Дразнят ли ви рекламните банери?

• 1 198
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • София /Абсурдистан
Адски много ме дразнят, вкючително и тези тук в този форум. На път съм да си изтрия профила и да спра да го посещавам и който ги слага да си ги гледа.
За телефона не мога да сложа блокер, за компютъра само горе долу се справих. Сайтове със супер много реклами не посещавам, а в къщи сме с интерактивна телевизия и ако искам нещо да гледам, започвам да го гледам половин час по-късно и превъртам тъпите им реклами. Вече нямам нерви.

# 16
  • Варна
Можеш да сложиш и на телефона. Ако те интересува, драсни на ЛС и ще ти обясня.

# 17
Не влизам от телефон.Това има своите плюсове и недостатъци,но така ще е,докато реша друго.На настолният комп се реши проблема с някаква програма.Самият факт,че се накачурват непрекъснато рекламите е по-дразнещ от някоя реклама сама по себе си.Да,това ме дразни както повечето хора.Предполагам,че заинтересованите това да се случва,също го знаят.Тогава защо го правят,защо отблъскват потребителите в мрежата?

# 18
Не, всъщност ми липсват и понякога изключвам защитата за да си ги погледам, така от любопитство, все едно влизам в нов магазин, харесва ми Hug

# 19
Не са ми приятни никакви изскачащи неща -  реклами, Pop-up прозорци от самия си сайт (примерно: промоция за хотел), и т.н.
Гледам възможно най-бързо да намеря Х
На личния компютър имам ad block, на служебните не ни позволяват да инсталираме нищо и доста време прекарвам в затваряне на разни неща.

# 20
"доста време прекарвам в затваряне на разни неща."

Абсолютно! Hands Plus1
Ясно, че сайтовете се издържат така, но нека не е толкова "агресивно", нищо не печелят, освен че стават досадни и все повече им намаляват разглеждащите рекламите, които според мен са не повече от 10%.

# 21
"Разглеждането" на реклами и отразяването им става на много различни нива, има хиляди изследвания в тази посока. Могат да бъдат дразнещи, но не и непременно неуспешни. Има си механизми за избягване във всяка версия. Аз лично, не мога да упрекна платформата, услугата, която ми предлага, е безплатна.

# 22
Абе то това хубаво, но в един момент някои сайтове са невъзможни за ползване и биват пропускани.
А иначе освен разните приложенийца за блокиране, има доста настройки в самия браузър чрез които е възможно да се ограничат горните. Също така когато се инсталира нещо трябва да се внимава да не сложи някоя досадна добавка или програмка рекламиращи ненужни и неинтересни за нас неща.

# 23
  • София /Абсурдистан
Аз така зарязах и вече не влизам в един кулинарен сайт, а им бях много редовна потребителка. Сега са въвели такса - плащаш, за да влезеш в сайта, или махаш блокирането на рекламите. Как ли пък не, сайтове с рецепти бол.

# 24
Нямам блокери, но не ме и дразнят особено банерите отдолу, отстрани. В последно време най-много ме дразни банера по средата между мненията "Специалистите говорят" и то не за друго, а защото е оформен точно като мнение и често като се зачета, зачитам рекламата по невнимание и не мога да направя връзка между "постовете", като погледна, то рекламата съм изчела. Аз разбирам, че това им и целта - да е видим и да го прочете някой, но точно този тип банери може би не е удобен за потребителите.

Общи условия

Активация на акаунт