Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 290
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Аз един-два пъти годишно изваждам всички чарколяци и ги мия с обезмаслител на мивката. През останалото време забърсвам с мокра кърпа и после с домакинска хартия. Всички дребни точки, мъхчета и т.н. остават по нея.

# 151
  • Майничка
Почти нямам свободностоящи продукти в хладилника, с излючение на яйцата и напитките и кутиите с готвено, всичко е в кутии за хладилник. Когато зареждам, ми е по-лесно да извадя отвътре кутиите, да разпределя вътре нещата и пак да ги прибера в хладилника, отколкото да отварям по 5-6 пъти вратата или да я държа отворена, докато натоваря. Когато се замърси кутията, прехвърлям съдържанието в друга и мръсната минава през миялната.

# 152
А защо яйцата не е добре да се мият?

# 153
Мият се но непосредствено преди използване, а не се съхраняват измити. Трайността им е много различна ако са си "натюр" и ако са измити, отмива се слоят който е естествена бариера и иначе позволява дори да не стоят в хладилник.
В някои държави нормите са различни и се продават задължително измити в магазините - там няма срок на кутията по цял месец както тук, а и са само в хладилници и никога извън.

# 154
А защо яйцата не е добре да се мият?
И аз това питам. Някакви митове и легенди са това. Как ли пък не съм ги прибрала с курешките , слузта и перата. По една година ли ги съхраняват тез яйца!?

# 155
  • Велико Търново
Natka е обяснила съвсем точно. Когато се мият,  се отмива вид бариера по черупката и следва бърза развала на яйцето. Аз ги мия преди чупене/варене. Ако видя яйце с остатъци (перо,  кал, ако) го ползвам приоритетно първо,  за да не си държа л@йна в хладилника Simple Smile

# 156
# 157
Мия хладилника с кърпа, напоена с оцет. После забърсвам със суха кърпа.

# 158
И кой им вярва на тези приказки за немиенето и писаниците на разни журналя?! За домашни яйца може и да важат в някаква степен, но за тези от магазина - в никаква. Отговорът е простичък и се свежда до това, че те вече са мокрени, защото още на лентата в птицефермата, преди да ги опаковат, ги пръскат/мокрят с разтвори за дезинфекция. Някой да не  е чувал за салмонела, кокоши екскременти и яйца?!

# 159
Тези от магазина са чисти, което означава, че ги почистват по някакъв начин...

# 160
Не винаги и не всички са чисти. Моите си стоят в кутийката и също ги изплаквам преди употреба.

# 161
Тези от магазина са чисти, което означава, че ги почистват по някакъв начин...
Точно тези от магазина са най-омазани.

# 162
  • София
Дайте съвет как да премахна миризма на химикал или нещо подобно от дънки. Дънките са нови, скъпи! Купих на дъщеря си два чифта- единият в черно, другият в синьо. Само сините миришат. Прани са с прах и омекотител, но пак имат някаква странна миризма.

# 163
Носят се два или три дни и се отмирисват.

# 164
Накисни за денонощие във вода с повечко омекотител и след това пералня.

Общи условия

Активация на акаунт