За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 235
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Ами в рецептата са две ванилии, интересува ме тях с колко екстракт да заменя. Войнишки курабии ще правя, трудно ми е да кажа точно колко са продуктите че брашното не го меря ами слагам докато стане каквото трябва да стане. Поне 700 грама, мисля. Освен там яйца, кисело мляко, мазнина...
Затова питах ако някой е използвал и прахчета, и течен екстракт че то иначе наистина си е за чудене. Не че и екстрактите ще са все едни и същи, ама все пак ще е някакъв ориентир.

# 676
  • Sofia
Зависи и какъв е екстракта...,тъмен или светъл е?

# 677
  • Sofia
До сега съм използвала само малките прахчета ванилия, а в момента имам само течен ванилов екстракт наличен. Не че е лошо нещо, даже предполагам че ще е по-добро, но си нямам идея колко от него се равнява на едно прахче ванилия... предполагам около чаена лъжичка? Имам още някой и друг час да се почудя, дано се включи някой който има опит и с двете че да ми подскаже малко.
Където съм виждала да се ползва  - по чаена лъжичка  екстракт или паста ползват.

# 678
# 679
  • София
Ами в рецептата са две ванилии, интересува ме тях с колко екстракт да заменя. Войнишки курабии ще правя, трудно ми е да кажа точно колко са продуктите че брашното не го меря ами слагам докато стане каквото трябва да стане. Поне 700 грама, мисля. Освен там яйца, кисело мляко, мазнина...
Затова питах ако някой е използвал и прахчета, и течен екстракт че то иначе наистина си е за чудене. Не че и екстрактите ще са все едни и същи, ама все пак ще е някакъв ориентир.

Препоръчвам ти първия път да пробваш с 10-15 капки, да видиш как ще се получат и след това ще прецениш по колко да слагаш. Както по-горе са писали в коментарите от екстракт до екстракт има разлика.

# 680
  • München, Deutschland
Natka, за мен повече от 5 капки става много силен и изкуствен вкусът. Веднъж купих, ползвах няколко пъти и не повторих.

Същото и с бадемова есенция.

# 681
  • In transit

Първата е малко по-силна като аромат. Като я ползвам слагам по 1ч.л. от нея и винаги е било достатъчно.

# 682
  • София
До сега съм използвала само малките прахчета ванилия, а в момента имам само течен ванилов екстракт наличен. Не че е лошо нещо, даже предполагам че ще е по-добро, ===================
Ако е истинска течна ванилия се слага 1 ч . л , ако е изкуствена, но течна,  не повече от 5 капки. Слагам по 1 ч . л но ползвам само истинска ванилия, или я купувам, или я правя сама от шушулки.

# 683
  • под тепетата
В тоя ред на мисли може ли да се направи и есенция от мента? Има едни коледни шоколадови сладки с мента, дето много ги харесвам. Водка с листа вътре или няма да стане?

# 684
Синтетичен екстракт е, в тъмно шише и цветът му не се вижда. Ще пробвам само с няколко капки тогава, много благодаря за бързите отговори! Знам си аз че тук ще намеря каквото ми трябва.

# 685
  • In transit
В тоя ред на мисли може ли да се направи и есенция от мента? Има едни коледни шоколадови сладки с мента, дето много ги харесвам. Водка с листа вътре или няма да стане?
Ще стане ментовка. Grinning Мисля, че имах рецепта за есенция. Ще я потърся и ще ти пиша. Hug

# 686
  • под тепетата
Благодаря, Mikkey! Когато можеш!

# 687
  • София
Благодаря, Mikkey! Когато можеш!
Какво да се тормозиш да я правиш, продава се и е много добра.

# 688
  • под тепетата
Като имам мента, що да не си поиграя Smile

# 689
колко от него се равнява на едно прахче ванилия... предполагам около чаена лъжичка?
Сложи половин чаена лъжичка, размеси и виж дали усещаш аромата. Аз не харесвам тези течните, но понеже са евтини понякога вземам за кекс и тогава слагам половин шишенце от това дето беше показано на линка на Йоткер.

Общи условия

Активация на акаунт