Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 359
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
И това не го маха! Буквално, мисля, че един ден може да се счупят плочите, но фугина по тях няма да мръдне!
Обещавам, тези дни да снимам, когато хубаво е напекло слънцето и аз съм изчистила Sad
Виж с това дали няма да стане:
https://bauhaus.bg/preparat-za-pochistvane-sled-fugirane-mapei-u … -cleaner/p/119945

# 571
Почти съм сигурна, че и с това пробвах. Махала съм упорити етикети от буркани с бебешко олио. За всеки случай ще пробвам пак утре Joy

# 572
Почти съм сигурна, че и с това пробвах. Махала съм упорити етикети от буркани с бебешко олио. За всеки случай ще пробвам пак утре Joy
Остатъци от лепенки се премахват с ацетон/лакочистител.

# 573
Пробвай с памуче със слънчогледово олио.

# 574
...но аз съм в чуденка как да изпера тази тениска, дали няма да изпера и рисунката ...
Ако е изрисувана с текстилна боя, тя се фиксира с ютия. Изгладете я преди прането.

# 575
Между текстилни бои и бои за рисуване с пръсти разликата е от земята до небето, за съжаление (или не, зависи от целите).
На тези на марабу например изрично пише, че падат при 30градуса, ако са засъхнали трябва да се накиснат.
Единственото, което може да се пробва, е споменатата фиксация+пране на ръка. И пак не е сигурно.

# 576
  • София
А може тениската да я направите на декорация в стаята, вместо да се носи Wink Доста ще отложите прането.

# 577
  • В страната на мечтите
Според мен попитайте майката на детето с какво точно е рисувано върху тениската, за да няма издънки. Ако са бои за рисуване с пръсти, да остава за декорация и никакво пране, че се махат без остатък.Ако са текстилни бои, в пералнята на деликатна програма и  да се носи с усмивка Simple Smile
П.С. Имам опит и с двата вида бои в изобилие Wink

# 578
  • под тепетата
Може да е и с акрилни бои.Те също са водонеразтворими.

# 579
  • София
Благодаря за съветите! Ще огладя и ще пробвам после на ръка в хладка вода. Междувременно говорих с майката ( до момента все забравях да я питам когато я видя) и тя каза, че са текстилни + са спазили всички инструкции от опаковката, но за всеки случай първият път ще съм по-предпазлива.

# 580
И аз да благодаря - от тази тема взех "хитринка" за почистване на стелки на сандали от нещо като велур.
Направо станаха, като нови и са готови за прибиране.
Още веднъж Благодаря на всички, които споделят и дават добри идеи.

# 581
И аз да благодаря - от тази тема взех "хитринка" за почистване на стелки на сандали от нещо като велур.
Хитринката каква е?
п.п. Благодаря ти боботоо.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 13:16 от Пролетно цвете

# 582
Запечатаните пакети, особено хартиени, не ги спират по никакъв начин. Отваряш всичко, проверяваш и ако няма гадини - през фризер за 24 часа. Ако има някое скатало се по гънките на опаковката ще му видиш сметката, а на съдържанието нищо няма да му има. Другия вариант е да изхвърлиш тотално всичко.
Благодаря.  Хвърлих и някои неотворени пакети. Бяха ми съмнителни. А мога ли да напръскани с нещо кутиите или рафтове. От къде се взима тази гад?

Връщам се да чета последните страници , явно сте обсъждали буби вкъщи.

# 583
  • в сърцата на децата <3
Тази гад влиза със заразен пакет от магазина. Шкафовете няма смисъл да пръскаш.

# 584
Хитринката каква е?
Разбърква се кашичка от сода за хляб и малко вода. Стелките се забърсват с намокрено и изцедено от водата парче плат, после със стара четка за зъби се взема от кашичката и се търка стелката. Избърсва се с мократа кърпа и така няколко пъти.
Накрая, като прецених, че е достатъчно добре почистено , хубаво забърсах с мократа кърпа.
Така стелката не се намокря много и после лесно изсъхна.
На  сандалите им трябваше точно една нощ и на сутринта стелките бяха сухи и най-важното чисти.

Общи условия

Активация на акаунт