АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 54 880
  • 622
  •   1
Отговори
# 480
За по-тежка бременност...
Реално не е нещо живото застрашаващо, но определено има разлика да бременееш на 20+ и на 30+.
И да, поне при мен са се разхлабили мускули и жили . Пъшкам и охкам много повече от предните две.

За киселини - газираната вода ми дава Временно облекчение.

И сутрин се събуждам от схванатия на камък прасец на десния крак. Едвам устисквам да го раздвижа и да закуцукам до тоалетната 😄
Може по-отрано да си взема превръзки за родилки. Нормално е бременни да имат проблем с контрола на пикочния мехур, но определено не е приятно.
Да ви се "похваля " - вече съм качила 24кг 🤰🐷

# 481
Относно количките - ние вече взехме Cybex Balios S lux. Държахме да е по-олекотена и лесно сгъваема. С първото дете бяхме с Retrus Milano. Аз страшно много си я харесвах, но мъжа все мрънкаше, че била голяма, одраскала му колата (ахахха), тежка. И въпреки всичко изкара доста. Наложи се да я изхвърлим, тъй като много я товарех (диня, дете, друг багаж, чанта) и шасито се изкриви.

Относно болежките - много по-трудно ми е сега. Аз ли се изтървах да кача повече, нямам достатъчно движение (home office) ли или просто така е с второто... Нося го ниско долу, а предното бебе стоеше все високо..

# 482
Здравейте. И ние избрахме количка Cybex Balios S lux. Наистина е много лека , удобна и маневрена , надявам се да помогне за разбитите тротоари и паважа 😁
Иначе почти всичко сме купили от вис Виталис. Има някои неща на промоция в момента. За шишетата и биберони съм се спряла на Томи типи.
Остана само да стегна багажа за болницата , който не е много голям , но все пак да съм спокойна. Моят термин е на 10 април , но в предвид това , че бебето расте 3 седмици напред , може и да е мартенско 😁
Относно киселините и аз си ги имам много , спасяват ме засега газирана вода и ябълки.
От известно време имам контракции и пия Магнерот

# 483
Здравейте. И ние избрахме количка Cybex Balios S lux. Наистина е много лека , удобна и маневрена , надявам се да помогне за разбитите тротоари и паважа 😁
Иначе почти всичко сме купили от вис Виталис. Има някои неща на промоция в момента. За шишетата и биберони съм се спряла на Томи типи.
Остана само да стегна багажа за болницата , който не е много голям , но все пак да съм спокойна. Моят термин е на 10 април , но в предвид това , че бебето расте 3 седмици напред , може и да е мартенско 😁
Относно киселините и аз си ги имам много , спасяват ме засега газирана вода и ябълки.
От известно време имам контракции и пия Магнерот

Аз пия от 5ти месец Магнерот. Въпреки това корема почти постоянно си е твърд. Нямам идея дали са контракции. АГто каза, че щом не боли няма драма...
Шишета на Авент ще взимам. Имат клапи срещу колики.

Качи ли много кила, Gabrielis?
Защо така върви с 3 седмици напред?
Мен ме наплашиха с гестационен диабет, но отказах изследването с глюкоза.

# 484
Да и мен ме наплашиха с гестационния диабет , правих обременяване с глюкоза , всичко е в норми и другите изследвания за наред. Просто отначало расте по - голям бебчо , може и ген да е , баща му е 2 м , аз съм 1.75. а и цикъла ми беше по - кратък.
Качила съм около 20 кг 🫣🤗 , надявам се да ги сваля като започнем разходките 😁

# 485
Аз не съм наясно с едно. Кой и кога дава списъка за болницата? Дали гинеколога или като ида за 45 дневния ще ми го дадат от болницата.?
Даже, когато лежах заради контракциите, имаше момиче за секцио, на което половината от нещата за родилно й ги махнаха от багажа 🤨🤨 Защо тогава ги дават в списъка не знам...?!

# 486
Аз съм от Пловдив и ще раждам в Селена. За другите болници не знам ,но за тази има списък какво трябва да носи родилката.

# 487
На 27-ми съм на консултация, ако не забравя, ще попитам гинеколога. Че тук в малкия град е по-различно🙂

# 488
И аз съм от малък град.
Носела съм си всичко : нощници, пантофи, лигнин, превръзки, еднократни чаршафи, вода за пиене, парацатамол, разхлабващи свещички, две малки шишета, памперси за бебето, таткото ми носеше ядене... И вече знам къде да си плащам за конците и местната упойка (това е "забавна" история)
За първата бременност, естествено раждане, ми обясниха, че може да се наложи да ме цепнат леко, за да излезе бебето, затова да си донеса конци и местна упойка, ако се наложи после да ме шият. Обиколих аптеки, познати търсиха по София - такова нещо не продават . Отивам при доктора, питам от къде да ги намеря тези неща. Обясни ми, че това не се продавало по аптеките, доставят им ги в отделението 🙄 т.е. дадох му 30лв на ръка ....
Когато да раждам второто (доктора беше забравил, че преди три години ме е израждал) и ми казва, че трябва да си нося конци и местна упойка, аз директно "А може ли да ви дам парите на вас, защото не знам дали ще ги намеря по аптеките" 😏 "Може! 40лв"
Така за малкия град и малките общински болници. Ако пиша повече ще се наплашите, а трябва да сте спокойни.
Позната е раждала в Щерев, София. Доволна е. Каза, че е отишла само с лична карта, телефон и зарядно. Чувствала се обгрижвана, пак би родила там. 2000+ е платила за това.
Да се поглезя ли и аз, да родя в частна клиника или да си платя конците и да мина по утъпканата пътека ???

