Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 34

• 30 491
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
Ами точно по тази причина питам. 😉 Много консултанти по кърмене в болниците препоръчват всякакви продукти.

Какви марки? Кърменето не познава марки Wink

# 586
ако изобщо има работещ консултант вътре в майчин дом, възползвайте се, а ако дава препоръки за продукти, игнорирайте. В Шейново имаше някаква консултантка, която уж идвала два пъти в седмицата и то май с предварително записване. Предполагам че в Майчин дом в нещо подобно. Но ако сте там най-добре да попитате директно.
аз съм останала с впечатлението, че някои акушерки без да са консултантки по кърмене, могат да помогнат, и те понякога препоръчват разни кремчета и продукти, но платен консултант не би трябвало да го прави.

# 587
Аз съм посещавала консултантката в Шейново. Мисля че беше от понеделник до петък от 10 до 16. Нещо такова. В смисъл не е цял работен ден. Подари ми 2 шишенца био амика. Това беше като марка сега като си спомням.

# 588
alegra, как се случват нещата при вас, подобри ли се кърменето? Бяхте ли в Токуда?

# 589
Като че ли има подобрение, Маги. Може би откакто я водих няколко пъти на Боуен терапия. Стана по-спокойна и си спи. Храня я често, защото се наяжда за 5 мин. и ако я насилвам за повече се сърди и връща мляко. На 24 имам записан преглед при педиатър неонатолог в Софиямед и ще попитам какво мисли и за тази юздичка и за наддаването.
Аз доста се шокирах вчера. Навсякъде обяснявах как каката е качвала по кило кило и 200. Вчера взех да разглеждам едни карти, в които се записва всеки месец колко е високо и тежко бебето. И видях, че голямата ми дъщеря е качвала не по кило, а по 500 гр всеки месец. И изобщо не съм се притеснявала, поне за това нещо. И лл нищо не е споменавала. Та не знам как може да забравя такова нещо от миналата година. Тя сега е на 1г и 7 м и е 10 кила. Та явно и двете деца не качват изобщо. На 24 ще видя какво ще каже лекарката и ще обмисля и консултация в Токуда.

# 590
В МД има консултант по кърмене - Тамара Маринова. Много е добра и обяснява всичко много добре.

# 591
Тамара е страхотна! Тя е идвала вкъщи 2 пъти и много ми помогна! Супер мила и наистина обяснява много добре. Освен това ни даде много насоки за цялостната грижа за бебето. Препоръчвам я!
Вече кърмя 1г и 1м, а се надявах просто до добутам до 3м Simple Smile имах наистина много трудности и бях на крачка от отказване на няколко пъти.
Колкото и да бях чела книги и гледала клипчета, кърмаческата стачка във 2ри месец трудно се преодолява, ако си сам...

# 592
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
В МД е и д-р Попиванова, която е невероятен специалист и IBCLC.
В Шейново консултанта е рекламно лице на помпи за кърма, което е против всякакви кодекси и етични норми.

# 593
Момичета, моля да споделите препарат, който ще увеличи наистина лактацията. Бебето като стимулант не е възможно при мен, тъй като храня с изцедена кърма поради ред причини. Благодаря!

# 594
Аз ще дам съвет за power pumping, както и да се свържете с консултант:

Момичета, моля да споделите препарат, който ще увеличи наистина лактацията. Бебето като стимулант не е възможно при мен, тъй като храня с изцедена кърма поради ред причини. Благодаря!

# 595
Лактил или Галактожин, ако не е достатъчно цеденето. Power pumping според Хедра няма доказателства да е ефективно

# 596
Имах добро количество 700-750 мл/24ч., бебето яде 600 -650 за 24ч, на 8 седмици е. От два дни забелязвам драстично намаляне на общото количество,  възможно ли е заради цикъл, още нямам след раждането? Промяна в броя на изцежданията нямам, започнах малко спорт вкъщи, друго няма...

# 597
Да не сте в сериозен калориен дефицит заради спорта? Възможно е и цикъл да е ако правите паузи, по-големи от 5 часа или ако бебето е на 6 плюс месеца

# 598
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте, добре е да споделите колко пъти и какво количество изцеждате, както и колко е голямо бебето, за да може да Ви се даде информация какво може да се направи.
 За съжалемие без увеличена стимулация, няма добавка която да има добър и траен ефект, иначе може да пиете всякакви стандартни чайчета, като много внимавате с билките, тъй като някои от тях са противопоказни при някои състояния.
Основното е, да се увеличи стимулацията или да се оптимизира изпразването на гърдите, например като се редуват поне по 2 пъти всяка гърда на едно изцеждане и ако имате 4-5 изцеждания по 30-40 мин, да ги направите 7-8 за 24ч по около 20 мин, т.е. по-добре е да имате много на брой по-кратки изцеждания, отколкото малко на брой, но дълги.

# 599
+1 за Лактил

Общи условия

Активация на акаунт