🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 17)

• 48 878
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Милото и аз виждам едно много сладко и бузесто бебче. Много ми е странно лека форма на Даун, това беше свързано с някаква хромозома. Или я има или я няма. Няма как да е половин хромозома. Адски странно звучи. А и си си правила тест. По всяка вероятност лекарите бъркат. Като ви изпишат отивате при други. Антибиотика ще е за 5 дни по всяка вероятност.

# 226
При първа възможност ще посетя и психолог. Определено имам нужда. Иамм номер на един доцент в Ст Загора и след това в София ще я закараме. То за тях тука е голям проблем че се роди голяма. Само я дупчат да я изследват.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 20:27 от Милото

# 227
А защо просто не и пуснат генетичен тест, а се занимават с глупости. Така най лесно ще се види. Не можеш ли да поискаш да и пуснат.

# 228
А защо просто не и пуснат генетичен тест, а се занимават с глупости. Така най лесно ще се види. Не можеш ли да поискаш да и пуснат.
Тук в Сливен няма такива екстри. Аз затова искам като ни изпишат да и пусна цитологичен анализ на всички хромозоми.Не знам и тази киста в мозъка която била мн малка.

# 229
  • Бургас / Славейков
Милото за мен много добре си изглежда детето.Хубава и пухкава има къде да е  пипнеш.Аз също ходих при Мануелян на фетална смятам че добре разчита резултатите .Мен днес ме изписаха от болницата без Митко , тъй като той е още в Пловдив.Всеки ден взимаме информация от тях.От вчера вечерта вече яде с биберон,но отново му се прави клизма да се изхожда.Днес ще му правят и други изследвания.Надявам се че няма да се наложи нещо оперативно.важното е че вече поне се храни от шише.Досега бе венозно и че се изхожда.Аз от неделя вече се цедя ,тъй като кърмата ми тръгна .Незнам до кога ще сме разделени и въобще после дали ще засуче.След толкова време.Много гадно ми стана днес всички ги изписаха ,а аз си тръгнах от болницата без бебе през съвсем друга врата.Честито на новите мами ,че май му изгубих края.

# 230
Честита Ава, да ви е жива и здрава и бързо възстановяване на мама!

Королева, значи си близо! Успех ти пожелавам и всичко да е наред!

Милото и според мен на детето му няма нищо, просто голямо сладко  бебе. Според мен е редно да идеш в по големите градове Пловдив или София, защото там са по напред с материала, ако някой знае добри педиатри, нека и препоръча. Ако усещаш, че губиш почва под краката си, свържи се с някой онлайн психолог. Всичко ще е наред!,

# 231
  • Варна
Честита Ава! Да е здрава!

Королева, може да наближава, а може и не .. кой знае! Но все нещо се случва!

Ох, Милото, прегръдки за стреса, който изживяваш. Аз също мислех, че Даун или имаш, или не .. не е като аутизма, където има леки форма. Това е различна хромозома ... супер странна работа. Те пък какво толкова се изненадват, че е голямо бебе, че чак я тестват ... пффф!

Пупелина, много неприятно е със сигурност да си тръгнеш без бебе. Звучи ужасно направо. Много, много стиснати палци Митко да е при вас скоро. Браво на него, че вече се храни от шише .. може пък да няма търпение за цица после Simple Smile)))

----

Ъпдейт и от мен: минах преди час прегледа. Имам 0,5 см (ден след термин), водите са малко намалели. Направи ми нещо като отлепване (това membrane sweep), реално без да ме пита. Но после ми обясни, че само леко се минава с пръст в долната част и самия мехур се отлепя от матката, не е пукане на води или нещо друго - просто начин да подскажеш на тялото да започне да си произвежда простагландини и хормони .. ще видим. Четох в интернет после, че обикновено 24-48 часа по-късно започва. Сега имам леко кървене, но било нормално. Иначе през 2 дни ще ходя на тонове, а след седмица на преглед да "мислим". Ако тоновете са ок, можело да се изчака около 10 дни.

