Витамин В12 - тема 9

• 50 850
  • 802
  •   1
Отговори
# 390
MilenaPetrova28.
За мен обрива ви няма общо с приема на Б12.Проследете си хормоните,обривът и късият цикъл е по-скоро от тях Ако това с цикълът се е случило еднократно,дори не основание за притеснение.
Б12 най-добре е да се изследва 30дни след последния прием.При 14 дни,резултатите са не реално високи.
Yan25
Аз бих вдигнала първо малко желязото и чак тогава бих започнала Б12.Примерно след месец прием на желязо,защото с продължителния прием на Б12 то пада .За възрастни е добре да се държи около 600-700единици,за малки деца 800-1000

# 391
Здравейте. Реших да пиша конкретно в тази тема, защото имам проблем с фолата,но В12 е що годе добре - 400. Но имам ниско желязо,с анемия съм. Според вас докато пия желязото да пия ли и по 500 метилкобаламин,защото мисля, че е ок да го вдигна още малко. Дали много ще попречи на желязото? Също пия и по 800мг фолат. Много ме боли глава от известно време,спя като пън, нон стоп съм изморена и едва качвам стълби. Умората ясно,но главоболието може ли да е от анемията и то?
Хемоглобина как ви е,вит Д?

# 392
Нисък хемоглобин,ниско желязо и мнооого нисък фолат... Вит Д е 50, тоест аха на границата на нисък и той.

# 393
Здравейте момичета. Аз съм мъж на 50 с дефицит на В12 и Д отдавна. Като всеки мъж ме е шубе от инжекции, но с капки не стана. Та..., да питам, че преди време като четох се оказа, че някои ампули не стават, не били ефективни. Моля за съвет какви да си купя. Имам възможност да поръчам да ми ги донесат от Германия.

# 394
Тези са добри. Сайтът е тъкмо немски.

Само да вметна, че B12 можеш да вземаш и посредством подезични таблетки - много добре се усвоява по този начин.

# 395
Сърдечно благодаря, може ли линк на таблетки. Не съм опитвал, защото лекаря ми каза, че е безсмислено, след като капките не вършат работа. Някой ползвал ли е някакви лепенки, които се лепят отстрани на ръката?

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 13:39 от toni7295

# 396
Метилкобаламин на natural factors от 1000мг. Но зависи от дефицита,може да пиеш по 2 или 3, но лекар да каже

# 397
Подезични метилкобаламин на Солгар от 1000мкг, https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010026373
също така има спрей на БетерЮ, който 4 впръсквания са 1200мкг
https://floravitbg.com/vitamini-harakteristiki.php?idprod=3&k=2& … _OO4aAg0aEALw_wcB

# 398
Тъй като явно не съм попаднал на подходящ лекар, може ли, ако има професионалисти по темата тук да ми подскаже какво количество да вземам (таблетки на Солгар или спрей на БетерЮ). Това са стойностите ми. Благодаря пердварително.

# 399
И аз съм взела от подезичните на "Solgar" - останах доволна. По 1 таблетка дневно е достатъчно - с времето ще се натрупа.

А да ви попитам - каква беше причината да се препоръчва витамини от група B да бъдат приемани след хранене? Нещо свързано с усвояването ли?

# 400
Ако питането Ви е към мен, не го разбирам. Не са ми препоръчвали вземане след храна. Предложиха ми капки за нос или инжекции, защото не го усвоявам през стомаха. Не си спомням какво пих тогава, но бяха таблетки, беше преди години.

# 401
Здравейте! Регистрирах се специално в сайта заради темата за Б12, понеже имам някой смущения след приема му и не знам дали да ги отдавам на него. Освен скъсяване на цикъла, другото е ситен обрив по челото, който ми се появи миналата сряда. Тогава и спрях витамина, понеже вече 2месеца го пия, но обрива не се маха. Въпроса ми е възможно ли е този обрив да е от него и ако да, не би ли трябвало вече 10дни без да пия витамина да се изчисти лицето ми? Ще пускам изследвания в сряда(14дни след последния прием ми каза хематолога). За информация Ноември ми беше около 117, и започнах подезични от 1000мг. Много ще съм благодарна на вашите мнения понеже съм притеснена и не знам към какъв специалист трябва да се обърна идната седмица.

Здравейте, и аз имах същия проблем като вас с обрива! Лицето ми се изчисти 2-3 месеца след като бях спряла приема, но при мен терапията беше инжекционна, защото нивата на Б12 бяха значително под нормата. Личната лекарка ми беше изписала Зодак, без особен резултат разбира се.

# 402
Ако питането Ви е към мен, не го разбирам. Не са ми препоръчвали вземане след храна. Предложиха ми капки за нос или инжекции, защото не го усвоявам през стомаха. Не си спомням какво пих тогава, но бяха таблетки, беше преди години.

Разбира се, че не е към теб, защото, ако беше, "ви" щеше да е написано с главна буква. Simple Smile Питах, ако някой случайно знае. По форумите е прието да не се използва учтивата форма.
По принцип, съветите са витамините от група B да се приемат след хранене, не на гладно. Допускам, че може и да е, защото дразнят лигавицата на стомаха. Ама дали е само това...

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 14:32 от Гърне без похлупак

# 403
toni7295, а как се доказа, че не се усвоява през стомаха? Какви изследвания го потвърдиха?

# 404
Ами, изследване, 3 месеца пиене, един месец пауза. Изследване, резултат по-нисък отколкото преди приема на хаповете.

Общи условия

Активация на акаунт