Домакини 83/ Да уморим жегата с коктейли

• 54 048
  • 721
  •   1
Отговори
# 360
Mako - за догодина ще правиш разсад Joy

# 361
  • при късмета
Запомних, че около или на 1 май се засяват, но ако правя разсад, тогава трябва да е готов или пак тогава да бодна семките? Нещо хладничко ми се вижда там за дини и пъпеши, хората в началото, средата на август са обрали всичко, а там са готови месец по-късно. Ама нищо не ми пречи пак да пробвам, нали Шефа се кефи на собствени

# 362
Мда, и аз харесвах кралицата. Епоха е тя в историята. Имах предвид какво  е усещането на обикновения човек . Но разбрах ,че тъгуват хората.
   Сноу кажи какъв  е тоя гипс с фибри, ако дадеш и снимка ще е супер.

# 363
  • в сърцата на децата <3
Марулета, циментова шпакловка е, не е гипс. Има различни марки, до тук съм работила с два вида, като и двата са ок. Само разликата в цената е фактор, но тук няма особен избор. В Плевен от един склад взимах значително по-евтина (но не знам колко са я увеличили тази година). Единствено гледам да е бяла, а не сива, защото по-лесно се боядисва.
Относно баби и дядовци - децата ми няма как да имат детството, което имах аз, защото времето, в което живеят те, не е това, в което израстнах аз. Не е нито по-добро, нито по-лошо.

За кралицата ми стана тъжно снощи като чух. Още в Централната емисия като казаха, че Хари и Меган летят от Щатите, ми стана ясно, че нещо не е на добре тоя път. Чарлз ми е ужасно противен и като визия, и като поведение през годините. За щастие синовете взимат гените на дядо си по майчина линия, така че тоя грозофил няма да си предаде друго, освен фамилията. Камилата му дори не желая да я коментирам... Дано Уилям наследи престола по-скоро 😁

# 364
Добър да е денят ви!

Мако - при мен нищо не става със зеленчука, но това не ми пречи да правя разсади и да сея Joy
За най-достоверна информация по датирането ще питаш някоя местна баба, чийто градина си харесала. По нашия край е дата около 1-ви май, защото след нея вече не падат слани и може да се сее на открито. Иначе, ако е оранжерия, или се покрива - може и по-рано. Има си и значение микро климата - в моето село например никога не са виреели кайсии /много опити са правени/, а на 10км от него има цели масиви с кайсии.....
Та важното е да не се отказваш - ще откриеш твоите неща.

# 365
  • в сърцата на децата <3
Добър да е денят ви, дами! От пищната трапеза на Калинчето си щипвам само кафенце, че ще ми стане тежко и ще ми мине ищахът за работа 😁
Момичета мили, дали не знаете случайно от де мога да си купя скрин, но да е възможно най-висок и дълбок? Не ми е удобно с гардероб, само чекмеджета ми трябват, но повечко. Пък ако има и с различна височина - идеално. Не ми е оферта да е къстъм мебел, такава и аз мога да си направя, но нямам време. Искам да поръчам и след Х време да дойде, да му навъртя видиите и толкоз. Знам, че са ми много изискванията, ама хората Адронен колайдер построиха, не може да няма такъв скрин 😁

# 366
  • при късмета
Добро утро!

Ангелче, по моите наблюдения, няма вече дълбоки мебели. Аз затова нашия гардероб като се местихме ми беше много ценен, защото новия на шефа и нашия уж еднакви, а имат разлика почти една вратичка на ширина. Това по веригите, където всичко е ПДЧ. Тук има няколко магазина, които от едно време ги знам, правят дървени мебели, предимно чам, там евентуално се намира нещо по старите стандарти. Скринове съм виждала от 3 до 5 чекмеджета на височина.
Калинче, там дини и пъпеши никой не гледа. Миналата седмица се запознахме с още едни от съседите и мъжа стои на терасата, гледа в градината, че нещо се жълтее, пита какво е и като казах, че е пъпеш, вика "ама тук вирее ли?".
Всичките домати са маносани. Миналата седмица нищо им нямаше, тази листата черни от горе до долу на всички корени. Доста навързали домати има, тъкмо пораснаха и да започнат да узряват. Каквото, такова, при двама съседи е така
Ангелче, мъжа ми като прави фигуративната шпакловка на спалнята, взехме някаква готова. Не знам как са я приготвили, но не съхне бързо и е мека за работа. В кофа е съответно, не на чували, ама беше много доволен от нея. Сега за вилата сме взели варо циментова, ще си кара по обичайния метод. Окабелихме сега и 1 етаж, качихме материала и другата седмица това ще прави.
Аз си изшкурих прозорците, не знаех дали ще стане с шлайв машината, която имаме и дали ще свали боята, но става, даже черчеветата стават. Добре са, здрави са и за сега остават, въпреки, че са старите с 1 стъкло. До края на октомври, се надявам 1 етаж да е готов и това да е за тази година.
Хубав дена на всички Hug

# 367
  • в сърцата на децата <3
Добро утро! Щип кафенце, че много задачи имам днес.
Ма ко, поръчах накрая просто някакъв, а проблема с дълбоките чекмеджета го реших като поръчах и един ъглов малък гардероб. Исках да събера сгъната завивка в чекмедже, но явно са плитки. По-нататък като ми се освободи време ще си направя каквото ми е нужно и това е.

