Любители на кучета - 130

• 32 226
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте!
Имам нужда от съвет. Чудя се дали не трябва да слагам вече палтенце на нашия почти тримесечен Пикачу. От няколко дни все е дъждовно и след излизане навън се прибира половината мокър. Извеждаме го на поляна под едно дърво, ама нали е нисък, а муцуната му е все завряна в тревата и целият корем, уста и крака са мокри. После го бърша с хавлия. И все пак ме е страх да не настине - все пак излиза по 5-6 пъти дневно.

Иначе ей така обича вечер да полегне. И в момента, в който седна на фотьойла, иска да го взема и да легне в мен. Вчера установих, че е гризал един праг на стената (а миналата година правихме основен ремонт). Разбойник го раздава малко - също като детето.

# 661
Ние на Мейпъл сутрин и слагаме якето, защото без него доста трепери. Трябва обаче да купим ново, че на това закопчалките вече почти не вършат работа и се чудя откъде да поръчам. Тук май бяхте хвалили kucheshkidrehi.com, ако не се лъжа?

За дъжд само имаме дъждобран от petmall, удобен е че се прибира в чантичка, има и качулка ама нещо не може да и застане стабилно на главата.

Един данък от нас, че скоро не съм пускала

# 662
Мерси, Пламена. Не съм чувала за дъждобрани, но ще посетя кучешкия магазин.

# 663
Той дъждобранът е пак като якенце, но много тънко и с качулка. Ето така изглежда :

Наскоро в парка срещнах една болонка с много хубаво дъждобранче - на цветя и обхваща краченцата до някъде. Казаха, че са го взели от интернет, та може и в нета да потърсиш.

# 664
Ще погледна, мерси много. Много симпатично изглежда този дъждобран.

При нас проблемът също е, че кученцето все още е много малко като размер. Купих му нагръдник XS, за да свиква с него и ходенето на каишка, ама от време на време гледам, че крачетата му се вадят. Преди три седмици тежеше 750 грама, в четвъртък ще видим колко е пораснал, като ходим за ваксина.

# 665
  • sofia
Най-добре, докато кученцето расте, да му купувате якенца от Джъмбо. Евтини са и ще можете да ги сменяте...Никакъв смисъл няма да дадете 30 лева за яке, което ще омалее след месец.

# 666
Най-добре, докато кученцето расте, да му купувате якенца от Джъмбо. Евтини са и ще можете да ги сменяте...Никакъв смисъл няма да дадете 30 лева за яке, което ще омалее след месец.

Нямаме Джъмбо за съжаление. Живеем в Белгия. А и няма кого да пратя да му купи.

# 667
  • Пловдив
Аз не я разбирам/одобрявам тази мода всякакви кучета,без значение от порода,козина,подкосъм и т.н. ,да се обличат с дрехи .Единствено дъждобран.
Ето например джаковете не би трябвало да имат нужда от "дрехи" ,а на Пламена кученцето трепери още сега ,дори като не е под 15-16 C. Докато я обличат ,няма как да привикне да си регулира температурата и ще трепери. Пикачу също не би трябвало да има нужда от дрехи.
"Мунчо" не харесва  кучета  с "дрехи" ,и въпреки ,че се разбира с почти всякакви кучовци,без начение от пол,порода и размери ,е "мнителен" към "наконтени" непознати .

# 668
  • sofia

Нямаме Джъмбо за съжаление. Живеем в Белгия. А и няма кого да пратя да му купи.
Тюх, не съобразих. Със сигурност имате нещо подобно. Мисълта ми е, да не купувате скъпи дрешки сега.
Започна учебната година. Обичайните ми колеги спят на лекции...

# 669
Whitefang, не знам какви температури са при теб, но при нас сутрин са си около нулата, 15-16 си става на обед.

# 670
При нас в момента е около 7-8 градуса сутрин и 12-13 градуса през деня, мрачно, влажно и ветровито.

# 671
  • sofia
Така или иначе, не предвиждам Леонче да живее на двора..Не вярвам и останалите любители на якета да живеят там. Нямат навици да мръзнат, живеят на топло и нямат добър подкосъм. Обличам Лелчо, когато падне около и под нулата.

# 672
  • Пловдив
Без значение какви са температурите, и двете породи ,не са от нуждаещите се от "дрехи"
Кришка едно е да е в покои -лежеики,спеики в къщи , друго е като е в движение.Като е на разходка навън няма нужда да ги обличате.Вие зорлем ги правите "зиморничави"
И мойто зимата му включвам климатика в неговата стая ,като падне под 17-18 в стаята,но навън си ходи "гол " и при -12-15

# 673
  • София
Аз хем обличам Буба (още не, де, като стане наистина студено - тогава), хем съм съгласна с Белия зъб.

# 674
  • София
Още не съм обличала кифлата, въпреки че последните дни сутрините бяха студени.
Днес валя, отказа да излезе дори от кемпера.
Но зимата я обличам. Случва се да й трепери задника въпреки якето.

Общи условия

Активация на акаунт