Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 163
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Има ли начин да се почисти тази рисунка от дървена маса? Детето толкова старателно е рисувало, че.... Лошо ми стана като видях

# 616
Какви бои? Масата лакирана ли е или е голо дърво?

# 617
  • Велико Търново
И освен въпросите на Черна Станция, е важно да кажете вече пробвахте ли с нещо?

# 618
Лакирана е, пробвах с мокра кърпичка. С такива маркери е рисувал

# 619
Ако са перманентни (не се вижда) ще е трудно. Но ако са обикновени и масата е лакирана трябва да се измие със спирт или ацетон. Но пробвай някъде в страни дали (особено ацетонът) не разяжда точно този лак.

# 620
  • Пловдив
Ацетонът разяжда лака!
Дори перманентен маркер се чисти без проблем със спирт от непопиваща основа, каквато е именно лакирането дърво. Може и с безацетонов лакочистител или дезинфектант (изпробвани са и трите лично от мен - чистят перманентни писания и петна по дрехи Stuck Out Tongue Winking Eye За последното отиде литър дезинфектант, но няма и следа от едно много "красиво" червено петно отпред на светъл панталон)

# 621
Много ви благодаря за съветите!В момента нямам лакочистител или спирт (а какъв спирт е необходим?),но имам един дезинфектант купуван от Лидъл и довечера ще го пробвам.Ако не стане ще опитам и с лакочистител.

# 622
Както ти казаха, лакочистителят е последно средство и може да повреди лака. След лакочистител може да се наложи шкурка и нов лак. И разните разредители за боя може да го повредят. Спиртът е първата опция (може и Камфоров спирт от домашната аптечка), но пак тествай някъде на ръба.

# 623
Ако нямаш спирт можеш да пробваш с алкохол Simple Smile Покрай пандемията се бяхме сдобили с не особено скъпо шише водка, когато изчезна спирта от аптеките с такава цел Simple Smile

# 624
Ако нямаш спирт можеш да пробваш с алкохол Simple Smile Покрай пандемията се бяхме сдобили с не особено скъпо шише водка, когато изчезна спирта от аптеките с такава цел Simple Smile

Малко слабичко, ама пък безопасно за лака Simple Smile

# 625
За загорелия тиган - вода с прах за пране се оставя да поври. Премахва черни овъглени остатъци от храна, може да подейства и за това.

# 626
  • под тепетата
Бели пердета как да избеля?

# 627
Със сода, но най-лесно е с прахче за изкрящо бяло
https://www.dm.hu/dr-beckmann-fuggonyfeherito-mososzeradalek-p4008455567419.html

# 628
  • под тепетата
Супер! Благодаря, Г-жа Рамацоти!

# 629
Като казахте пердета... Има ли опция да се изперат без да им махам кукичките Joy дебелите иди дойди, но тънките ме притеснява да не се повредят :/ ей такива са

Общи условия

Активация на акаунт