Витамин В12 - тема 9

• 50 922
  • 802
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте! Възможно ли е треперене на тялото и ръцете да се получава от дефицит на б12?

# 181
Принципно дават енергия, но чак толкова да си натрупала ниво и да ти идва в повече, ме съмнява. Умората изчезна ли, т.е. усещаш ли промяна?
Ако искаш спри за 20 дни и се изследвай.
Още на втория ден бях като нова... сега  спя по 6 часа...събуждам се...въртя се,въртя се и няма заспиване...работя 12 часа и не чувствам умора..преди това можех да спя по 12 часа и пак да ми се спи...и витамин D ми е нисък резултатът беше 16...викам на моя ендокринолог че е ниско...той ми вика кво толкова...почти всеки има дефицит и нищо не каза да пия.. сега се чудя са си взема ли нещо и какво да е и по колко да пия...днес не взех б12 сутринта да видим как ще е...ще направя почивка както казваш и пак ще изследваме...но за един месец възможно ли е да се е променило чак толкова драстично нещо...пиех и магнезий вечер и него спрях

Магнезия  действа успокояващо принципно. Всеки организъм се повлиява различно, ти не си била чак с много ниски нива, така че е възможно да си наваксала. Иначе да, вземи си вит.Д

# 182
Понеже моя магнезий беше свършил и две вечери пих от на мъжа ми..това още докато взимах и б12.. сутрин взимах 1 таблетка б12 под езика,а вечер 1т магнезий,който е бил с б комплекс  снощи видях,че неговият магнезий е с б комплекс. ..има б1,б6,б12...
Възможно ли е там да е станал гафа...
А за витамин Д можете ли да ми кажете какво да си взема и по колко да пия...до сега никога не съм взимала...

# 183
Да, възможно е да е заради това. Витамини не се пият вечер.

Кажи си изследванията за Д, това 16 без граници нищо не ми говори. Има граници от 30 до 100 , има и от 50 до 120.

# 184

Ето ги резултатите....

Последна редакция: сб, 24 сеп 2022, 14:42 от Надежда Х

# 185
Аз първо съм изумена как лекар може да неглижира такъв резултат, като вит. Д е толкова важен, той всъщност е хормон и влияе на много неща... Както и да е, ами ще ти трябват поне 3000-4000 единици дневно. Препарати най-различни, аз предпочитам течните, не на капсули. Мастноразтворим витамин е, така че е хубаво да се приема с по-мазна храна.
Аз ползвам Вигантол, той е на капки, в една капка има 500. Има спрей на БетерЮ който е 3000 единици, той е заедно с К2. Това е витамин който е добре да се приема при по-големи дози вит.Д, за да може да извежда излишния калций до костите и да не се трупа в меките тъкани.
Скрит текст:

# 186
  • София
Аз пък вече от нищо не се изненадвам. Пуснах си изследването сама, защото никой не ме насочи към витамини. Моят резултат беше 5ng/ml с куп клинични симптоми и ЛЛ ми каза същото - всички имали дефицит, нищо не било. Да пия по 1-2 капки Вигантол ако искам, за мое успокоение.
И пак сама реших да потърся мнението на ендокринолог, защото вече не се търпеше. Той вече взе нужните мерки и беше запознат с дефицита. Лекарите на мои роднини и приятели, също не взеха мерки при ниски резултати на Д и Б12. Явно не са достатъчно добре информирани, или го приемат за нещо маловажно и ненужно.
Само ние, които сме минали по този път, явно знаем истината.

# 187
Аз пък вече от нищо не се изненадвам. Пуснах си изследването сама, защото никой не ме насочи към витамини. Моят резултат беше 5ng/ml с куп клинични симптоми и ЛЛ ми каза същото - всички имали дефицит, нищо не било. Да пия по 1-2 капки Вигантол ако искам, за мое успокоение.
И пак сама реших да потърся мнението на ендокринолог, защото вече не се търпеше. Той вече взе нужните мерки и беше запознат с дефицита. Лекарите на мои роднини и приятели, също не взеха мерки при ниски резултати на Д и Б12. Явно не са достатъчно добре информирани, или го приемат за нещо маловажно и ненужно.
Само ние, които сме минали по този път, явно знаем истината.
Какви симптоми имаше ти?
Аз първо съм изумена как лекар може да неглижира такъв резултат, като вит. Д е толкова важен, той всъщност е хормон и влияе на много неща... Както и да е, ами ще ти трябват поне 3000-4000 единици дневно. Препарати най-различни, аз предпочитам течните, не на капсули. Мастноразтворим витамин е, така че е хубаво да се приема с по-мазна храна.
Аз ползвам Вигантол, той е на капки, в една капка има 500. Има спрей на БетерЮ който е 3000 единици, той е заедно с К2. Това е витамин който е добре да се приема при по-големи дози вит.Д, за да може да извежда излишния калций до костите и да не се трупа в меките тъкани.
Скрит текст:
Ще си взема този спрей...колко време според вас да го ползвам

# 188
Принципно за В12 не се впечатляват, особено като е в граници. Но за резултати видимо под граница съм без думи. И какво значи - всеки е с дефицит, ами хубаво така е, но това значи ли, че е хубаво да се стои така.

