Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 215
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Ако някой все пак открие трик, разлаях кучетата достатъчно, така че моля да сподели Simple Smile

Изтъпена бургийка за метал. Тя няма да надраска или пробие плочката (все пак пробвай някъде на някое парче) и после дупка по дупка Simple Smile

# 601
  • в сърцата на децата <3
Мен ако ме дразни чак толкова щях да съм го остъргала с ножа за керамика. Да, дупка по дупка ще бъде, ама все някога ще се изчисти...

# 602
  • София
Аз сигурно щях да му метна някой килим там, където ме дразни чак толкова. Или да го оцветя с маркер, или изобщо нещо от сорта - в никакъв случай не бих имала нервите да го остържа (винаги будят възхита у мен сръчните и търпеливи хора!) Grinning Но пък сега се сещам за електрическите пили за нокти, ако ти се пробва.

# 603
Момичета съсипах си тигана. Да ви кажа първо как....загрях го хубаво на котлона ( индукция, ако има значение) и сложих олио. Тигана пламна, едва не направих пожар. Целия беше чисто черен опушен. Измих го, слагах няколко пъти Медикс грил, държах на котлона с вряща вода, сода, оцет, обезмаслител, кока кола...търках с рошавото на гъбата и стои кафяв, загорял, няма изчистване. Дайте идеи как да го оправя, че няма как да купя нов. Благодаря

# 604
Много по-съсипани съдини съм оправяла с ЦИФ, но не става от 1 път. Ползвам и след всяко ползване търкам с Циф. Изчистват се.
Моите съдове са Цептер и не ми дава сърце да ги метна като ги загоря. А много добре ога да загарям почти всичко Simple Smile

skk007, има препарат за премахване на тези "дефекти". Преди 10 години  точно за едни грапави плочки, омазани с нещо подобно от майсторите, един колега ми донесе от магазина до тях, но не помня нито име, нито какъв е бил магазина. Сипваш отгоре, и после лесно се разтрошава и маха. Нищо домакинско не помага иначе.

# 605
Циф или едно просто прахообразно Бинго и търкане.

# 606
  • Велико Търново
Аз сигурно щях да му метна някой килим там, където ме дразни чак толкова. Или да го оцветя с маркер, или изобщо нещо от сорта - в никакъв случай не бих имала нервите да го остържа (винаги будят възхита у мен сръчните и търпеливи хора!) Grinning Но пък сега се сещам за електрическите пили за нокти, ако ти се пробва.
Simple Smile пробвах Simple Smile
Преди около месец, пуснаха в Лидл за 16лв и си взех една. Първо минах петите... Не имаше уау ефект и я взех да пробвам на гранитогреса.. Нищо Simple Smile
Нямам нервите да седна плочка по плочка, а и времето ми е кът, не рядко. Иначе с едната шпатула бях хванала как да го елиминира, но само с едното крайчена уреда и съотв. Оставах без ръце. Затова питам за химия Sad

# 607
С пяната за фурни от Лидъл (W5) оправих една касерола, много лошо загорена от майка ми...С нищо друго не се махаше с месеци, бях приела, че дъното ще е вече тъмнокафяво...Но държах пяната известно време върху касеролата.
SKK, с четка и някакъв препарат да търкаш?

# 608
В WMF продават един препарат за миене на неръждаема стомана. Прилича на Циф, но е по-добър, защото е специално за това. Доста е скъп, но върши чудна работа. Аз не съм загаряла тенджери, но често след миялната остават подобни следи като оксидирано по дъната на тенджерите. Това изчиства до блясък без усилия.

# 609
Skk, чистила съм два пъти такива плочки.
Първия път взех един препарат
на който пишеше Acido Muriatico и имаше нарисувани плочки.
Сипва се от него и след няколко минути се тръква с грапавото на гъбата. Обилно плакнене после. Изчисти супер добре.
Втория път не го открих и купих един на HG:
https://hg.eu/uk/products/hg-tile-cement-grout-film-remover
по - слаб е, но пак върши работа.
Имаше и едно в оранжеви шишета - също става, но с още повече търкане.
https://www.masterhaus.bg/bg/product/196543-grycki-kislol-prepar … ajans-450ml-flash

# 610
skk007, пробвай с универсалния препарат на Амуей, гаранция, че ще го изчисти.
Само, че се купува от дистрибутор.

# 611
  • Стара Загора
Гледката е хубава, защото не е човешко творение! Всичко останало е, и съответно си има недостатъците. Мислех си че за 1г ходене, шкурене и стъргане с крака и чехли, все щ падне, но не! Стои си в грапазивните на плочките и не мърда! Сао събира мръсотия и изглежда по зле като я задържи. Здраве да е! Ако някой все пак открие трик, разлаях кучетата достатъчно, така че моля да сподели Simple Smile

skk007, можеш да пробваш това. Само гледай да не попада за дълго върху фугите, че може да ги свали.
По турските магазини го има.
Скрит текст:

Между другото с него чистих и една почти запалила се тенЖура. Направо го излях вътре и свали всичко.

# 612
  • Пловдив
Тъкмо с този турския препарат изчистих грапавите плочки на терасата - месец ме нямаше и като се прибрах, ми се дорева - плочките на любимото ми местенце бяха така засечени, (никой от обитателите не приза какво и как се е случило), че нямаше препарат или хитринка, за които да са ми казали и да не съм изпробвала... Примирих се и мислех, да слагам някаква изкуствена трева, но в съвсем случаен разговор с колежка, стана въпрос за това ЧУДО! Донесе ми в едно шишенце за проба и е предупреди, да внимавам много с него, защото неразрешен разяжда фуги дори. Скептична бях, предвид това, че 2 шишета Зебра и зверско търкане с телче за чинии почти се оказа безрезултатно, но тази магия изчисти всичките петна!
Поръчах си, да ми купят и на мен, защото ще префугирам кухнята напролет Smiling Imp

п.с. гледката ти е страхотна Heart Eyes

# 613
  • I want it all and I want it now.
Има го в Емаг в момента, сега проверих 😊 след това хвалене да си взема и аз. Благодаря за препорьката.

# 614
  • Велико Търново
Поръчвам! Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт