Отговори
# 2 130
  • Виена
И аз забелязвам едно грозно ожесточение, обяснения за мързел, затлъстели деца, липса на дисциплина, на добри хранителни навици. Хората на режим са осъзнати и отговорни, другите си намират оправдания да не стоят и те на режим, та затова са неосъзнати, недисциплинирани, неоговорни към себе си... Кому е нужно това?

# 2 131
Ми, съжалявам но винаги съм била от по- пищните, което по никакъв начин не ме е лишило от мъжко внимание Дори напротив... Да, трябва да се спортува, да бъдем режимни,  най- вече да се харесваме, но....не всички имаме и воля и сили за това. Аз водя изключително нездравословен живот, стрес, по 4 нощни в седмицата, което неминуемо води до нередовно хранене, едвам се наспивам., пуша и пия алкохол..
Да не продължавам, щото ще ме нападнете.,  но това е и моята професия.

# 2 132
Че откъде накъде ще те напада някой, Хепи Док, това си ти и твоят начин на живот. Никой не може да "влезе в обувките ти", за да те съди. Тук е нормално да споделяме, не да се съдим!!

# 2 133
  • Бургас
Аз пък не одобрявам това взиране, " искреност" и постоянно сравняване, не, мерси!  На моменти темата ми е като "По, по, най". Ако ме попитат няма да излъжа, но ще го кажа възможно най-дипломатично, не е нужно всичко да се навира в очите.

И ген, и заболявания, всичко си казва думата, но винаги е важно човек да се старае да изкара най-доброто от себе си било физически, било душевно и по-рядко да се оставя на мързела и течението.По-градивно и по-полезно е просто.

# 2 134
  • София
В голяма степен затлъстяването се дължи на неправилно хранене. То, довежда до заболявания, които влошават затлъстяването.
Най-добре е да се храним здравословно и да спортуваме, но по редица причини, това не винаги е възможно. Мен не ме мързи, но в Най-добрият случай, болката ми е 7 от 10. Освен това и с моето състояние трябва много добър физиотерапевт и то след операция, ако се навият да ми я направят.
Винаги съм била активна, но сега не мога. Тялото ми реагира, защото му е нетипично. Като добавим и ПМП, нещата изглеждат ужасно.

Пс. Панталонът пристигна и се нацеждам в него. Опънат ми е на шкембака, но все се надявам да го сваля.

# 2 135
  • тук-там
Ре, браво за панталона! Да си го носиш със здраве!
Мн са ми полезни упражненията, които постнахте, момичета! Днес ги изпробвах Simple Smile
И аз като Ре бях свръхактивна, но сега тялото ми определя колко и какво, така че все още съм в търсене на точните упражнения, които да правя без да влошавам положението си.

# 2 136
Аз в момента изучавам хранене в Зоната. Струва ми се най-здравословно като дълготраен режим. Като дете бях много слаба и злояда, и изведнъж проядох, в 10 клас бях 80 кила и с високо кръвно. Свалих за 1 година 20 кила с ябълки и салати и малко от готвеното вкъщи. Бях стигнала до 50 кила на 165 първите години в университета. От тогава внимавам много какво и колко ям, ако се отпусна колкото ми се яде резултата е през двете бременности по +30 Grinning
В момента съм 59, редувам режими да поддържам под 60 кила. Започнах да спортувам след второто раждане. В момента следвам програма на Каролин Гирвън. Много съм далеч от идеална фигура.
Гледам приятелите на децата и впечатленията са ми, че което тренира е добре, другите са с килца отгоре.
Храненителните навици в семейството са много важни. Количествата на които свикват децата, видът храна, движението. На една приятелка дъщерята на 4-5 години ядеше 1 вратна пържола, много ясно, че на 14 ще е 80 кила. Лошото е че се осъзнават като пораснат и залитат в гладуване, докарват си други проблеми и т.н.

# 2 137
Последните години и аз се отпуснах. От 20 години карам колело, ролери, зимни кънки, винаги съм била подвижна...стресът и годините напоследък явно ми се отразяват. С яденето що годе бивам - никога не съм яла колбаси, вафли, сладкиши, бонбони, газирано. Но напоследък и това не помага и килата скачат от нищо - вече ми е много трудно да стоя все гладна, но ще свикна....

# 2 138
  • София
Точно тип Джей Ло съм. Аз винаги съм била такъв тип, +/- 10кг, но никога не съм била дъска, все си има и бюст, и дупе. И честно казано такива форми харесвам. Трупам много равномерно и навсякъде, когато качвам, та формата остава почти същата. Като свалям е пак така. Ако не следя кантара, няма и да разбера, защото дрехите ми стават и на 3-4кг плюс.
И сега не искам да свалям под 62-63кг, на 40 години, ще ми изчезне цялата мазнина по лицето, а въобще не ми се струва привлекателно. Единствено съм си задала за цел да спортувам повече и да не качвам мазнини и кг повече от сегашните. Защото като бях 3кг отгоре бях започнала да вдигам кръвно. Не са ми много килограмите, но явно моето тяло не може да приеме за здравословни повече. И искам или не, трябва да се съобразя, ако не искам да се тъпча с хапчета. Ето една бърза снимка, ще я изтрия после.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 15:52 от Klemy

# 2 139
Клеми, много добре изглеждаш, и корем и крака - перфектно !

# 2 140
Клеми, как Джей Ло, нищо общо нямаш!
Ако е сегашна снимката, не се мъчи повече, екстра си!

# 2 141
  • София
Клеми, много добре изглеждаш, и корем и крака - перфектно !
Не е точно така, имам си доста подкожна мазнина. Но това е положението. Нося между M и L, дънките ми са 30 номер. Мноооого съм далече слаба жена, за добро или за лошо.
Сегашна е снимката, от неделя. Абсолютно съм си Джей ло, ама не си личи тук.

# 2 142
Чакай сега, ти си жена, разбира се ,че ще имаш подкожна мазнина. При теб е в нормални граници ! Аз пък никога не съм харесвала жените с прекалено мускулести и изваяни тела. Сори ,ама нищо женствено не намирам в тях. Мое мнение ! И да, аз също мисля, че нямаш общо с Джей Ло. Тя е пищна, ти си по мои критерии - нормална !

# 2 143
  • София
Последно ми бяха около 30% подкожните мазнини, хич не са малко. Даже са на горната допустина граница.  Гледах й мерките на Джей Ло, моите са даже по-големи, като съотношението в % е същото. Ще снимам от друг ъгъл, имам си от всичко.

# 2 144
Боже момиче, нима си избрала в живот , в които да броиш калории, проц.съотношения и индекси.....всъщност, воля твоя. За мен това което виждам от снимката, изглежда чудесно и без пресмятане на подобни цифри.
Да, разбира се, че пиша от моята гледна точка на човек никога не спазвал диети и не обичащ спорта. Но непоискания съвет от мен е, живей в хармония със себе си, обичай тялото си във всеки един момент, не изпадай в крайности и се усмихвай повече.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 15:51 от Lioness77

Общи условия

Активация на акаунт