъй остана.На Слави кръстницата не му е купувала кръстче,сестра ми подари сега златно на Росен.Та разлики много...

# 387
Аз нищо не съм осигурявала за попа в църквата. Всичко купуваше кръстницата. Тя черпеше в църквата, че е станала кръстница, а аз черпех(с моя си покупка), че детето ми вече е кръстено. Никога дрехите не са били бели.

# 388
Ангелче, преди няколко години бях кръстница. От мен имаше нови дрешки (не чисто бели) и страхотна икона (на светицата с името на кръщелницата ми), правена специално за нея. Кръстчето беше от баба й, така те пожелаха. Като цяло продават комплекти за кръщене, където има хавлии и т.н. неща за църквата. И отделно каквато договорка направиш в родителите - почерпка или друго нещо друго.

Мария, честита ви годишната!
Марулетка, да е жив и здрав именикът!

# 389
  • при късмета
Славе, и тук, да ти е жива и здрава Криста, много да ви радва!
Ангелче, най-добре се разбери с родителите. Има разлики в ритуалите по области, като за всичко останало. И аз знам за златно кръстче и дрехи, както и списъка за църквата, но за последното мисля, че е въпрос на уговорка.
Джейми, присетих се по едно време, че си от карловско и щях да те питам дали е точно в засегнатия район, ама май само Карлово съм запомнила. Страшно е просто, дано навреме се оправят хората за зимата. В Гората.бг всеки ден има отчет за доброволци, нови инициативи и до къде са стигнали. Днес прочетох, че в Каравелово и Слатина къщите вече са изчистени отвътре, но има още къщи за чистене в Богдан.
За Украйна всеки ден чета новини, за телевизиите не знам какво точно казват, защото не всеки ден гледам новините. С четенето ми е по-удобно, защото е когато мога, а не когато ги дават. Вечерно време връщаме риалити или сериали, с които не сме успели предния ден, та вечерните със сигурност ги пропускам. Положителните новини от фронта и аз ги четох. Путин вече загуби войната, всъщност я загуби със започването, независимо от изхода на военните действия, ама да не подхващам темата. Откачането от Русия във всякакъв аспект, ще е най-добре занапред и според мен.
От утре започва въртележката, това лято как мина изобщо не разбрах. Не сме мръднали от вилата, добре, че пратихме Шефа тук, там. Нямам търпение да дойде другия дълъг уикенд, ще мръднем най-после

Общи условия

Активация на акаунт