За даването на акъл за оправяне на света

• 4 468
  • 110
  •   1
Отговори
# 90
Да, и за това можем да направим извода че по-добре учител който е добър като възпитател и преподавател, отколкото голям специалист в областта си, но слаб в горните неща.
За висшите учебни заведения ( и разните подобни след средното образование ) важи по-скоро обратното.

# 91
  • София
Напротив. Всеки преподавател трябва да е добър.
Всяка група над 10 човека си има зрънцата, които трябва да бъдат скастрени, за да върви процеса. Вероятно съм го пропуснала в лекциите, но хората винаги заемат определени роли в групата и преподавателят трябва да ги овладее и да ги води.

# 92
Еми това е материала. Трябва да се намери баланса.
От една страна са прави потребителките относно някои учители на които не могат да се делегират изобщо права да им възпитават децата. За това е и въпросителната около подбора им.
От друга не може и учителите да се правят че нищо не се случва в подопечния им клас, при положение че понякога е по зле от джунгла.

# 93
От друга не може и учителите да се правят че нищо не се случва в подопечния им клас, при положение че понякога е по зле от джунгла.
За което не винаги са виновни самите учители, а и цялостната програма и приоритети в образованието, което е въпрос на организация, стратегия и т.н. Училищната система въобще не е само наемаш някого и го пускаш в класната стая да чете урока. Ама това са едни подробности с които никой няма време да се занимава.

# 94
  • София
Подробностите са в кадрите първо. Доколко на един учител можеш да му се довериш да възпитава детето ти.

# 95
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Затова обществото ни е толкова скапано и реално не съществува гражданско общество.
Защото не се възпитава в училище

Толкова много проблеми могат да се решат още на това ниво

# 96
Подробностите са в кадрите първо. Доколко на един учител можеш да му се довериш да възпитава детето ти.
А тия кадри откъде никнат? Нали някъде са обучени, подбрани и контролирани? Родителят няма нужда да ги проверява лично и да им се доверява лично.

# 97
  • София

Дори да мога да се доверя, дори да съм съгласна с принципите, в които учителят възпитава детето ми, не съм съгласна, че е негова работа да възпитава моето дете.

# 98
Ама то "възпитанието" не е само да знаеш как да се здрависаш и в коя ръка да държиш вилицата. Докато са деца се изграждат като личности, а като седи 6 часа в училище няма как да не изгради това-онова, къде навик, къде мироглед, къде комплексче, трупат се и остава за цял живот.

# 99
Ами ето това имам предвид - твърде много време децата прекарват в училище ( даже някои са по цял ден там ), за да се отхвърля напълно тази институция като част от възпитанието.

# 100
В последно време стана прекалено дразнещо държавата да се меси във всичко и да оправя семейните дела така, както "оправи" бизнеса, образованието и престъпността и хората са изнервени от това. Разбира се, отправеното от непознатата към Вас като един вид непропорционален упрек лесно може да стигне до погрешен адресат и не е градивно.

# 101
В последно време стана прекалено дразнещо държавата да се меси във всичко и да оправя семейните дела
Интересно е обаче, че в държавите на които викаме "уредени" и всичката емиграция търчи натам, държавата се меси най-много във всичко, включително в оправяне на семейните дела Thinking

# 102
В последно време стана прекалено дразнещо държавата да се меси във всичко и да оправя семейните дела
Интересно е обаче, че в държавите на които викаме "уредени" и всичката емиграция търчи натам, държавата се меси най-много във всичко, включително в оправяне на семейните дела Thinking
Емиграцията не е критерий, защото обществото, което я упражнява, е силно фрагментирано, и водещият мотив е този на индивида. До "уредените държави" пътуват и закоравели престъпници, чиято последна грижа е някой да се бърка в делата им Bulb

# 103
  • Най-красивата страна
Детето тръгва на училище на 7 г. и би трябвало до тогава да е получило някакво домашно възпитание.Което е задължение на родителите.
В училището има правила и норми на поведение и учителите следят те да се спазват.

# 104
Май наистина за родителите трябва да са тези часове. Поне това виждам, като се поогледам наоколо. Даже не е необходимо да излизам. Достатъчен ми е чатът на мамите от яслената група, в която е детето ми и репликите, които си разменят.

Общи условия

Активация на акаунт