За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 31 495
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
# 106
  • в сърцата на децата <3
От известно време домашното мляко, което купуваме , когато го подквасим , става много странно. Точи се като олио, отлепва се от лъжицата, все едно е намазана с олио. Квасим го с кисело от магазина по БДС. И на мен, и на мъжа ми се получава така. Не мога да разбера защо е такова, каква е причината. Някой с  идеи?
Вземете суха закваска или мляко за подквасване от някой, който прави домашно. БДС -та а-у - гаранция няма.

# 107
  • под тепетата
snow_angel, благодаря! Ще пробвам с друга закваска, пък да видим.

# 108
Или млякото не е ок

# 109
  • Велико Търново
И според мен, нали квася през ден вече и се имам сама себе си за мастър, млякото нещо не е ок. Може на кравите да им е горещо Simple Smile

# 110
snow_angel, благодаря! Ще пробвам с друга закваска, пък да видим.
Опитайте да го подквасите като е малко по-топло. При мен се е случвало да го изтърва и да изстине повече от необходимото. Тогава започва да ми се точи и да стои "лигаво".

# 111
  • Sofia
В рецепта за печен чийзкейк има съставка прясно сирене...това крем фреш ли е и с какво може да бъде подменено?

# 112
  • In transit
Doli, крема сирене тип Филаделфия се ползва. Всякакво крема сирене става.

# 113
Крем фреш е заквасена сметана, не сирене. Така както си го написала, по-скоро ми звучи като извара/котидж. На какъв език е рецептата?

# 114

Здравейте!някой да има такъв уред за фрешове? Интересувам се разглобява ли се цедката?

# 115
  • Sofia
В рецептата има Филаделфия,пармезан,прясно сирене и течна сметана,яйца.

# 116
  • Sofia
В рецептата има Филаделфия,пармезан,прясно сирене и течна сметана,яйца.
В чийзкейк се ползва сирене - крема сирене (както каза и Мики), или прясно сирене (тип Дунавия) - изобщо меки кремообразни сирена, както е и Маскарпонето.
А както каза Натка - за крем фреш у нас най-близко е заквсена сметана.
А пък пармезан в сладък чийзейк никак не се вмества по мое мнение, освен ако не е някаква солена версия.

# 117
  • Sofia
И за мен е странен този пармезан.
Сладък е,200гр.захар има...но май ще го пропусна 🤔 макар да бях решила да го правя по точната рецепта 😁

Купих сини сливи,мислих да ги пека за сладко...после се сетих за мармалада на калъпи ,дето се продаваше на кг.преди години 🤔
Как се прави?

# 118
  • Русе
Скрит текст:
И за мен е странен този пармезан.
Сладък е,200гр.захар има...но май ще го пропусна 🤔 макар да бях решила да го правя по точната рецепта 😁

Купих сини сливи,мислих да ги пека за сладко...после се сетих за мармалада на калъпи ,дето се продаваше на кг.преди години 🤔
Как се прави?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_18.html

# 119
Тоя пестил сигурно са го измислили зъболекарите.

Общи условия

Активация на акаунт