За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 231
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Толкова сложих някъде, но рядко правя нещо сладко и не успях да преценя на момента, малко дойде според мен. Явно е някаква по-слаба есенцията, ще си знам за друг път ако ми потрябва пак.
Гледам че са поизяли курабиите иначе, харесаха ги, просто аз си знам че можеха и по-добре да станат.
Не съм си в моята кухня и работих с каквото имаше, а не с каквото съм свикнала. За други ги правих а не за себе си - доволна съм че те са доволни, ако ги ядях аз щях да мрънкам повече Grinning

# 691
  • Русе
Скрит текст:
Като имам мента, що да не си поиграя Smile

Използвам домашно направени сиропи за ароматизиране на сладкиши и торти.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_27.html

# 692
  • под тепетата
Благодаря, peych!
Миналата година правих сироп от мента и от лавандула. От ментата стана много хубав, но ми се струва, че когато е за ароматизиране, няма да е достатъчно концентриран или трябва да сложа по-голямо количество.

# 693
  • София
Може ли да ми, предложите изпитана рецепта за пуешко месо (месото ще бъде пуешка пържола от бут) с картофи на фурна с някакъв сос на фурна

# 694
  • софия
Може ли в макароните на фурна да заменя прясното мляко с овесено?
Трябва ли да имам предвид нещо като ползвам овесено мляко - по-малко/повече макарони, повече/по-малко яйца от описаните в рецептата с прясно мляко?

Последна редакция: пт, 23 сеп 2022, 11:03 от zvаnchе

# 695
Разполагам с домати, червени месести пиперки и тиквички,бихте ли ми препоръчали вкусни варианти на лятна манджа без месо?
Може би част от нея ще затворя в буркани от 400 мл за зимата

# 696
  • Sofia
Разполагам с домати, червени месести пиперки и тиквички,бихте ли ми препоръчали вкусни варианти на лятна манджа без месо?
С домати и тиквички, но предполагам че и чушките да добавиш ще е все така ужасно вкусно. Естествено яйцата отпадат за бурканите. Simple Smile

Това пък са чушки с домати - което също обожаваме у нас.

Скрит текст:

# 697
Морена,благодаря ти.
Ще покажа резултат.

# 698
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_14.html

# 699
Както обещах,по идея на Морена:

Благодаря!

# 700
За първи път ще се наложи да меся с ръжено брашно. Нямам идея дали ще трябва солена или сладка питка. Моля за напътствия! И още един- два въпроса- трябва ли да добавя и бяло брашно, за да си гарантирам по- добър резултат? На различни градуси ли се пече печиво с ръжено брашно? Извинявам се, ако има тема за месене и за брашна и тази е неподходяща.

# 701
  • Sofia
Браво, Krotinia!

За първи път ще се наложи да меся с ръжено брашно. Нямам идея дали ще трябва солена или сладка питка. Моля за напътствия! И още един- два въпроса- трябва ли да добавя и бяло брашно, за да си гарантирам по- добър резултат? На различни градуси ли се пече печиво с ръжено брашно? Извинявам се, ако има тема за месене и за брашна и тази е неподходяща.
На същите градуси, които си ползвала до сега.
Само с ръжено брашно (с минимум глутен), ще получиш тухла.  Непременно сложи поне 30% пшенично брашно, а по-добре и повече ако искаш меко печиво.
Питай какви други напътствия искаш.

# 702
  • Sofia
Да,трябва и бяло.
Ръженото е доста тежко и ще стои сбутано и глетаво.

# 703
  • София

За начинаещи е добре да започнат първо с комбинация от бяло и ръжено брашно. Имай предвид, че за него е необходима повече течност и самото тесто се получава лепкаво. Не се подлъгвай да слагаш повече брашно, за това прави по точна рецепта.

# 704
Благодаря ви. Като наближи датата за месене и печене ще питам и за рецепти.

Общи условия

Активация на акаунт