АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 54 898
  • 622
  •   1
Отговори
# 465
С първото, преди години, взехме тежко креватче, трансформиращо се на юношеско и бюро с шкаф.
Когато старата педиатърка дойде вкъщи за първия преглед на бебето след изписването от болницата, ни се скара!
 Задължително да обезопасим решетките! Опасно е! Ще се заклещи бебето, ще си изкълчи крайник, ще се задуши!
С второто бебе, бяхме с нова педиатърка. Тя идва за първи преглед, вижда креватчето със сладурските бежови обиколници на мечета ( за онова време свет пари дадох за тях)... и ни се скара! Така не може хубаво да циркулира въздуха. Ще се завърти бебето, ще се задуши ....
Е, нема угодия 😄
Сега за третото, позната ми подари старата си кошара на три нива. Има колелца и лесно ще я търкалям между спалнята и хола. Няма решетки, с мрежа е. Дано този път не ни се карат 😅

# 466
Ееех то един път  така, един път иначе... Всеки нещо ще намери касур. 😂 Шегувам се 😉 Естествено, че безопасността е на първо място. Всяка мама решава какво ще ползва. То навремето и на земята са си ги отглеждали (на рогозки) хората. 😉

# 467
Малко ми липсва еуфорията "в очакване на бебчо". Помня с първото колко много проучвания, чудения, десените на чаршавчетата да схождат със завесите ☺️ Обикалянето по магазините и сладурските дрешки беше истинско удоволствие. Най-хубавата и спокойна бременност ми е първата ❤️
Сега вкъщи е претрупано с играчки, дрехи, обувки, учебници и т.н. Единственото ново нещо, което ще купувам за това бебе, ще бъдат само памперсите 😄

# 468
Малко ми липсва еуфорията "в очакване на бебчо". Помня с първото колко много проучвания, чудения, десените на чаршавчетата да схождат със завесите ☺️ Обикалянето по магазините и сладурските дрешки беше истинско удоволствие. Най-хубавата и спокойна бременност ми е първата ❤️
Сега вкъщи е претрупано с играчки, дрехи, обувки, учебници и т.н. Единственото ново нещо, което ще купувам за това бебе, ще бъдат само памперсите 😄
Не знам защо, но при мен(бях писала) имаше страшна еуфория за пазаруване, сега обаче нещо отшумя... 😞 Не че не искам да купувам сладурските бебешки нещица, но само като знам каква мъка ми е ходенето и стоенето по-дълго време... И най вече тези контракции ме спират... Мисля си, че
бебето ще усети нежелание от моя страна да пазарувам за него, и ми става много криво 😞😞😞

# 469
Не знам дали ти е криво, Петя. Ама бебето като те усети и запомни, ще ти го върне после на живо с тръшкане пред щандове за играчки, мода и компютърни джаджи 😜😜😜
По-добре му/си внушавай, че е от икономия, заради трудните времена 😀😀😀

# 470
Контракции  сега нямам, но имам усещането, че ще ми се разкъса тазовото дъно. Подпирам се по мебелите и стените, за да ходя. Нормално е, но дискомфорта е ужасен 🥴 Когато изляза до магазина, хората ме гледат с жал 😅
Стискам зъби, април е близко ❤️

# 471
Ооох момичета и аз това си повтарям: Април е близо! 😂
Ще постискаме още мъничко, нека са родят живи и здравички! 🙏☺️

# 472
Последно по повод креватчетата и обиколниците - много мнения съм чела и чувала. Лично аз намирам за полезен обиколника. Няма как бебето да се задуши, ако е поставен правилно. И няма как да му спира циркулацията на въздуха. Лично мнение.
(Бебешки легълца има на добра промоция в момента във Виденов - ще ходя да ги погледна на живо).

Иначе по повод тазовото дъно. Аз съм с термин между април и май и двете теми следя. Направо не знам как ще изкарам, дали няма да тръгне по-рано. Качих доста до сега (13кг), постоянно съм гладна и ме притеснява това притискане надолу. И аз едвам ходя, особено след ставане от сън. Бебето е седалищно.

Гледам клипчета как ги обръщат с верзио, ама ме е шубе. Чудя се дали изобщо да пробвам нормално, предвид че първото раждане ми беше секцио.

Ох много въпроси, много тревоги. Бременни работи.

# 473
Добро утро мами! Напълно ви разбирам за болежките, и аз съм така. Освен това страшно ме болят всяка сутрин вече кокалче тата на ръцете, докато си рздвижа пръстите. Толкова е неприятно.
Днес ще ходим да разгледаме за легло, количка. Много се радвам, но се притеснявам дали ще изберем най - доброто. Първо ми е, и съм толкова боса в тази сфера🙂. 😘

# 474
За количките - две съм отгледала в сгъваема количка (тип чадър).  Упреци пак имаше - не били подходящи за новородени, щяло да им се изкриви гръбчето. Аз бях сложила матраче за количка и представете си - имам две пораснали деца Без гръбначни изкривявания.
Харесват ми количките с бебешки кошчета. Но за първото все още бяхме с малка двуврата кола. Нямаше как да ни се побере в багажника голяма количка.
Сега сме с по-голяма кола и разглеждам хубавите колички с бебешки кошчета и всички екстри. Но мъжът ми пита , заслужава ли си да вземем голяма количка като вече знаем, че и компактната върши работа. А гаража е пълен - колелета, триколки, тротинетки, акумулаторна кола и мотор...
Та при мен въпроса е - сгъваема или да осъществя несбъднатата си мечта от преди години за голяма количка.