# 489
Майчице мила това с конците и упойката ме уби 😬😬
Иначе, когато лежах в болницата си ми казаха да си нося чаршафи, тоалетни принадлежности и храна. Имало кетеринг в болницата, но една от санитарките директно си ми каза да не си давам парите на вятъра, защото храната не струвала. А иначе поне за родилното отделение разбрах, че искаш не искаш ти се полага храна за времето на престоя.

# 490
  • Пловдив
И аз се потресох от това с конците. Преди 5г. раждах в държавна болница, но заради доктора и неонатологията, та тогава носих чаршафи, ношници, памперси, дрехи за бебето и ми искаха 1 чиния, вилица, лъжица и чаша. Полагаше се някаква храна, но ми носеха всеки ден от вкъщи и даже не съм я погледнала. Сега ще съм в частна и ми искат само зарядно и тоалетни принадлежности.

# 491
И аз слушам и не вярвам на очите си 🫣😁 звучи много неприятно и стресиращо.
За мен това е първо раждане и както се казва не знам какво да очаквам - нито за раждане , нито за кърмене , затова предпочитам частната болница. Разбирам , че не всеки може да даде 2000 лв , то и ние с помощ от бабите ще ги съберем , ама друга алтернатива поне според мен в града няма. Грижите за майката и бебето са други.

# 492
Първото си дете родих в държавна болница по нищо не разбрах че съм в такава, целия персонал се държеше много добре с нас. Да отидох с 1 куфар багаж, но това не ме притеснява. Тогава списъка за болницата ми го даде гинеколжката ми. Момичета не се притеснявайте за нищо, дори нещо да сте забравили, важното е децата да са ок.

# 493
Аз избрах частна болница. В интерес на истината още преди забременяването се бях насочила към няколко клиники. За мен е важно удобството, държа да съм сама в стая, да може таткото да остава цял ден, да присъства на операцията и изобщо комфорта да ми е осигурен. Да скъпо е,  но за мен е оправдан разход. Капризна съм, но и храната и обстановката са ми важни, колкото и да се казва, че не отиваме на курорт, тези първи дни за мен са достатъчно стресиращи като първо раждане и искам да си създам максимално спокойствие и уютна атмосфера. Аз съм качила 8 кг и все още имам доста малко коремче, дори още си нося част от дънките от преди забременяването, коремчето ми е ниско долу и то наистина вечер се издува повече.  Вече в 7 месец и мен обаче ме заболява кръст, пия и магнезии за крампите, те започнаха в шести месец, докато спя.
С покупките всичко е готово, кошарата е сглобена, балдахина е сложен, дори сме сложили дървена табелка с името на бебето над креватчето, остана да залепим и стикери за стената , изобщо сега сме в очакване. Първо дете ни е и момиченце, така че постоянно се изкушавам да поръчвам разни дрешки, аксесоари и част от нещата осъзнавам, че не са наложителни, но все ми се иска да вземем нещо.

# 494
Аз избрах частна болница. В интерес на истината още преди забременяването се бях насочила към няколко клиники. За мен е важно удобството, държа да съм сама в стая, да може таткото да остава цял ден, да присъства на операцията и изобщо комфорта да ми е осигурен. Да скъпо е,  но за мен е оправдан разход. Капризна съм, но и храната и обстановката са ми важни, колкото и да се казва, че не отиваме на курорт, тези първи дни за мен са достатъчно стресиращи като първо раждане и искам да си създам максимално спокойствие и уютна атмосфера. Аз съм качила 8 кг и все още имам доста малко коремче, дори още си нося част от дънките от преди забременяването, коремчето ми е ниско долу и то наистина вечер се издува повече.  Вече в 7 месец и мен обаче ме заболява кръст, пия и магнезии за крампите, те започнаха в шести месец, докато спя.
С покупките всичко е готово, кошарата е сглобена, балдахина е сложен, дори сме сложили дървена табелка с името на бебето над креватчето, остана да залепим и стикери за стената , изобщо сега сме в очакване. Първо дете ни е и момиченце, така че постоянно се изкушавам да поръчвам разни дрешки, аксесоари и част от нещата осъзнавам, че не са наложителни, но все ми се иска да вземем нещо.

Коя болница избрахте, ако е удобно? Ходихте ли на дни на отворените врати?

Общи условия

Активация на акаунт