Надежда, поне 2 месеца. После ако искаш спри изчакай 14-20 дни и направи контролни изследвания.

# 189
Не се учудвайте хич.... Лекарите също страдат от разни неща, нищо че трябва да са доста по запознати... Например познавам личен лекар хипохондрия, също и кардиолог пристрастен към капки за нос... А какво остава за някакви си витамини... Те смятат, че това сега е "мода" - да се търсят дефицити....

# 190
Принципно за В12 не се впечатляват, особено като е в граници. Но за резултати видимо под граница съм без думи. И какво значи - всеки е с дефицит, ами хубаво така е, но това значи ли, че е хубаво да се стои така.

Надежда, поне 2 месеца. После ако искаш спри изчакай 14-20 дни и направи контролни изследвания.

Само спрея трябва да взема...а ако взема капките трябва да си взема и к2...правилно ли съм разбрала...извинявам се за въпросите,но не съм пила до сега...преди 2 години пак си бях изследвала б12 и витамин Д ,тогава б12 ми беше 200 ,а витамин Д 20...е тогава също ми изписаха само б12 по 1т. Под езика сутрин,но за витамин Д нищо не казаха,не ми и изписаха...аз съм с Базед,много години ми отне докато жлезата ми се кротне...и когато му показах на ендокринолога резултатите и той като се изказа така...казвам му косата ми пада много той ми отговаря подстрижи я...нямам думи...особено сега когато съм му казала,че ще започвам опити за забременяване...каза ми да си гледам само хормоните и ТРАК и толкова...дори сама си пуснах желязо да си го проверя...то излезе добре резултат 23.3 при горна граница 23.6...незнам не съм изследвала фолиева киселина,според вас добре ли е и нея да проверя

# 191
  • София
Щом ще правите опити за забременяваме, според мен е нужна и фолиева киселина.

За симптомите - 1-2 години ме боля гърло всеки ден, имах задух, сърцебиене, понякога непоносимост към силен звук и светлина, почти всеки ден силно главоболие, постоянно изнервеност, болки в различни части ня тялото - днес ръка, утре крак…, много силна постоянна умора, безсъние, схващане в рамото за около година, като неврологичните симптоми започнаха да се появават и нагоре към главата и очите. Общо взето разпаднах се.
След като започнаха по-сериозните симптоми започнах да търся причината, но 1-2 години си изкарах така, докато стигна до вит Д.

# 192
Надежда Х да, ако приемаш само вит.Д в по-големи дози трябва да си купиш отделно и К2.
Хубаво е да се провери и фолиевата как е, но в предвид, че приемаш В12 ще повлияе на резултата. И затова в предвид, че плануваш бременност може да си вземеш фолат - Неофолик мета примерно и да си вземаш по 1 таблетка.

the_demon права си, за съжаление...

# 193
  • София
Не се учудвайте хич.... Лекарите също страдат от разни неща, нищо че трябва да са доста по запознати... Например познавам личен лекар хипохондрия, също и кардиолог пристрастен към капки за нос... А какво остава за някакви си витамини... Те смятат, че това сега е "мода" - да се търсят дефицити....

Да, добре че е тая мода, та да се излекуваме Bowtie

# 194
Преди време когато се разшумя тук в България за В12, беше малко преди да се пусне книгата на Сали Пачолок на български. И в предаване на Гала, даваха интервю с един лекар чужденец, мисля че беше американец. Та той беше в инвалидна количка в следствие неврологична необратима увреда от дефицит на В12. И си спомням как разправяше, че дори той като лекар не се е сещал да се изследва. Започнали са някакви симптоми, отдавал ги на друго и т.н. докато не почнали да му отказват краката. Даже бяха му сложили някаква диагноза с прогноза да се инвалидизира изцяло. И един негов приятел пак лекар му хрумва да го проверят за дефицит на В12 и е бил с критично ниски нива. Тогава почва попълване и т.н., но част от увредите са необратими.

Общи условия

Активация на акаунт