Домакини 83/ Да уморим жегата с коктейли

• 54 064
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
Ползвам котлона в кухнята. А на терасата- бързовар.

# 346
Ползвам котлона в кухнята.

Газов ли е котлонът? Нашите са индукционни и няма да стане.

# 347
Нашият не е газов, не е и индукционен, а керамичен. Но, преди леля ми да ми завещае един бързовар на 1000 години използвах индуционен подвижен котлон за терасата (нещо се развали и спрях). После почнах да си ползвам котлона в кухнята, а сега и бързовара. Единствено продължавам традицията на тенекията от сирене.
А, добро утро.

# 348
А, добро утро!
Освен да търся някъде тенекия... Така или иначе нямам буркани тук, ще трябва да купя. Видях в Кауфланд, че има. Ще видя кой размер буркани влизат в най-голямата ми тенджера. То за 15-на бурканчета, и на два пъти или три пъти ще станат.

# 349
  • при късмета
Добро утро!
Смърфи, страхотно кафе. Сетих се защо ми липсваш отатък. Ако ти се разхожда до Люлин, имам излишни буркани с капачките. И малки и големи имам. Получаваш ги с кафе или нещо подходящо за шофьор.
Нещо не можах да спя тази нощ и сега ми е чоглаво. И пак трябва да мисля какво да готвя

# 350
  • София
Добро утро, момичета!

Пелменена супа Simple Smile

Момичета, нещо съм изпуснала - самата тенекия после с бурканя къде слагате - направо на котлона?

# 351
Смърфи, стискам палци за ТМ и Украйна. Там какво се случва, нещо като че ли не се говори в последно време. Слушах Зеленски - имал добри новини , ама не иска да ги казва. Дано наистина са добри за хората.
  Чакай сега и аз да дам акъл за бурканите. Ти ще ги вариш само за капачки, нали, колкото да стане вакуум? Можеш да ги сложиш на два реда ,като горния ред е надолу с капачките.
    Ха добър ден! Работя днес до обяд, следобед гледам Кати. Идваха с майка й на кафе, от разходката минаха покрай мен. И като ревна това дете и вика Ба,ба. И се усетихме, че една моя приятелка я научи да гали кученцата по чувалите и има едни снимки на пиленца и тях. Вкарахме я в магазина - голям кеф! Та реве и вика Ба,ба, не заради баба си, а заради кученцата -бау,бау. Голям кеф да стои изправена на чувалите и да милва кучетата.

# 352
  • в сърцата на децата <3
Хелоу, лейдис!
Тути финито при нас! Остана "само" чистене 😂😂😂 Проточи се, защото извънредно на втория ден от ремонта си прибрахме децата. В спойлер ще се оплача и похваля едновременно, но честно казано въпреки негативната емоция, повече ми е благо заради реакцията на ММ.
Скрит текст:
Знаете, казвала съм, че свекъра е алкохолик. Събота към 10 вечерта ми звъни щерката разплакана, че отишла да си търси телефона, а оня кьоркютук пиян решил, че по никое време ще вечея и ѝ казал "Пак ли ще ядеш, виж какво прасе си станала" 😤😤😤😤 Първо - детето НЕ Е дебело, даже тъкмо влезе в долната граница на килограмите, които се водят "норма" за ръст и години. Второ - и 300 кила да беше, няма право да ѝ говори така! Та докато детето ми обяснява, пуснах на високоговорител да чуе и баща ѝ. Докато се осъзная от шока и реагирам, той вече беше подпалил и звънеше по телефона. Направи ги на две стотинки и половина на секундата и им заяви, че на другия ден отиваме да си приберем децата. По принцип е човек, който бързо пали, ама и бързо гасне, затова бях много приятно изненадана когато сутринта се събуди преди мен (аз съм ранобудната от двама ни) и ме юрна да ходим. През цялото време аз пазя неутралитет, реших поне веднъж да видя как ще процедира без аз да казвам нищо. Баща му спеше като отидохме, а беше минало обяд. Дълбок, пиянски сън. Събуди се когато вече изнасяхме на децата нещата към колата. Не знам какво са си казали, защото хванах първия сак, който ми попадна и излязох, за да не му шибна един... Дори отвън се чуваше как ММ крещи. Като си тръгнахме трепереше от нерви.
Сигурно е странно как може да ми е приятно от ситуацията... Обаче за мен тази му постъпка е много повече важна от всички подаръци, с които ме подкупва, воден от гузната си съвест заради издънки. От тук нататък ще пипам внимателно, защото смятам да не пускам повече там децата. Свекито изцепила на детето, че от тук нататък ако искат да ходят, ще е без телефоните, защото само звънят да се оплакват?!? Да бе, да. И един мармот... Толкова години се оправяме сами, още няколко все ще се справим.
И така от неделя сме в пълен състав. Каквото можеше да се обърка по ремонта - се обърка. Каквото не можеше - също. Важното е, че накрая стана всичко както го искахме - изкъртихме един ъгъл с плочки, шпакловах го. ММ изкърти и едни циментови первази, които се оказа, че са монтирани директно на тухлата и като ги махнахме остана дупка 10/10 см 😂😂😂 Шпакловах и там с любимата ми циментова мазилка с фибри - да знаете, че това е супер удобно за работа и здраво чудо. После в него хващахме первазите на ламината - за разлика от мазилката на стените, която се рони като ланшен хляб, тук няма лабаво. С ламината не мина без проблеми - понеделник 6 часа редихме първите 3 реда 🤣 Излишно е да споменавам, че включих богатия си речник на всички езици, които говоря 😁 Вторник потръгна, но се оказа, че отпадъка ни е малко повече от предвиденото и количеството не ни стигна. За 2 дъски... Сряда довършихме ламината и сложихме лайсните, сменихме всички контакти и дори демонтирахме един от акомулираща печка. На негово място сложихме обикновен, като за целта къртихме за кутия 😂 После я замазвахме, боядисвахме... Абе намираме си работа, не е майтап. Днес вече преместихме мебелите, почистих климатика (не се ползва изобщо - нито зиме, нито лете) и свалихме полилея да го почистя основно. Докато простирах успях да вкарам един мощен шут в масивно парче греда 150/150 и си сцепих палеца. После докато местихме матрака го изпуснах на другия си крак, да няма с кой да куцам 😂 Утре ще боядисвам вратата и касата, като вратата ще я изпръскам с пистолета навън. Касата ще е с валяка. Ще чистя дограмата от латекса и започвам основното чистене на детската. Вторник ми започва курса и времето ми съвсем ще е дефицитно, така че до неделя трябва да съм приключила.
Това е от мен - похвалих се, оплаках се, многословна съм както винаги 🤣🤣🤣

