Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 280
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
И ние сме в кутия с вода и сол. Ползваме си една и съща, даже не всички път сменяме саламурата. Примерно изкисваме два пъти и чак тогава.

Покрай това се сетих - оказва се, че част от пластмасовите кутии могат да се пускат в миялната Joy не ми се смейте, но от край време знам, че тънка пластмаса не се слага в миялна - кофички от мляко, еднократни кутии за храна и т.н. Но кутията от сирене си се изми като пич, нито се огъна, нито нищо Simple Smile Та ако някой е живял в заблуда като мен - по-плътните могат да се пробват Simple Smile

# 136
Пластмасите, които стават за миялна, обикновено имат щампован знак някъде отдолу.

# 137
  • софия
В кутия с 50/50 вода/кисело мляко

# 138
Пластмасите, които стават за миялна, обикновено имат щампован знак някъде отдолу.
Принципно да, това са тези, които купуваш от магазина за многократна употреба. Говоря за пластмасова кутия от сирене, която не се води за многократна употреба, но в голям процент от случаите хората запазват "за да има" Simple Smile Или да си държат и следващото сирене вътре Simple Smile

# 139
В кутия с 50/50 вода/кисело мляко
Това обезсолява ли го?
Напоследък попадам на много солени сирена, които ако сложа само във вода, после стават горчиви и с променен вкус. За това и аз  разтварям чаена лъжичка сол към водата, в която ще съхранявам сиренето. (в кутия и в хладилника)

# 140
Сирене рядко обезсолявам, но ако го правя - държа го във вода, която сменям няколко пъти. Сиренето съхранявам нарязано на едри кубчета и го заливам с олио или зехтин, слагам мащерка, риган, шарен пипер, розмарин или други билки каквито имам. Стои в стъклена тенджерка, много е красиво, вкусно и издържа дълго. https://levon.bg/image/catalog/Products/SIMAX/Pots/Stuklena-tend … -530-6073-10.webp
Нищо, което съдържа мазнина не съхранявам в пластмасови съдове.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 09:56 от papi6

# 141
Айрянът определено обезсолява, без да променя вкуса на сиренето. Точно това си е вода/кисело мляко 50:50. Но зависи и колко време ще се държи в него. За едно денонощие ми е напълно достатъчно. Но летните месеци много бързо се консумира при нас.

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 10:40 от 🧡 Clo 🧡

# 142
  • софия
аз всяка бучка сирене ,която си купя местя в такава кутишка с разтвор. Става много сочно, не си губи нищо от вкуса. Губи само натрапчивия солен вкус, който понякога е толкова силен, че не можеш да усетиш истинския вкус на сиренето.

# 143
В стъклена кутия, която се затваря много добре.
Не препоръчвам и аз да се държат храни в пластмасови кутии.

# 144
  • русе
С какъв препарат почиствате вътре хладилника?

# 145
Стъклените рафтове влизат в миялната. Преди ги миехме с препарат за стъкло и изплакване. Стените обикновено само с водичка или със сода, разтворена във вода.

# 146
Аз мия стъклата, ако искам дълбоко почистване на мивката с препарата за съдове и гъба. Ако не - с малко разреден препарат, който ползвам за плотове и всичко истанало. Случвало се е и само с вода.

# 147

С оцет.

# 148
С никакъв, защото не се налага - слагам само чисти неща вътре. Нищо течащо или прашни/кални плодове и зеленчуци, измити яйца, сирена и кашкавали в кутии с метални дъна и прозрачни капаци-директно за сервиране, ако купя пиле, го почиствам и опаковам преди да го прибера.
От време на време забърсвам стените с мокри кърпички за почистване от тези универсалните, а рафтовете мия с веро и гъба.

# 149
  • Mediterraneo
Ето, че все пак се налага почистване понякога. С двама тийнейджъри, които постоянно ровят из хладилника, и развалят всяка подредба, се налага чистене на рафтовете веднъж на 2 седмици поне. Отделно, яйцата не е добре да се мият. Още отделно, кутиите с метални дъна оставят едни хубави, понякога направо ръждиви петна, по стъклата. Та тъй.

Общи условия

Активация на акаунт