АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 55 075
  • 622
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм от тези с доволно голям горем като за 6ти месец. Качила съм 9-10 кг като уж това ми беше максимума за цялата бременност... Ама каквото такова. Пращат ме на изследването с обременяване с глюкоза, но се разубеждавам последно време да отида. Казаха ми, че резултатите не са показателни за нищо и няма смисъл от изследването.
Аз да питам. Това обременяване на всяка бременна ли се прави? Не съм в час... Мен ме е страх, че ако трябва да го правя няма да издържа и ще повърна ☹️
Уж било вече задължително, ама не е все още в БГ. Казах, че ми се струва, че качвам бързо и за застраховка ме пращат.
Питах АГ - да не ми стане лошо и да повръщам, а тя ми се смее в лицето и вика няма няма. Несериозна работа.
Лично аз няма да го направя изследването. Консултирах се с други лекари и си взех решението за себе си.

# 436
Моята лекарка е на мнение, че трябва да има причина да се прави такова изследване, защото е тежко за тялото. Трябва или бебето да върви напред, или околоплодните води да са повече, или и двете. Аз влязох в бременността с инсулинова резистентност и въпреки притесненията ми, тя е категорична, че няма нужда да го правим засега. А препоръките за мен с или без гестационна диабет са едни и същи - без сладки неща, без тестени и внимателно с останалите въглехидрати.

# 437
С първата бременност качих 21кг.
С втората 24кг.
След ражданията бях с - 10 кг (3кг бебе , останалото води, плацента и т.н.)
За сега съм качила 13кг.
Който ме види ме пита скоро ли ще раждам или дали съм с близнаци 😅 Коремът ми е огромен.
Никога не съм се тъпчела или яла за двама. Качвам си и търпя критиката на АГ-тата да спирам да ям, толкова килограми не са полезни...
Със спорт съм си връщала формата от преди, само увисналата кожа на корема и стриите не мога да преборя натурално.

# 438
Моята лекарка е на мнение, че трябва да има причина да се прави такова изследване, защото е тежко за тялото. Трябва или бебето да върви напред, или околоплодните води да са повече, или и двете. Аз влязох в бременността с инсулинова резистентност и въпреки притесненията ми, тя е категорична, че няма нужда да го правим засега. А препоръките за мен с или без гестационна диабет са едни и същи - без сладки неща, без тестени и внимателно с останалите въглехидрати.
Много точна информация! И на мен така го обясниха.

# 439
Здравейте момичета случвало ли ви се е бебето да не е толкова активно понякога и по скоро казано да усещате потупванията му отдолу съответно да се усещат по слабо трябва ли да се притеснявам в 23+ 4 г.с и от два само така го усещам доста се притеснявам….
Не се притеснявай ❤️
Човечето в мен по цял ден кротува. Към 2 ч нощта се будя от движенията му. И после нищо.

# 440
Мама Мързелана
И аз така ,с първата бременност +23кг ,което стопих в момента в който се върнах на работа . С втората качих +13кг ,които почти свалих ,ама забременях с бебе #3 . За сега съм може би +1/2кг ,но много повръщах в началото и свалих почти 10кг. Въпреки това изглеждам все едно всеки момент ще раждам 🙈🙈 Мен лично не ме притесняват толкова самите кг,колкото че ми пречат да си обувам чорапите 😆🙈 аа и безсънието което ме гони последните 10тина дни 😒

# 441
Ооо, това безсъние и аз съм така напоследък... 🤷‍♀️🤷‍♀️ Снощи пак от 02:00ч-06:00ч бродих като бухал из нас... 😂😂

# 442
Цялото семейство сме се кротнали вкъщи. Освен ядене и миене на чинии, никаква друга работа. По-рано от 00:30 не може да си легнем.
Всички заспиват и или бебето ще се разрита, или започват ужасните киселини 😫

Надежда Павлова
Моля децата да ми обуят чорапите 😉. 
Само рязането на ноктите ми е мъчение.

# 443
За много години!
Случвало ли се е някоя от вас да се буди през нощта прогизнала от пот? Снощи направо се уплаших, все едно цяла кофа с вода ми беше излята? ☹️

# 444
За много години!
Случвало ли се е някоя от вас да се буди през нощта прогизнала от пот? Снощи направо се уплаших, все едно цяла кофа с вода ми беше излята? ☹

Така съм от началото на бременността…
Косата ми понякога е все едно след баня.. не съм се сещала да питам аг,  но четох че
Било нормално 🤷🏼♀ Много е неприятно.., а иначе е студено в стаята ни, не спим на климатик, само с олекотено сме, но потенето не спира Sad

# 445
За много години!
Случвало ли се е някоя от вас да се буди през нощта прогизнала от пот? Снощи направо се уплаших, все едно цяла кофа с вода ми беше излята? ☹

Така съм от началото на бременността…
Косата ми понякога е все едно след баня.. не съм се сещала да питам аг,  но четох че
Било нормално 🤷🏼♀ Много е неприятно.., а иначе е студено в стаята ни, не спим на климатик, само с олекотено сме, но потенето не спира Sad
И при нас е студено през нощта. Ние сме с камина и не поддържаме топло през нощта. Чудех се дали не е от магнезият който почнах да приемам, но може би е нормално за бременните.

# 446
Аз пия магнезий и не се потя, едва ли има общо.
Обаче при мен адските сърбежи по гърдите и корема. Явно стабилно дебелея.

# 447
Blue Heart Здравейте момичета! Желая първо на всички лека бременност, да бъдете много здрави и Вие и бебето. Имам запитване относно матрак за кошарата. Много ни е трудно да решим, защото има избор Satisfied не е като да няма.  Ще се радвам да споделите вашите мнения.
Нашия термин е на 30 април, ако бебчо не реши да подрани разбира се Laughing

# 448
Преди години, в очакване на първото бебе, от Голямото проучване, което направих, разбрах, че най-доброто е матрак кокос и пяна.
Отидох в магазина, за да купя тоз кокос и пяна, а продавачката ми каза "Няма смисъл да даваш толкова пари. Вземи си обикновен дунапрен."
И така с обикновеното, дунапренено матраче отгледах две деца. Живот и здраве през април и трето ❤️

# 449
Момичета, нали вече наближавам 7 месец и обхванала ме е една треска за купуване на нещица за бебчо ☺️☺️
Та се чудя от известно време как да избера памперси за мъничето? В смисъл на коя марка да се спра... 🤷‍♀️ За жалост никоя от моите познати не е майка, та разчитам на помощ от вас 🙏

Общи условия

Активация на акаунт