За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 070
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
  • Мнения: 6 363
Скрит текст:
Какво да направя  с червен боб в консерва? Оказа се, че на дъното на шкафа ми с основни храни се мъдри една консерва с червен боб (блякссс). Сигурно за 1ст са ми я дали в Лидл, иначе не бих купила нещо подобно, но няма значение. Какво да направя с този боб?

Става и  червен боб.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_11.html

# 91
  • Мнения: 5 942
Точно една консерва червен боб ти трябва за брауни с боб Simple Smile Ако не сте фенове на много сладки сладкиши е подходящо.
Скрит текст:
1 малка консерва боб (400 гр., 240 гр. в изцедено количество)
3 яйца
120 гр. брашно от овесени ядки (аз ползвах смлени овесени ядки, предполагам и с друго ще стане)
60 гр. натурално какао (аз сложих 45, толкова имах, беше ок)
200 гр. кисело мляко 3.6%
30 гр. шоколадови капки или черен шоколад - ММ ми накълца малко черен, но и с друг ще стане
ванилия
1-2 щипки канела по желание
щипка сол
подсладител с 0 калории (препоръчително) ИЛИ 4-5 лъжици мед ИЛИ 4-5 лъжици захар
(аз ползвах 4 лъжици мед)
1 бакулвер

В робот или с пасатор - боба и яйцата до хомогенно, прибавяш всичко останало и пак бъркаш. Аз направих всичко в робота и реално не мих друго Grinning Сипваш в тавичка 20х20, накрая сипваш шоколада отгоре и разбъркваш леко.

180 градуса с вентилатор, за 20тина мин за изпича добре, ако го искаш по-мойсти го вадиш по-рано.

Като изстине е доста добре Simple Smile Топло - не. Според мен можеше да отнесе 5 лъжици мед, но ММ го харесва не-сладко Simple Smile

# 92
  • Мнения: 2 037
Имам тиквички, патладжани и картофи. Чудя се мусака смес от трите дали ще е добра комбинация от вкусове. Плюс кромид лук и домати.

# 93
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Имам тиквички, патладжани и картофи. Чудя се мусака смес от трите дали ще е добра комбинация от вкусове. Плюс кромид лук и домати.
Иэпържваш эеленчуците на шайби и редиш на пластове с кайма, малко бешамел эа эаливка и имаш гръцка мусака.

# 94
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Какво да направя  с червен боб в консерва? Оказа се, че на дъното на шкафа ми с основни храни се мъдри една консерва с червен боб (блякссс). Сигурно за 1ст са ми я дали в Лидл, иначе не бих купила нещо подобно, но няма значение. Какво да направя с този боб?
Във вода или в доматено пюре е бобът? Ако е в доматено пюре само му добави консерва отцедена царевица и 1-2 лъжици лют сос - разбъркваш и ямииии! Много вкусно става, а аз също не съм фенка на червения боб иначе. Но по този начин е чуден!

# 95
  • софия
  • Мнения: 347
Червеният боб ми е любим и е много полезен. Аз си го обичам с червен лук и доматче и някакво твърдо сирене.
Но иначе може да си го ползваш във всички ястия като обикновения боб.

# 96
  • Мнения: 10 778
Имам тиквички, патладжани и картофи. Чудя се мусака смес от трите дали ще е добра комбинация от вкусове. Плюс кромид лук и домати.

Аз бих направила мусака тиквичките и картофите - омесваш всичко сурово и печеш, отгоре заливка и готово. Патладжаните на салата. Но можеш и тях да включиш, ще стане.

# 97
  • Русе
  • Мнения: 6 363
Скрит текст:
Имам тиквички, патладжани и картофи. Чудя се мусака смес от трите дали ще е добра комбинация от вкусове. Плюс кромид лук и домати.

Още нещо като идея.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_27.html

# 98
  • Мнения: 24 911
Салата щях да предложа и аз, то за нещо дето не го и харесваш съвсем не ми хрумва готвене и в жегата Grinning
Дали проста бобена салата с лук, магданоз, оцет и олио, дали нещо с повече неща дето пък няма да е основно бобът, все стават хубави.
Наскоро правих пълна мешаница - боб от консерва (правя това и с бял, и с червен), лук там какъвто обичаш - на тънко и да не е много малко, краставица на кубчета, може и някаква шунка също на кубчета, може и домат да наситниш ако ти харесва комбинацията. Половинката харесва на това и кубчета кашкавал или чедър да добави. Маслинки също. Шепа пресен магданоз също му отива. Абе манджа с грозде става, но поне вкъщи се харесва. Държа по някоя консерва в килера за бърза вечеря когато липсва мерак или време за готвене. От една консерва няма да стане примерно салата двама да се нахраните само с нея, но за гарнитура може и да ви е точно. Или смесваш с друг боб, ако сте повече хора.

# 99
  • Мнения: 12 403
И аз, когато съм сама често се прехранвам с консерва боб или царевица на салата. Скоро правих боб с лютеница, оцет и малко лук.

# 100
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
А, да, става и на бобена лютика! Ей, как се сетих, това лято още не съм правила, тези дни ще спретна!

# 101
  • София
  • Мнения: 8 636
Боб (всякакъв) много си върви на салата с риба тон (пак от консерва) и лук. Иначе тъкмо снощи правихме чили кон карне и... лесно и вкусно, какво повече да кажа Simple Smile

# 102
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 289
Благодаря ви!
От всички предложения, най му е любопитно това на инферия, но като си знам кексовите умения.... Ще направя Чили кон карне (по селски Simple Smile Simple Smile

# 103
  • Мнения: 296
Имам кофичка от кремообразната извара на лидл и ми се ще да направя сладкиш/чийзкейк, та помагайте...

# 104
  • под тепетата
  • Мнения: 11 332
От известно време домашното мляко, което купуваме , когато го подквасим , става много странно. Точи се като олио, отлепва се от лъжицата, все едно е намазана с олио. Квасим го с кисело от магазина по БДС. И на мен, и на мъжа ми се получава така. Не мога да разбера защо е такова, каква е причината. Някой с  идеи?

Общи условия

Активация на акаунт