Витамин В12 - тема 9

• 49 503
  • 802
  •   1
Отговори
# 225
Два пъти седмично си е 10 000 разделено на 7 дни, идва дневна доза близо 1500мкг , което е много според мен, ще свали още желязото.
Аз самата при дефицит вземам доза от 1000-1200. Според мен веднъж седмично е по-добре.
На сина ми на 13г последно лекар при нива 380 pg/ml   изписа доза от 600мкг дневно, аз давам 900 де.

# 226

mibobo, благодаря ти! Права си, ще свали още желязото високата доза Б12.

# 227
Здравейте , може ли да ми препоръчате инжекции б12. Имам възможност да ги купя от Одрин (Турция) ако има значение . Бременна съм и при изследване ми излезе 114 което е под границата.
Гледайте да са Хидоксиколбамин.Не мога да ви кажа за Турция.Аз мойте си ги вкарвам от Сърбия.Мога да ви услужа с една кутия от 5 ампули по 2500мг всяка

# 228
Здравейте!Може ли съдействие за тези изследвания?https://
И ПКК

# 229
айрън, защо е тестван само TSH? Той винаги се изследва заедно с FT4 и FT3. Иначе, самостоятелната му стойност при теб "говори" за хипофункция на щитовидната. Желателно е да тестваш, също така, TAT и MAT, в случай че не си.

# 230
TSH само проследявам.Другите са в норма./последно преди 2 месеца/.Спрях селена,сега го почнах пак и ще се понижи.А изследванията бяха назначени заради парене на езика и устните.В по- предните теми някой беше споделил за същия проблем,но не прочетох  развоя-какво е излязло и как е лекувано./признавам бързо преминах през темите/.Няма бактерии и гъбички. Зъболекарят също каза не съм за него.Насочиха ме към кожен лекар,който назначи тези изследвания,но след седмица съм на преглед пак.

# 231
TSH само проследявам.Другите са в норма./последно преди 2 месеца/.Спрях селена,сега го почнах пак и ще се понижи...

Малко изместваме темата от В12...затова ще го сложа в скрит текст
Скрит текст:
Първо селен се пие само след изследване, защото с него може да се предозира човек и косопад е само един от симптоми на предозиране. Почти никой човек няма нужда от допълнително, всеки който се е изследвал е с добри нива. Селен, не сваля ТСХ изписват го ендокринолозите с идея да намали антитела при наличие на Хашимото, но и там са спорни нещата! Другите хормони са в норма, не значи че са добре! А този ТСХ е висок

# 232
Благодаря, за уточнението за TSHа и селена.Пълен пакет щитовидна правя на 6-12мес.Сега просто с другите реших да пусна контролно, а другите стойности към какво насочват?

# 233
  • София
Здравейте,

синът ми е на 13г., пие вит.Б12, но вчера видях , че на кутията пише 1000 mcg по 1 таблетка на ден за над 18г. ? Това дали е проблем, защото се стреснах.

# 234
Ако е в дефицит не е проблем.

# 235
  • София
Това е рузлтата му

Витамин В12/Vitamin B12       391       pg/ml    187-883; латентен дефицит <300

Витамините ги пие по 1 на ден от 1 седмица някъде

# 236
Да, детето е в дефицит. След 1,5-2 месеца спрете, почивка 20-30дни и проверете колко са станали нивата.

# 237
Имам стомашно-чревни оплаквания от години, но всички изследвания са ми добри и го водят дразнимо черво, нервни почви и тем подобни...
Това са ми изследванията от преди три месеца:

Не съм пила добавки умишлено, само храни, богати на В12, аз и преди така, исках да видя дали наистина не се усвоява. Ясно е, че е гастро проблем, а уж съм нямала такъв.

Това е от сега:

С този резултат дали гастроентеролозите вече биха обърнали внимание?

# 238

Liliq0325  гастроентеролог гледал ли вие на ехограф или направена гастроскопия ?
Аз съм с гастро проблем и съм си вдигнала Б 12 без добавки .

# 239
Образни изследвания - много, много пъти. "Скопии" - не, тъй като никакви отклонения не се откриват. Не всички гастро проблеми пречат на усвояването на В12, но аз реших да го проверя да видя при моя проблем конкретно как е.

Общи условия

Активация на акаунт