Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 78

• 45 685
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
През цялата бременност проучвах и си набелязвах неща и си правих списък. В 7ми месец купих количка и легло, в 8ми месец всичко останало. Реално, всичко може да се купи/поръча за един ден и да се подреди за два. Не съм била на предела на силите си до края на бременността 😀

# 526
Тъй като ми е трета бременност имам почти всичко без дрешки и шишета. След седми месец ще пазарувам,сега само едни бодита от Джордж поръчах и още не са при мен,след 4 дни влизам в шести месец. С първите деца също в седми,осми купувах.

Гери,мнение за какво точно на снимката? Има си ембрион,но доста неясно се вижда.

Защото се изрази ,че вижда яйце .
После пък вика виждам крачета но не ги виждам.

Питах дали виждате нещо притеснително .

# 527
Тъй като ми е трета бременност имам почти всичко без дрешки и шишета. След седми месец ще пазарувам,сега само едни бодита от Джордж поръчах и още не са при мен,след 4 дни влизам в шести месец. С първите деца също в седми,осми купувах.

Гери,мнение за какво точно на снимката? Има си ембрион,но доста неясно се вижда.

Защото се изрази ,че вижда яйце .
После пък вика виждам крачета но не ги виждам.

Питах дали виждате нещо притеснително .

По принцип трябва да се види вече оформено ембрионче,но може при лоша техника,като гледам какъв е образът да не се вижда. Важно е да отговарят размерите,да се вижда,чува сърдечна дейност,но ако например имате късна овулация може да върви назад.  Ако се притеснявате отидете някъде с добра апаратурата.

# 528
През цялата бременност проучвах и си набелязвах неща и си правих списък. В 7ми месец купих количка и легло, в 8ми месец всичко останало. Реално, всичко може да се купи/поръча за един ден и да се подреди за два. Не съм била на предела на силите си до края на бременността 😀
… Защото не ти е 3-то. Ако ти е 3-то, ще си разпределиш силите равномерно. Simple Smile С първото дете имах сили до края, а и веднага след раждането, но при 3-та бременност нещата се случват по малко по-различен начин- искаш да си организираш и разпределиш нещата поетапно, а не да ти идва нанагорнище накрая. И най-малкото не се грижиш само за себе си и бременеенето си, а и за две деца със своите индивидуални нужди. Wink Всичко може да се купи за 1 ден, но на каква цена? По различно време от годината, едни и същи артикули имат различни цени. Аз набелязвам и пазарувам разумно предимно от чужбина. Там има време за доставка от 2-3 седмици поне.

# 529
Е, с три деца не знам какво е, но ти не си го споменала в поста и не се подразбира. Аз за второ и трето хич няма и да пазарувам, защото всичко си пазя. Жената, щом пита, най-вероятно чака първо дете.
А за цената, при по-голямо пазаруване, магазините правят отстъпки. Не съм от хората, които ще гледат половин година сайтове, за да спестя от дребните неща. Първото нещо, което купих, беше количката в 7мия месец, защото имаше промоция, иначе щях да изчакам още.
В 8мия май отидохме в магазина и за час-два напълнихме количката с всички дреболии. За мен наистина не е кой знае колко тежка задача, нито пък отнема кой знае колко време, че с месеци да пазарувам. И прането не е повече от 4-5 перални (ако има и толкова даже). Явно умея да действам ефективно, само за два дни пазаруване, имах всичко необходимо.
Не го правя от суеверие, просто за мен нямаше смисъл да ходя днес до магазина за едно, утре за друго. С онлайн пазаруване е още по-лесно, правиш си списък с избрани неща през бременността и за половин час поръчваш, а после ти ги доставят вкъщи. Но хората сме различни и различно правим нещата.

# 530
Нали не си представяш, че си купувам залъгалки и чорапки. Не смятам, че някой “дебне половин година” в сайтове за дребни неща. Simple Smile Пазарувам основно количка, столче за кола, база към столчето за кола, столче за хранене, вана, кошара за път, помпа за кърма и то най-висок клас и най-нови модели на Cybex и Медела. Да не говорим и за дрехите от еко памук, спалното бельо и кашоните кърпички на Water wipes, които излизат на половин цена. Еми явно не съм много “ефективна” щом спестих над 4000 лв. спрямо български цени, с които всичко става за 1 ден. Simple Smile Не пазя нищо, децата ми са с разлики над 4 години и предпочитам да “дебна” сайтове и всичко да им е ново и подбрано, като съществено да го взимам на реални цени, а не надценено в мола. Самите Cybex правят максимум 5% отстъпка на високия клас стока, така че и това с голямата поръчка и отстъпка не е оферта.
Идеята ми е към майките, които се чудят кога да започнат с пазаруването. Започнете, когато го почувствате. Дори това да е в 4-ти месец. Аз съм избрала този стил и го смятам за удачен.

# 531
Ами то е ясно, че всеки, когато го почувства, ще започне да пазарува. Който не държи на най-висок клас и най-нови модели, така или иначе няма да изхарчи толкова много. Разбирам защо си дебнала. Аз конкретно коментирах, че не съм била на предела на силите си, все пак бях просто бременна, продължавах да си живея живота и бебешкото пазаруване не би ме затруднило и в 9-тия месец. Защото наистина е работа за два-три дни, или поне на мен толкова ми е отнело. Лично аз не бих започнала да пазарувам преди 24та седмица най-рано.