# 232
Милото, тя е прекрасна! Не виждам нищо притеснително във външния ѝ вид.
Няма, как да се успокоиш преди да чуеш от 2-3 доктори, че имаш прекрасно здраво бебе, но имай предвид, че тя те усеща. Заради нея се опитай да се успокоиш малко и да направиш план за след изписването. Антибиотик им слагат 3/5/7 дни. Толкова могат да удължат престоя ви.
В деня на изписването ми казаха, че им взимат кръв, която се праща в не знам си, коя лаборатория, ако има нещо те се свързват с нас. Явно има някаква опция да пуснат изледвания.
Стискам палци и чакаме още инфо.

# 233
Запазих час за понеделник в Окръжна в Ст Загора при дож Мумджиев мисля беше,ще и вземат кръв да и изследват всички хромозоми. Спокойствие за съжаление я момента е трудно да запазя! Чакам достонекса и да спра кърмата поне,че всичко ми идва в повече. Минах през Ада за да я имам и няма да я оставя то е ясно. Благодаря на всички за подкрепата ви!

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 12:45 от Милото

# 234
Честито на Ангелова и малката Ава!
Да е здрава и щастлива, а ва мама бързо възстановяване!

Милото, аз също виждам една пухкава бозанка без никакви наченки на Даун.
Момичетата преди мен вече са ти казали, ако имаше тризомия 21 пренаталният щеше да покаже.
Стискам палци да попаднете на правилните лекари и да се разсеят всички притеснения. Направо не ми се мисли как се чувстваш в момента!😣

# 235
Kaкви са тези глупости... Даун или имаш, или нямаш. Лека форма е като малко бременна. Изобщо не им се връзвай! На твое място, още днес си взимам детето и се махам от тази болница, явно са достатъчно некомпетентни.

# 236
Милото, не може ли от тази болница да вземат кръв на бебка и мъжа ти да занесе епроветката в другата болница, за да не чакаш... Аз така си разнасям кръвта по различни лаборатории, защото тази в която се изследвам, не винаги прави всички изследвания и за да не ме бодът два пъти, лаборантката, така ми предложи.

Към момичетата които се подуват, аз преди 8,9 дни започнах изведнъж да се подувам, събудих се една сутрин и краката и ръцете ми бяха като понички, започнах да пия повече вода и да си пия протеина по редовно, за една седмица нещата се  оправиха, вече не съм подута... Надявам се, че поне с това съм се справила.

# 237
Днес в 12:15 се появи Ава 🤍 с планово секцио в 38+4. Щастието е с размери 3.440 кг и 50 см. Като нарисувана е ❤️

Добре дошла Ава❤
 Ангелова честито ви бебче, да ви е жива и здрава!
Моята щерка много харесва това име😊

# 238
Exsberry, в коя седмица си? Аз днес се отказах от същата процедура в 39 седмица. Това препиране да раждам ме вбесява. Не искам да виждам лекари и акушери до раждането. Някак ми дойде в повече това «медицинско наблюдение». Сутринта пак ми беше висока захарта и много се вкиснах. Но щом до сега не са ми се обадили да пия лекарства, явно ще ме потърпят още малко.

# 239
  • Варна
40+1 … то реално при мен беше преглед за разкритие, с което бях ок, защото е минал термина (за първи път ме гледат), но другото беше малко изневиделица. И все пак в 39 не виждам смисъл да се прави … лекаря ми каза, че 10 дена може спокойно да чакаме, ако тоновете са ок. Така че им отказвай процедурите поне 1 седмица след термина 😄

Exsberry, в коя седмица си? Аз днес се отказах от същата процедура в 39 седмица. Това препиране да раждам ме вбесява. Не искам да виждам лекари и акушери до раждането. Някак ми дойде в повече това «медицинско наблюдение». Сутринта пак ми беше висока захарта и много се вкиснах. Но щом до сега не са ми се обадили да пия лекарства, явно ще ме потърпят още малко.

Общи условия

Активация на акаунт