Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 760
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Аз изкарах ковид ,но бях в четвърти месец. Изкарах го много леко,но звъннах на АГ и ми каза тайлол хот,за гърлото,понеже ме болеше,тантум верде форте и за смукане билкови пластири хербетосин или на проспан.

# 406
Вземете си и Биозин мама- 2 х 1 таблетка дневно при разболяване или 1 х 1 таблетка за профилактика. Топла вода с 1 изцеден лимон сутрин на гладно. Това ме спаси през цялата бременност от всякакви настинки.

# 407
Здравейте, при начални симптоми на разболяване какво може се пие? Колдрекс?
7 г.с.

През цялата си първа бременност единствено хомеопатия съм пила и парацетамол инцидентно. Нурофен абсолютно забранен, даже фервекс и всякакви от този сорт в аптеката ми бяха казали да избягвам заради някаква съставка,която не е много ок по време на бременност.  И пак, най-добре ЛЛ/АГ да каже.

# 408
Здравейте, в края на 12 г.с. съм лекарят ми ми изписа Полижинакс, но видях в листовкат, че не е много препоръчително за бременни! Има ли някоя дето си е слагала тези вагинални капсули? И мнение за тях.

# 409
Здравейте ,мами
Днес бях на първи преглед . В 6+гс съм. Беше с вагинален ехограф ,усетих дискомфорт . АГ каза,че всичко е наред.
Няколко часа след прегледа отидох до тоалетна и видях кафяво зацапване . Веднага писах на АГ ,като той каза ,че е нормално леко течение /зацапване с тъмен цвят . Да,но малко по -късно пак имах по тоал. Хартия бледо розово оскъдно течение . Писах му и чакам отговор, но ще се побъркам докато получа такъв .
Възможно ли е според вас да е от прегледа с ваг. Ехограф ? На вас случвало ли ви се е ?

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 23:35 от Radmina

# 410
Здравейте ,мами
Днес бях на първи преглед . В 6+гс съм. Беше с вагинален ехограф ,усетих дискомфорт . Доктора каза,че всичко е наред.
Няколко часа след прегледа отидох до тоалетна и видях кафяво зацапване . Веднага писах на АГ ,като той каза ,че е нормално течение с тъмен цвят . Да,но малко по -късно пак имах по тоал. Хартия бледо розово оскъдно течение . Писах му и чакала отговор, но ще си побъркам докато получа такъв .
Възможно ли е според вас да е от прегледа с ваг. Ехограф ? На вас случвало ли ви се е ?
Вагиналния ехограф се вкарва в самото начало и то за секунди, нито ровят или човъркат няма и как. С него най-точно се вижда дали има сак , ембрион , пулс и т.Н, изпозлват го само в началото са потвърждаване на бременност!
Аз имах някъде в тези седмици еднократно бледорозово зацапване , всичко беше наред и е нормално при имплантирането на яйцеклетката.

# 411
На много жени се изписва по време на бременност поради гъбички или профилактика срещу такива
Здравейте, в края на 12 г.с. съм лекарят ми ми изписа Полижинакс, но видях в листовкат, че не е много препоръчително за бременни! Има ли някоя дето си е слагала тези вагинални капсули? И мнение за тях.

# 412
Здравей дами аз искам да ве попитам днеска бях на гинеколок и на видеозона имаше точица  бремена съм какво е вашето мнение  на тази точица

# 413
Каквото ви е казал лекаря, нямате му доверие ли?

# 414
Мога ли да използвам муконазал спрей за нос по време на бременност? На някой изписвали ли са му го?

# 415
Добър вечер, мами..
Приеха ме днес за задържане . Видяха плоден сак .Пуснаха ми система с но шпа и мисля папаверин. Отделно 3х 2утрогестан. Моля се постоянно да се задържи .
Има ли някоя мама със сходен случай ,в началото съм 5/6гс

# 416
  • Вестерос
Мога ли да използвам муконазал спрей за нос по време на бременност? На някой изписвали ли са му го?
Аз съм ползвала само и единствено стеримар, който е за бебета.

# 417
Лили, дай повече информация. Редовен ли ти е цикълът и колко дни е? По последна менструация трябва да си в 6та седмица, обаче тази точка е много малка. Какво ти каза лекарят?

# 418
Добър вечер, мами..
Приеха ме днес за задържане . Видяха плоден сак .Пуснаха ми система с но шпа и мисля папаверин. Отделно 3х 2утрогестан. Моля се постоянно да се задържи .
Здравей, абсолютно същото при мен. Приеха ме в Майчин дом за задържане около 6 г.с с но шпа инжекции + Утрогестан първо го пиех докато спре кръвотечението след това вагинално. Спря още на следващия ден кръвотечението и ме изписаха след 3-4 дена, но вкъщи ми казаха лежане 1 месец задължително. Всичко мина и замина.

# 419
Добър вечер, мами..
Здравей, абсолютно същото при мен. Приеха ме в Майчин дом за задържане около 6 г.с с но шпа инжекции + Утрогестан първо го пиех докато спре кръвотечението след това вагинално. Спря още на следващия ден кръвотечението и ме изписаха след 3-4 дена, но вкъщи ми казаха лежане 1 месец задължително. Всичко мина и замина.

Привет,при мен все още не е спряло . Пила съм досега 3 по 2 ,но намаля и е кафяво вече . Надявам се и при мен да се развият положително нещата.

Общи условия

Активация на акаунт