Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през август

• 74 592
  • 1 821
  •   1
Отговори
# 420
Сис, разговор с Външно за насоки? Все пак те го връщат. Аз бих  говорила и с институцията, която е издала документа.

Външно имат спесимени на подписите на всички, които имат право да подписват такива документи. Скоро ни бяха погнали в моята сфера точно заради подписи на документи.

# 421
Бобчи,чудесно за твоя Кратун! По често трябва да му вдигаш кръвното!

# 422
От външно искат нов документ, който да е подписан от упълномощено лице,в случая от кмета! От общината твърдят ,че кметът лично е подписал! От преводаческата агенция не могат да продължат с превода ,а аз губя срока за подаване тук! Общо взето аз като гражданин на Република България какви права имам в този случай?

# 423
Хм, а общината да го преиздаде и кметът да се подпише по-старателно, за да се подаде отново във Външно? Иначе не знам какво може да се направи.

# 424
Кмета е в отпуск! Проблема е ,че аз губя срок за подаване тук , заради тези неразбории!
Имам чувството, че Вселената е срещу мен 😕😢

# 425
Еринко, ми то не остана. И ти чакаше юначе, нали? Ще си имаме двама ухажори за малката Бориса.Blush

За клиенти сте подхванали приказка. Мразя. Мразя да работя с клиенти. Ама много мразя, разбирате ли! Като бях млада и залухава, много им се трогвах. Спомням си първата ми работа в Макдоналдс. Аз - 18 годишна, особено смотана и току що подстригала се първи номер. Всякакви клиенти имахме, но една случка ми е останала в съзнанието. Беше дошъл един подпийнал клент, който носеше в себе си пачки пари. Поръчва той квото поръчва и изведнъж ме поглежда втренчено "Ама ти момиче ли си?!?!!!", "Аха" - отговарям аз. Тоя като се хвана за главата и почна да се вайка.. "Ама моля ти се, тва е грешка на природата.. Не може да си момиче!!! На ти пари да си направиш операция за смяна на пола" - започна да хвърля пачките с пари по мен и настоятелно ме умоляваше да си сменя пола. Всички около нас ни гледаха сеира, а аз както казах, бях особено смотана и ми идеше да се скрия някъде. Накрая викнахме сотаджиите, че нямаше оттърване. Докато те го бяха хванали под мишници да го изведат навън, той се провикваше "Моля ти се, поправи тая грешка на природата"....
Сега ми е смешно, но тогава го приех много зле. Пачките с пари ги сложихме в кутиите за дарения, ако се чудите какво е станало с тях. Grinning

# 426
Сис,пиши на Посолство,омбудсман,който се сетиш.

# 427
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Такааа, като тегля чертата, заради едно уплътнение за 10 лева ( оригинално),  ми изрече гориво за 100.
  Ама...Имало да става, това няма как да се хване, и не се сменя профилактично.
 За клиентите, от 15 години работя с клиенти, нямам идея как, но ми се получава в повечето случаи.

# 428
Ох, Сис, ужасно е. Ей това най-много ме дразни - никой не иска да поеме отговорност, прехвърлят си топката и изобщо не им пука. Не мога да помогна със съвет, нямам представа към кой можеш да се обърнеш в такъв случай. Пък и кой знае колко време би отнела някаква подобна процедура, като знам колко са експедитивни. Странно ми се струва само един човек в цяла община да има право да подписва, макар и да става въпрос за малко населено място, но пък явно е възможно. Много тежка бюрократщина. Аз специално като подписвам много внимавам и го правя много старателно, точно заради подобни казуси, да не стане после някой да реши, че подписът не е мой.

# 429
Сис, свържи се с Външно, обади се на централа и от там търси тези, които отговарят за този документ в тази държава. Тормози ги, докато не се свържеш лично с персоната, която ти гледа документа. И поговори с нея какво точно не му е наред.

# 430
Хора, мисля,че се предадох пред абсурдите в българската бюрокрация! Става въпрос за прословутия объркан документ, който ми трябваше за да запиша Беболина в детска градина! Дадоха ми отсрочка и сега това! Вече не знам,явно не заслужавам помощ при отглеждането на детето ми....

# 431
Имаше един момент, преди въвеждането на електронните подписи, в който кметът си изработва печат с подписа и го мята на секретаря, да "подписва" от негово име. Дано не е това и при вас. Имахме такъв инвалиден стикер за колата.

# 432
  • Пловдив
Ооо, Сис, ама как да не заслужаваш? Напротив! Обясни им, помоли ги...и как точно разбраха за подписа? Графологична експертиза ли, кво?

Аз сипах розов...Наспорт!

13сче, ам от га у бакалията е забранено да се снима? Видях едно сирене дет ядохме у комшийка. Снимам да я питам дали е туй. До мен две колежки. Едната ми измрънка, че не мога да снимам. Е, как да питам дали това е продукта дет искам? Питам аз? Нещо смоталеви...снимах си. После се върнах да взема 2 опаковки...

# 433
Добри,не съм и накапала без да те помисля!
Наздраве да ти е!

# 434
Сис, кметът има заместник, упълномощено лице.  Не съм веща, но има варианти. Да, със строшени нерви, но така е в Булгаристан.

Общи условия

Активация на акаунт