Любители на кучета - 130

• 32 233
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Днес бяхме на Дог фест-а. Приятно беше, но на Нори ѝ беше малко в повече шумно и на моменти се плашеше от многото кучета.

Да ви попитам с идването на есента и зимата, пак ли обезпаразитявате външно всеки месец? След като няма да има кърлежи и комари, може ли да се прави през месец или дори няколко или пак трябва да е всеки месец?

# 646
  • Северозапада
На мен ветеринарите ми казаха, че бълхи и кърлежи си има поне докато не стане около 0та за по продължително време. Аз живея край Дунава и комари се виждат още. Миналата зима (първата с кучето у дома) не сме прекъсвали обезпаразитяването, освен против комари за 3 месеца - от декември до февруари.

# 647
  • София
И ние не прекъсваме Нексгарда - виждала съм комар вкъщи ноември месец, така че хич не разчитам на "би трябвало да няма". Както имаме и животни в двора - по-добре да ми е мирна главата.

# 648
  • под тепетата
Бълхи се намират целогодишно - по улични животни, по стада кози и т.н. Така че, за мен си е целогодишно обезпаразитяването.

# 649
  • Пловдив
Моят Вини е с атопочен дерматит и всяко ухапване му причинява проблем, така че и ние не прекъсваме.

# 650
  • тук-там
А дали можем да разчитаме за външно на каишката? Това се чудя аз.

# 651
Ние не можем. Много кърлежи при нас. Но заедно с Некстгарда нямат грешка! Hands Point Up

# 652
А дали можем да разчитаме за външно на каишката? Това се чудя аз.

Ние сме само с каишка от пролетта, веднъж намерих два изсъхнали кърлежи, иначе нито един забит, само пълзящи. Като се има предвид каква напаст беше с тези кърлежи, съм доволна. Сега за есента и зимата ще питам вет.

# 653
  • София
Здравейте, моля за съвет... На мой приятел кучето, което е доста възрастно, умира... Горкото, има един куп заболявания и от ден на ден става все по-зле. Почти не се храни, почти не пие вода, не иска да излиза... Човекът, обаче, не иска или не може да приеме тази истина... Води го по какви ли не клиники, прави какви ли не изследвания, скъпи и прескъпи лекарства, ЯМР... Жал ми е да го гледам... Той е сам, има си само въпросното куче. Опитах се да поговоря с него за това, че кучето е доста възрастно и че това, за което не иска и да помисля, рано или късно ще се случи. Един вид да го подготвя... Той не дава и дума да се издума за това. Според него, кучето ще се оправи... Не че е възможно човек да е подготвен за трудните моменти в живота, но сърцето ми се къса като го гледам сега, а не мога да си представя как ще е занапред. Моля, подскажете ми как да се държа, какво да му кажа... Самата аз нямам домашен любимец, но обичам кучетата. От време на време гледам кучето на някой закъсал приятел и знам, че човек се привързва безкрайно много.

# 654
  • София
Холи е първото ми куче и не знам какво да кажа.

Но мога да ви покажа туристката

# 655
  • под тепетата
босоногата херцогиня, разбирам го човека, особено щом е сам. Много е трудно да се разделиш! На мен ми се случи много внезапно преди 4 години и още боли. След като не иска да приеме фактите и да облекчи болките на любимеца си, няма ли да е добре да го придружите при ветеринар и той да му обясни,че това е най- доброто , с което може да помогне на приятеля си - да го пусне си отиде без болка и повече страдание?

Змия, дай жокер - профил ли е, анфас ли е Холи Satisfied Като че ли уше съзирам...

# 656
  • Бургас
Залагам на полупрофил.

Предполагам, че човекът е възрастен?
Възможно е да проектира случващото се с кучето и върху себе си. Тогава е още по-трудно...
Може би ако разговорът тръгне натам, че той със сигурност иска най-доброто за кучето, а най-доброто е да му осигури спокоен завършек на живота, без стресовете на ветеринарните клиники и излишни травмиращи изследвания. Подкрепям предложението за ветеринаря и той да обясни същото.
Много зависи каква си на човека и какво доверие ти има - едно е да си много, много близък, друго - просто добър познат.

# 657
  • под тепетата
От чужд човек , пък и специалист, вероятно повече  ще възприеме. В момента той отрича проблема и се страхува, че ще остане сам.
 Срещах често един мъж, не мога да кажа възрастен, защото е със 7 години по-голям от мен, да се разхожда с булдог с впечатлителното име Чавдар. Скоро пак го видях, но не беше с Чавдар, а с друг булдог -бебе. Спрях се и го заговорих. Пуснал е Чавдар да си отиде, защото е бил много болен и приятелите му са го изненадали с това бебе. Все още го сравнява с предишния си любимец, но сега има това весело бебе и продължават напред - двамата!

# 658
Ние продължаваме 1 път месечно Милпразон и пипета Три-акт. Аз съм доволна от тази схема. Досега сме виждали при миенето 2-3 живи кърлежа след разходка да го лазят по лапите и веднъж е имал забит. За 2 години активни разходки през пролет-лято-есен мисля, че е доста добре. А откактно Вълчан си има собствен двор, хептен не очаквам борба с вредители.

# 659
Всякак е трудно. И аз отказвах да приема случващото се с Айс. И още го търся в муцунката на Айк….

Общи условия

Активация на акаунт