Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 161
  • 735
  •   1
Отговори
# 45
  • в сърцата на децата <3
Не, стои на отворен решетъчен органайзер за баня...

# 46
  • Велико Търново
Мухлясало е, а силикона обича мухала, лесно се завъжда в структурата му. Кисни в саво/ подобно нещо срещу мухъл, после изплакни обилно и ползвай. Няма какво да стане, най-много да ти смърди на хлор.
В къщи сме с прости четки за зъби, обикновени, но с флексия глави, файн тъч дръжки и 580* контрол... Дрън Дрън. На всички силиконово рифели може да се видят черни отлагания. Задържа се вода в плисетата на материала и си расте млад, екстра върджин пеницилин. Нищо драматично, освен за хора с алергия към него.

# 47
Точно затова го разпознах от раз, алергична съм, та скачам на борба и при намек за такова нещо...

# 48
  • в сърцата на децата <3
Благодаря, момичета! А някакъв начин да не се въди в следващата ръкохватка туй чудо?

# 49
Алкалната среда не позволява развитието на плесени. Редовно обтриване със сода бикарбонат и плакнене след това, би трябвало да помогне.

# 50
Виждам едно старо петно от кафе на килима, което мъжът ми си призна, че го направил когато съм отсъствала от вкъщи. Килимът е светъл, тип персийски, нов и неевтин. Боде ми очите това петно. Спешно се нуждая от съвет как да го разкарам. Петното, не причинителят му...Blush

# 51
Значи! Първо разкарваш причинителя, защото рано или късно петното ще изникне пак на друго място 😂. Второ, първо пробваш с чиста вода да го понакиснеш/намокриш и после с обезмаслител.

# 52
С Вениш - разтваряш малко Вениш в малко вода, топиш парцал и търкаш. После с чист парцал забърсваш.

# 53
Предвиди цялостно пране на килима. След като е светъл, имаш едно цялостно замърсяване и ако изчистиш петното, ще се сдобиеш с по-светъл участък. Ако беше третирано веднага, нямаше да личи въобще. Извикай читава фирма и им покажи петното, преди да им го дадеш.

# 54
Чистенето на килим от фирма не ми е опция. Цената е такава, че по- добре да си купя нов.

# 55
Рейнбоу под наем? 50тина лв беше за ден, май. Ще можеш да поизчистиш и друго Simple Smile
И дресировка на причинителя да чисти веднага Wink

# 56
Хаха, ще трябва да си поговорим с причинителя. Не живеем в България и не ми се занимава с усложнения. Трябва да се справя сама или килим, чао!

# 57
FrauDanna, трябваше да уточниш, че не си в България.

# 58
Гугъл казва dish soap + white vinegar + water Simple Smile
И не, опцията ти е да го накапеш артистично на места, не чао Grinning

# 59
Засъхнали петна от кафе се покривали с навлажнена сол да престои, и след това почистването уж е по-лесно. Не съм пробвала обаче.

Общи условия

Активация на акаунт