За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 31 024
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
  • Sofia
  • Мнения: 22 675
Gebura... Тортата, към която си дала линк не съм опитвала, но предполагам, че блатовете са белтъчни (тип ореховка, но с лешници), кремът може да направиш от заквасена сметана с малко желатин и ягоди, малини или друг подходящ плод. Отгоре заливаш със стопен с малко сметана бял шоколад.
Само да допълня... торта с белтъчни блатове се сглобява преди поднасяне.

# 61
  • Мнения: 5 930
Добри кулинарни хора, помощ!
Изпитаната ми рецепта за манго паннакота ме изигра този път. Не знам какво стана - всичко, както обикновено, мерки, лъжички... Случва се Simple Smile Сега вместо топяща се лека текстура имам нещо, наподобяващо желиран грис.

Мога ли да го префасонирам? Хич не обичам да изхвърлям -.- Ако го разбия и му "счупя" стрктурата? Може би със замразени или пресни плодове? Имам още останало пюре от манго. Или бисквитки?

# 62
  • Русе
  • Мнения: 6 359
Скрит текст:
Добри кулинарни хора, помощ!
Изпитаната ми рецепта за манго паннакота ме изигра този път. Не знам какво стана - всичко, както обикновено, мерки, лъжички... Случва се Simple Smile Сега вместо топяща се лека текстура имам нещо, наподобяващо желиран грис.

Мога ли да го префасонирам? Хич не обичам да изхвърлям -.- Ако го разбия и му "счупя" стрктурата? Може би със замразени или пресни плодове? Имам още останало пюре от манго. Или бисквитки?

Хубаво е да напишеш рецептата която си използвала, да не гадаем.
По принцип можеш да загрееш на слаб огън или водна баня и да разтопиш направеното досега. След което през цедка да оправиш структурата. Също пюрето от мангото може да го вкараш в употреба. Опасявам се, че желатина е направил някоя беля. Или не е бил в гаранция, или е бил употребен неправилно и са се получили "гранули".

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/05/blog-post_13.html

# 63
  • Мнения: 5 930
Опа, съжалявам, пускам я. Винаги ползвам едни и същи мерителни лъжички и чашки, явно качеството някъде не е било на ниво.
Скрит текст:
¾ cup mango purée
¾ cup water
2 ½ teaspoons powdered gelatine
¼ cup sugar
¾ cup thickened (heavy) cream
Pinch of salt

- Use a blender to blend chunks of mango flesh to puree.
- Pour the ¾ cup mango puree and the water into a saucepan and sprinkle the gelatine over the top. Allow it to "bloom" for 5 minutes (it should look a bit wrinkly by the end).
- Turn the heat on low under the saucepan and stir for a minute or two until the gelatine has dissolved.
- Add the sugar and stir again until dissolved. This should only take another minute or two. Don't let the mixture get too hot or to come to a simmer. It should only be just warm.
- Take the saucepan off the heat. Pour in the cream, vanilla and salt and mix until thoroughly combined.

Принципно е част от тази рецепта за манго паннакота чизкейк, ако на някой му е любопитна https://www.sugarsaltmagic.com/mango-panna-cotta-coconut-cheesecake/
Благодаря, peych! Сигурно ще го сгрея после, по-зле трудно ще стане Grinning И благодаря за рецептата! В грамчета е! Още по-добре за моята прецизна душа Grinning Не съм пробвала обикновена, ще се хареса на ММ Simple Smile

# 64
  • Мнения: 8 075
Скрит текст:
Gebura... Тортата, към която си дала линк не съм опитвала, но предполагам, че блатовете са белтъчни (тип ореховка, но с лешници), кремът може да направиш от заквасена сметана с малко желатин и ягоди, малини или друг подходящ плод. Отгоре заливаш със стопен с малко сметана бял шоколад.
Само да допълня... торта с белтъчни блатове се сглобява преди поднасяне.
Ако блатовете се намажат с малко разстопен шоколад преди да се сложи кремът, не се овлажнавят толкова бързо и  спокойно издържат няколко часа, че и денонощие.

# 65
  • Мнения: 10 777
Има разлика между целувчен и белтъчен блат. Вторият спокойно се слага ден-два предварително. Примери бол - Гараш, Египет, династия...

# 66
  • Мнения: 15 116
Правила съм Династия. Колкото повече престоява, толкова по-вкусна става. Виж, Павлова е друга бира. Не я ли нападнеш веднага, започва да се разпада след два часа.

# 67
  • Мнения: 10 777
Именно.

# 68
  • Мнения: 43 956
Добро утро. Снощи мслех да изкарам замразени кебапчета от фризера и днес да ги пека на скарата. Е, извадих ги преди малко. Как да ги размразя по- бързо, но да не ползвам вода, за да не ги разводня?

# 69
  • Мнения: 5 434
А кога ще ги печеш, че до обедното хранене има време?
 Баща ми умишлено ги изважда от фризера, разделя ги едно от друго , оставя   за 1/2-1 час да се поотпуснат и директно ги пече на скарата без да са на 100 % размразени.

# 70
  • Мнения: 43 956
Надявам се да ги пека за обяд. Моите са замразени на кубче. Т.е. няколко реда един върху друг и залепени едно за друго. Няма как да ги разделя в момента, защото са замразени и въобще не са се отпуснали.

# 71
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Върху дъска внимателно с нож да ги разделиш едно от друго и мятай на скарата. Между редовете трябва да има найлон. И да няма - като се поотпуснат след час ще може да ги разбиеш на парчета.

# 72
  • Мнения: 43 956
Нямам найлон. Ще се надявам до обяд да мога да ги отделя и ще ги пека полуотпуснати.

# 73
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Топло е, ще се отпуснат. Отвий ги докато падне скрежта, после ги поразчупи и ги покрий с найлонче или фолио за свежо съхранение.

# 74
  • Мнения: 1 318
Здравейте!
Имам няколко патладжана и стари спомени за рецепта, по която се правят като "салата" за зимнина в буркани. Мисля, че се пържеха и после с някаква марината се заливаха + чесън, магданоз/копър и..или..абе пълна каша ми е в главата, порових из нета, не намерих подобна рецепта, затова моля тук, ако някой има идея за лесна направия да сподели. Kissing Face

Общи условия

Активация на акаунт