А аз каква беля си отворих... Събота вечерта отива ММ с малкия и съседа да разходят кучетата по реката. Аз решавам, че ще почистя по-основно перваза на кухненския прозорец, затова махам всички саксии и пускам прахосмукачката. На този прозорец перваз няма, с гипсокартона е затворена ватата и е шпакловано (по думите на "майстора" - готово за боя). Та като дръпнах прахоляка с прахосмукачката и отидЕ цялата шпакловка отгоре на няколко големи парчета. Буквално все едно тънък лист гипс е бил само поставен отгоре. Очевидно са си спестили грунда... Това не ми попречи да опитам да боядисам 😂 Свлече се като кожа на едри парцали 😂😂😂😂 За перваза (който се оказа и крив във всички възможни посоки) отрязах парче шперплат, което импрегнирах с грунд и боядисах, след което залепих. Днес ще търся грунд и тапети за баня за стената под него, защото там ще стои кофата за боклук и коша за пране - трябва да държи на чистене. За ъгъла между двете си взех една хубава алуминиева лайсна 30/30 и ще е това. ММ каза, че нарочно си намирам какво да ремонтирам 😂

# 368
  • при късмета
Добро утро!

# 369
Добро утро!
Кафееееееееее Kissing Heart
Мако - щом местните казват, че не сеят, значи ги послушай. Е - никога не пречи и да пробваш де Kissing Heart
В крайна сметка не сееш, за да се изхранвате от това.
Ангелче голяма си беладжийка Joy

# 370
Хелоу! Аз работя, нищо интересно.Пие ми се кафе, мързелува ми се, не ми се работи.
   Смърф, твоят мУж завърна ли се от Украйна?
 Фло нещо липсва.
   Мако , аз обичам да си експериментирам с разни неща в градинчето. Сега една съседка ме убеждава ,че бамя нЕма да се рОди. Питам що?- пробвали? Ми не, ама ние такова не ядем и я такова не садим.
    Аз съм твърдо решена, само де сме здрави , да пробвам.

# 371
  • при късмета
Мако - щом местните казват, че не сеят, значи ги послушай. Е - никога не пречи и да пробваш де Kissing Heart
В крайна сметка не сееш, за да се изхранвате от това.
Не се издържаме от това, ама за доматите все пак ме е яд. Тъкмо си въобразих, че съм ги отгледала, макар и 4 корена. Откъснахме по някой де. А за опитите, ще опитвам, пък каквото стане. А местните не садят пъпеши, ама и от него 2 изядохме, а Шефа беше много ентусиазиран, макар този сорт, ако го купя да не го яде изобщо.
марулета, развесели ме твоята комшийка
Ангелче, а ти си седни на дъ..то Joy
И аз скучая, Шефа е на урок, имам сготвено, днес мързел

# 372
Еееее, жено!!!!Какви уроци, остават им два дни ваканция! Засрами се! 
   Моичкият от понеделник почва БЕЛ ,че ще му трябва за кандидатстване .
Чувам за сериозни суми за уроци, жална ми майка!
   След работа ще гледам Катринчеее, бабиното сладкишче ! Мама и тати ще грундират някакви стени в апартамента, че в събота ще лепят тапети и ще боядисват. Аз още нямам пълна представа на това, което са измислили, но то не е и моя работа. Това си е тяхната къщичка , да си я правят по свой вкус.

# 373
  • при късмета
Добро утро!

марулета, и аз така виках, да се засрамят тези хора. Обаче и по БЕЛ и по математика го искаха малко по-рано, че да преговорят. Тази по математика още миналия месец го привикваше, че тепърва се запознахме и да видим как ще тръгнат нещата. По БЕЛ няма кой знае каква нужда, там доста по-добре се справя, но на сестра ми свекървата има школа, лесно му е с нея и тя държи да го подготвя. С майка ми набързо му спретнаха и тези уроци, пък аз се съгласих, защото като беше при тях на вилата с братовчедите, тя всеки ден по половин час се е занимавала и той самия каза, че с нея му е лесно. Шефа е много особен с възрастните около него откак се е родил и той си определя с кого да си комуникира, включително учители. Ще му е натоварена година, но няма начин. Даже и днес е на урок и после започва веднъж седмично. Не знам сумата честно казано, не иска да вземе пари, колкото и да се разправяхме. Иначе миналата година тръгна там на математика, изместих го защото там е група, а намерихме индивидуален, ама беше от порядъка на 220лв. на тримесечие или нещо подобно. По математика са 35лв. за час и 15 минути, астрономическо време
Ще се шлая днес по улиците да свърша дребни неща. Хубав ден на всички Hug

# 374
Вземам си кафе! Аз се шегувах за уроците .И нашият почва ,а чух за 40 лв за астрономически час и половина.Немски,български ,математика ,а иска и АЕ ,да се готви за матура.Май вместо смески трябва друго бяло прахообразни да продаваме.
   Снощи се гледахме.Изнасяме й една кошарка на двора под навеса да си играе .Майка к сега я заведе да й пробиват ушите,бабиното !

Общи условия

Активация на акаунт