# 532
Green cake,  Ще споделя моят скромен опит до тук, само защото "в процеса" си промених мнението. Аз съм на 40 и за мен това е първа бременност, която стига до такава седмица.В началото имах какви ли не проблеми и само четях и трупах линкове в една папка в отметки.
- количка - Cлед втората фетална (21седм)избрахме количка( изпробвахме на място различни модели - планираме да я купим по намаленията през декември. (видях, че си питала за bugaboo по-рано - и ние тази марка избрахме Blush
- дрешки - Тази седмица, 23-та за мен, направих пробна поръчка от H&M и George -  не живея в БГ, нямам близки с бебета, и реших да видя колко бързо пристигат, как са материите, и изощбо - що е то ромпър Grinning
- столче за кола и кошара -> С ММ сведохме изборът до няколко модела и в един от следващите уикенди ще отидем пак до местния голям магазин , да ги огледаме на живо, да ги пипнем - по съвет на съфорумка и изрично да проверим за подходящ размер матрак. Покупката или на място или декември онлайн. ( Усещам, че ми е все по-неудобно по-дълго време в кола)
 - След две седмици имам преглед (25 седмица) и след него мисля да поръчам още някоя дрешка, пеленка, хавлийка, а през декември скринче и нов гадероб за спалнята.
Споделям опитът си, защото наистина с напредване на времето мнението ми се промени - от "колкото се може по късно" до избор на количка и поръчване на първа дрешка в сравнително ранна седмица.
Оказа се, че не съм сама - а сме цял " клуб на Анонимните мами с прибързани покупки"  в моята група Grinning
Скрит текст:
( благодарности на milenahot за страхотния израз Heart )

Здравейте, знам че е много индивидуално, но от кога започнахте/планирате да започнете да купувате неща за бебето? От кой месец/седмица?

# 533
Ние днес взехме количката понеже е намалена, в 27гс съм. До сега не ми се пазаруваше, но след разговор с продавачка в неделя как всичко скача и за месец капват два пъти цените реших да вземем количката, а към края на месеца когато са намаленията и другите по-големи неща като столче, евентуално креватче и т.н.

# 534
Здравейте, някоя от Вас да се е сблъсквала с урати в урината? АГ ми каза да пия само 2л вода. Притеснявам че четох за камъни в бъбреците.

# 535
Относно подготовката- всеки се чувства готов по различно време, но след 7 месец е най- лесно май, хем си събрала повече инфо, хем и вълнението е по- голямо. Доста често се презапасяват майките и чак после разбират кое им е нужно и кое не. Въпросът е дали се стреми човек да купи нещата като за първия месец, три или година. Особено с дрешки, който много от тях остават необличани дори.
Количката и столчето за кола ни бяха комплект - 20 дни преди да се роди бебето ,
Креватчето за новородено ( bassinet) го взехме използвано началото на 9 месец ,
Всичко за детската стая - кошарка, скрин и шкаф за играчки - подарък от близки, края на 7 месец ( бебето почна да спи в креватчето средата на 5 месец)
Всичко останало не е наистина необходимо първите 3 месеца- нито стол за хранене, нито преносима кошарка. Трябват много памперси и много крем за дупе, и дрехи без много копчета, също така препоръчителните списъци трябва някой да ги раздели за “зимни” и “летни” бебета.

# 536
Здравейте, поставяна ли ви е местна упойка по време на бременност?

Бременна съм в 32 г.с. , очаква се в 34 г.с. Да ми бъде направена манипулация с местна упойка за отстраняване на малък папилом, който може да попречи за естествено раждане. Притеснява ме напредналият срок на бременността и упойката.

Благодаря.

# 537
Мисля, че лекарите знаят кои упойки са окей за бременни. Щом сте и в 32 гс, знаят за състоянието и всичко е наред.

# 538
Мамита искам да кача част от резултата ми и да си кажете мнението ако разбирате ..
Разбрах само и единствено А група .
Долу където пише отрицателен така ли трябва да е ?
За да са наред нещата .
Разбрах само ,че е нещо за бебето (нищо не ми е ясно ).
Мога да кача и останалата част от резултата за да ви е по ясна картинката ..
Нямаше да питам тук ако всичко ми беше готово  (не ме нападайте) .

# 539
Според мен показва, че сте кръвна група А отрицателна. Предполагам, че не сте си я знаели и за това са изследвали. Консултирайте се с АГ доколкото съм наясно при отрицателен резус фактор има нещо специфично Simple Smile

Мамита искам да кача част от резултата ми и да си кажете мнението ако разбирате ..
Разбрах само и единствено А група .
Долу където пише отрицателен така ли трябва да е ?
За да са наред нещата .
Разбрах само ,че е нещо за бебето (нищо не ми е ясно ).
Мога да кача и останалата част от резултата за да ви е по ясна картинката ..
Нямаше да питам тук ако всичко ми беше готово  (не ме нападайте) .

Общи условия

Активация на акаунт