Защо не е нормално да се изневерява?

• 10 290
  • 269
  •   1
Отговори
# 165
Само да вметна ,че освен физическа изневяра има също и ментална и емоционална .
Физическата на всички е позната , менталната е когато любиш половинката си с фантазии за жена която не можеш да имаш , нямаш, искаш или бившата . Това е отсъствие от секса , правиш нещо обаче съзнанието ти е другаде .
Емоционална изневяра е когато подведеш партьора и в повечето случаи когато си му изневерил физически преди това си му изневерил емоционално , за това намесих морала .
Емоционална изневяра може да бъде и само една прегръдка към грешния човек в зависимост от обстоятелствата и възприятията на партньора , зависи колко е и ревнив , дали човека когото си прегърнал няма сексуални желания към теб и иска да сте нещо повече , влечение дали имате един към друг ...
3те вида изневяра са доказателство че сме по-сложни същества от животното, не че генетично нямаме общо. 

Логически изневярата не е нормална от морална гледна точка . Ако отсрещния е ок с изневери и други партньорства то тогава това не е изневяра и се превръща в нещо нормално, човек сам избира да изневерява или да намери подходящият партньор за него с отворена връзка.  Не говорим за причини за следствието  изневяра а за сравнението защо животните могат да спят помежду си а ние не .
Също и ще вметна, че едно котило може да има толкова бащи колкото са котенцата , не всички котета са само от 1 баща , така че в животинският свят няма никаква иневяра Simple Smile

# 166
Жена ми се прегръща с приятелката си и играят бордови игри, много им е приятно. Аз не обичам толкова бордови игри. Жена ми изневерява ли ми емоционално?

# 167
  • Агент под прикритие
А, айде сега... Само с изнасилване не беше сравнявана изневярата. С шофиране в пияно състояние я сравниха, сега и с изнасилване...
Това да изнасилиш някого е престъпление. В толкова голяма степен се увреждат определени обществени отношения, че законодателят е въздигнал този акт в престъпление.
За изневярата нещо подобно? Няма. Нито е престъпление, нито е по-лекото - нарушение. Поне от юридическа гледна точка. Несравними са.
Подобни сравнения мога да се правят само когато не се прави разлика между физическо и емоционално оскърбление, или се прави, но им се дава различна тежест (според ценностната система на съдещия).
Което обаче не променя факта, че подобни сравнения си остават сравняване на домати с краставици.

# 168
Жена ми се прегръща с приятелката си и играят бордови игри, много им е приятно. Аз не обичам толкова бордови игри. Жена ми изневерява ли ми емоционално?

Ами ако жена ви е бисексуална и вие имате проблем с това ще е изневяра ако и 2те имат влечение една към друга .
Но ако нямате проблем с това няма да е изневяра.
А ако са само приятелки е нормално и също не се счита за емоционална изневяра . Grinning

# 169
  • Далечният изток
А защо да имат и двете влечение една към друга? Ако само едната има към другата?

И какво значи една прегръдка към грешния човек?! Кой определя дали е грешен, след като прегръщащият с ясното си съзнание е направил този жест, тоест счита го за правилен най-вероятно...?

# 170
А защо да имат и двете влечение една към друга? Ако само едната има към другата?

И какво значи една прегръдка към грешния човек?! Кой определя дали е грешен, след като прегръщащият с ясното си съзнание е направил този жест, тоест счита го за правилен най-вероятно...?

Ами просто е , в неговия случай , ако жена му е бисексуална то всяка нейна приятелка би била потенциална опасност за споделяне на жена му с друга жена.  Ако само приятелката е би. то най вероятно е наясно че между тях двете няма да се получи.
В случая изневярата или я има или я няма и пак не е сигурна че ще я има , спрямо възприятията на партньора е.

За прегръдката ...  То е до възприятието на самия партньор а не до намерението ти, а и намерението би могло да бъде и точно такова както го е възприел партньора .
Ако за партньора ти е немислимо приятелство между мъж и жена , чрез подобна прегръдка би го наранил ,дори и да не си признае то скандала който ще вдигне за една прегръдка говори достатъчно .

# 171
  • София
Може ли някой най-после да се похвали, че е изневерил и да си отдъхнем! Тази тема взе да става много мъчителна, а трябва да е лятна разтоварваща.

# 172
Може ли някой най-после да се похвали, че е изневерил и да си отдъхнем! Тази тема взе да става много мъчителна, а трябва да е лятна разтоварваща.

Търся с кого ама няма потенциални , някой за една изневяра само ?🤣😘
Пък после ще им се хвалим 😁😁🤣

# 173
  • Далечният изток
Neli Q, извинявай, ама нищо не разбрах.... Верно мъка голяма...

# 174
Чакайте бе, ако жена изневерява с друга жена брои ли се ? Ако ме включат и мен, няма да имам нищо против Simple Smile

# 175
  • София
Същото написа преди две седмици.
Големите надежди, ама, ако хукне жена ти по котенца, усещането ще е същото като да тръгне по патки.

# 176
  • София
Може да се надява и той да участва, при това с чиста съвест - хем тя ще носи отговорността, хем той ще намаже едно преживяване с дружката й.

# 177
...
Ако изневярата не е забранена, дали ще е толкова “сладко” да се извършва? Ако не съществуваше това разбиране за нея като предателство, нямаше ли да е по-лесно?
Отново да кажа, че не говоря за задкулисни връзки и любови, а чисто и просто секс.
...
Изневярата не е забранена.
Това приключва ли дискусията? Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Из-не-вяра. Мамиш някого, който ти вярва. Самата дума не предполага чисто и просто секс, а именно измама и нарушеното доверие. Намираш го сладко? Твое право.

# 178
Някои философи вярват в детерминизма, а не в свободния избор.

Лъвица - еми то като цяло всички групировки са измислени...от човека. Понятието животно е измислено от човека. Животното само по себе си няма татуировка на рамото - аз съм животно. В природата понятия няма....всичко е просто живот. Природата не е сложила етикетчета на живите и неживи организми - ти си слон, ти си прасе, ти се детелинка, ти си камък. Те са просто там. Само в съзнанието на хората съществува понятието животно, растение, човек и т.н. Ако човешкото съзнание и "знание" изчезне, ще изчезне и понятието животно.

Футболерото е попаднал на Диалозите на Платон Simple Smile Simple Smile
Човек е мярката на всички неща, са думи на Сократ в един от тях. Мисля, че в Протагор беше.
Това преди 2500 години.
Има някои промени от тогава Wink
Препоръчвам Ницше.
Trollface

А да прегръщаш приятелката ѝ, обичаш ли? Ако да - квит сте.

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 18:34 от James42

# 179
  • София
Спорим дали изневярата е редна, а не дали а законна, или аз нещо не съм разбрала? Ако е редна, всички дето го правят да кажат на половинките си, и толкова, не виждам повод за драма Relieved

Общи условия

Активация на акаунт