Смърфи, стискам палци ТМ да се прибере безпроблемно 🤞🍀
Още искам да пиша, ама трябва да мина през баня и да отивам да почивам в мир, че ми тежат очите... Гуш на всички 🤗

# 353
Люска, да, аз слагам тенекията върху котлона, редя бурканите, пълня вода и пускам копчето. "Хитринката" е, че ползвам тенекия, която след летните месеци изхвърлям с голямо удоволствие. Не съм дала пари за голяма тенджера, която да ползвам 4-5 пъти в годината и не ми заема място в някой шкаф целогодишно.
Ангелче, едно "Браво" има от мен ТМ.
А за ремонта се чудя дали да те похваля или да ти съчувствам зарад лошите случки.

# 354
Добро утро!
Липсват ми опциите за качване на снимка затова без кафе ще сте. Изобщо всички бутони ми липсват.
Смърфиетка палчета всичко с твоя мъж даже наред.
snow_angel уморих се докато те изчета Simple Smile Като изключим тази част с причината за прибирането на децата поздравления. У дома сме на етап свързване на камината към системата. Мъжът ми е готов в гранитогрес в кухнята, остава коридор и купуване на ламинат за стаите. Ама няма да е скоро, че вероятно ще я бъде моята магистратура.

# 355
Добро утро.

# 356
  • при късмета
Добро утро!

Джейми, когато стане, тогава. Имате и таван в апартамента да оправяте, така че едно по едно. И ние няма да успеем на вилата с това, което искахме предполагам, времето вероятно ще ни спре, ама когато стане.
Ангелче, аз още миналия път мислех, че си категорична, че децата няма да ходят без вас. Иначе, браво на мъжа ти, ама ако го беше направил по-рано, изобщо нямаше да имате този проблем. А ремонтите, винаги са така.
Допивам си кафето и хуквам да си преподписвам договора за ТВ и нет. Голяма глупост измислиха с тези срочни договори.
Гушки на всички и хубав ден Hug

# 357
Драстеееее!
  Сноу ,браво за всичко!!!Единствено съжалявам, че детенце е трябвало да че такива неща от дядо си. Моите имат хубава връзка с моите родители, чуват се често, особено щерката след като роди Кати. Държи бабите в течение на всяко зъбче, всяко ново нещо. Но това се случи, след като пораснаха децата. Съжалявам, че нямаха детството при баба и дядо , което ние имахме. За мен домовете на бабите и дядовците бяха пристан на спокойствие, уют и много обич.
   Чули сте за кралицата.Лейди, ела кажи от първо лице как са поданиците?

# 358
Добро утро Kissing Heart
Поданиците са тъжни. Аз също много я харесвам. Никога няма да се повтори нейното "управление".
Краля умря - да живее краля Чарлс III....
Има 10 дневен траур. Днес трябва да я преместят в Лондон. Починала е в Шотландия - в двореца, в който е родена.
Предполагам по новините са казали.

Смърфи стискам палци!
Ангелче Kissing Heart
Люси да ти е по вода новата учебна година!
Джейми успех с магистратурата!
Мария огромно благодаря!
Мако излязоха ли дини?
Вале китката оцеля ли?
Марулета да нацелуваш крачетата на маймунката Heart Eyes

# 359
  • при късмета
Калинче, дините изобщо не излязоха. Бях сложила 2 гнезда дини и 2 пъпеш. Само от едното на пъпеша излезе един корен от 3 семена. Доста беше нацъфтял, доста и вързаха, но в крайна сметка пораснаха и узряха 2 пъпеша. Откъснати са и двата, дояждаме втория. Не беше и сорта на опаковката, взех уж медена роса, а излезе този с линии отстрани. Но е хубав на вкус.
Осигурих нето и ТВ за следващите 2 години, голямо чакане в офиса, на този оператор затвориха 2 около нас и остана само 1.

Общи условия

Активация на акаунт