# 475
Хубаво отворихме темата за седалищно то предлежание. И моят юнак е седалищно и говорих с моя гинеколог за това обръщане, което и аз съм гледала, но той твърдо и категорично ми отказа. Вика до 9 месец има време може и сам да се обърне... 🤷‍♀️ Иначе и аз при всяко ставане съм с адски мъки, докато се раздвижа, а и стоенето седнала ми е трудно.
Иначе за количката и ние още сме в чиденка. Аз харесах един два модела от тези големите, но мислим още да по изчакаме. Щото мъжа ми каза, че можел и той да я купи като родя 🤨🤨 (единственото нещо, което изяви желание сам да закупи 😂😂)

# 476
Петя,
Нека таткото да я вземе. Така, за да му е кеф да разхожда бебето, докато ти спиш 😉
Преди 13г мъжът ми мрънкаше "да имахме по-голяма кола, да имахме от количките със стойка за кафе и телефон".  Сега друга песен пее, но ние с две деца, Наистина сме презатрупани с вещи.

Момичета, оставете татковците да изберат ергономична раница/кенгуру/слинг. Да им е удобено, за да носят и те бебетата. През седмицата мъжете работят, но събота-неделя да си взимат децата и да се махат 😄
Така бях с първото, защото нямах кърма и с адаптирано мляко си по-свободен да го оставиш  на грижите на мъж/баба/дядо.
С второто се кърмехме. Шест месеца не ми се е отлепяло от гърдите. Плюсовете са, че не миеш и стерилизираш шишета, не даваш пари за аптамил.

# 477
Струва ли ви се, че първата бременност е минала по-лесно? Не винаги го усещам, но като цяло имам чувството, че ми е по-тежко, така както беше като ми спадна коремът преди първото раждане. Възможно ли е заради вече разтегнатите мускули бебетата да са по-ниско и заради това да усещаме по-голяма тежест?

# 478
Аз за сега освен тежестта, (8-ми месец, 32г.с) макар че съм с доста малко коремче, се оплаквам и от киселини (предимно вечер) и изтръпване на ръцете, особено дясната. До към 5тия месец спокойно можех да си спя по корем, понеже нямах такъв и ми беше удобно, с ръцете под възглавницата, но сега се будя през половин час и се чудя къде да ги сложа… И за сега сме купили само легълце,което си стои така в кашона… шишета (спрях се на стъклени на авент и нук, като на нук бяха в комплект 3 шишета с биберон и поставка за сушене с четки за почистване; обмислям покупката на стерилизатора на авент също) За количката изобщо не мога да се спра на една марка… харесала съм на cam, cybex и mamas&papas модели, харесала съм си магазина вис виталис в пловдив, надявам се да има по-голямо разбообразие там и да купим от раз 🫣. Вие пазарували ли сте от там? И поддържат ли налични количките или ти продават мострените? Вие към кой магазин и къде сте се насочили? За сега ние се колебаем между софия и пловдив.. Препоръчайте магазин, моля.
Колкото и да гледам да купувам само най-необходимото, няма да остана и аз по-назад с някоя ненужна покупка, но здраве да е. Поръчах и няколко много сладки дрешки вече, чакаме момиченце, но още не са дошли 😄 Вие до къде сте с покупките?

# 479
Аз за сега освен тежестта, (8-ми месец, 32г.с) макар че съм с доста малко коремче, се оплаквам и от киселини (предимно вечер) и изтръпване на ръцете, особено дясната. До към 5тия месец спокойно можех да си спя по корем, понеже нямах такъв и ми беше удобно, с ръцете под възглавницата, но сега се будя през половин час и се чудя къде да ги сложа… И за сега сме купили само легълце,което си стои така в кашона… шишета (спрях се на стъклени на авент и нук, като на нук бяха в комплект 3 шишета с биберон и поставка за сушене с четки за почистване; обмислям покупката на стерилизатора на авент също) За количката изобщо не мога да се спра на една марка… харесала съм на cam, cybex и mamas&papas модели, харесала съм си магазина вис виталис в пловдив, надявам се да има по-голямо разбообразие там и да купим от раз 🫣. Вие пазарували ли сте от там? И поддържат ли налични количките или ти продават мострените? Вие към кой магазин и къде сте се насочили? За сега ние се колебаем между софия и пловдив.. Препоръчайте магазин, моля.
Колкото и да гледам да купувам само най-необходимото, няма да остана и аз по-назад с някоя ненужна покупка, но здраве да е. Поръчах и няколко много сладки дрешки вече, чакаме момиченце, но още не са дошли 😄 Вие до къде сте с покупките?
Ние за сега леглото взехме, още е в кашоните. И купихме по един брой боди, камизолка и ританки. Имаше в пепко много сладки комлектчета шапка с ръкавички за навородвно та се изкуших и  взех ☺️☺️
Сега съм харесала едно плюшени мече в Джъмбо и ще ходим да го купим. Мисля да го сложа в креватчето да не е празно, тъй като мислим да го сглобява е по-рано. Като знам спалното ни обзавеждане как миришеше един месец на лак, не вярвам леглото да се отмирише за 3 дни.
Аз бях видяла някъде комплекта на Нук, беше на промоция (може би беше преди 3 месеца) , но мислех че е рано да го купувам тогава. Та сега тепърва ще се снабдяваме с шишета 🤷‍♀️
Аз също съм с постоянни киселини вечер. Даже и Необианацид-а, който смуча не ми помага, та минах на настъргана ябълка преди лягане. Убивам, ако няма ябълки 😂😂
За сега леко помага, но мисля да искам друго лекарство за тези ужасии. Гинеколога ми беше споменал, че след седмия месец можел да изпише нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт