Парфюмни размисли и страсти - 275 август 2022 г.

• 62 244
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
Парфюм с роза - Stella на Стела Макартни, много очарователна роза за мен, бих казала, че ми е любима интерпретация на роза в парфюм.

# 481
Ще взема да го пробвам на хладно пак Dolce Amalfi не разбирам за каква сладост говорите, при мен сладката фаза отлетя за минути, а точно нея очаквах После е ябълковото нещо, няма подправки, само дървеса и мускус. Може и да е дюля всъщност, варена дюля....
BRIGHT
Аз залагам на тези рози -   не са ванилови, но  уютни, и горе долу трайни:
Nina Ricci rose extasse сладка, кремообразна роза, в шлейф е по-хубава, напомня малко Делина,
Lazy sunday morning Maison Martin Маrguela роза  с кафе, много свеж и нежен аромат, неделен релакс
Sisley Izia напоследък много ми допада
Аз от много мислене, уж леки, уж нежни и накрая пак стигнах до 2 , с обещания са поне леко връхлитане и превземане Narciso-rodriguez fleur-musc for her edp и Idole Nectar. Очаквам 2рия да е по плосък като развитие, без бурни промени, но пък Narciso също ме влече. Имате ли впечатления.
Допълвам се за Nina..в момента не я откривам, но ми остава за розова бъдеща придобивка.

# 482
  • Sofia
Новата ми лятна любов Heartpulse
Разкошен аромат - ефирен, свеж, сладък, траен и млечен. За съвсем друго нещо се отбих в Елинор, а то какво стана Simple Smile Много съм доволна.

https://www.fragrantica.com/perfume/Carner-Barcelona/Super-Moon-74480.html

# 483
Разкажи моля, повече за него, изглежда чудесно.

# 484
  • Sofia
Разкажи моля, повече за него, изглежда чудесно.

Не умея да описвам много добре, а и тук ми е страшно трудно да уловя какво точно ме дрогира така Simple Smile
Започва свежо и цитрусово за около 45 секунди и почти веднага омеква да една много особена сладост, без да лепне изобщо. Малко след това идва и тази млечност, за която говоря, не в смисъла на мляко или сметана, а ароматът някак се трансформира в мъгла около теб и го усещаш при почти всяко движение, но е някак ефирен и лек, в същото време стои по кожата около 5-6 часа стабилно, в косата и много повече. Ако случайно човек вдигне температурата си или излезе от климатик на жегата, там вече е истинското чудо. Изведнъж започва да излъчва много силно, става звънлив и супер свеж, появяват се и дървесните тонове и е направо божествен! За жеги е определено, но и на климатик на 23 градуса е много красив, просто е различен..

# 485
Благодаря ти, звучи разкошно!❤

# 486
  • София
Скрит текст:
В умопомрачение си купих Acqua di Parma - Mandorlo di Sicilia. Много ми хареса след първоначалния тест и го взех. Вчера го разносих за пръв път и до като пътувах в колата нещо ме смути, май бадемите /дори го предложих за размяна в сутрешните часове на деня, добре че не стана размяна Joy/. Обаче! Просто е разкошен, цял ден ме омайва, поднових следобяд за спорт и вечерта на вън беше страхотен. Хем бадемово-гушлив, но в същото време има нещо....май го усещам като кумукуат /хем цитросово-хем слънчево/. Знам, че е доста стар и доста е писано за него, и се радвам, че все пак го открих. Няма грам ретро-вина, само слънце и ванилови бадеми. Мисля че след месец ще му е идеалната температура за носене.

Deetron моля за съвет за аромат на сина ми, 15 години. Харесва /има виалчета/ на Y Le Parfum & Terre D`hermes EDT, като твърди че усеща дървесното и много му допада. Иска ми се нещо бюджетно да бъде и ако може да е трайничко Simple Smile. Предполагам, че това е имало за тест, взел си виалчета е и му харесват и двата, като Hermes му е фаворит Joy

Мишчица - За мен, това е отговора на Вашето търсене - и като аромат, и ценово се вписва идеално:
Karl Lagerfeld Bois de Cedre / https://www.fragrantica.com/perfume/Karl-Lagerfeld/Bois-de-Cedre-55379.html

Много приятен и свеж аромат, прохладен, въздушен, леко солен. Убеден съм, че ще бъде одобрен, защото има и от Тере, има и от модерната Y линия на YSL, в лицето на това тънко ароматно-билково излъчване с дървесна подложка. Даже сега виждам, че съм писал мнение за него във фрагрантика Satisfied Нека не звучи нарцистично, но ето цитат от мнението ми:

Imagine Terre d'Hermes, but more younger, summery and casual. I think the lack of pepper and vetiver makes Bois de Cedre very transparent and bright. And with added perfect dose of salt note and violet leaf - mmmm - pure heaven! But it's not aquatic or sea/oceanic type of summery scent.
If you could take the typical Terre mix: grapefruit, geranium and cedar and add some salt and fresh violet leaf - you could picture the main idea of Bois de Cedre - fresh, aromatic, ozonic, elegant.

Цена -  46лв за продукт 100мл в елинор.

Парче за деня: Alific - "Kneel to the Sound" Yellow Heart  Tropical Drink

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 10:54 от Deetron

# 487
Пристигна ми Pure Eve най-сетне и мога да кажа само, че това наистина е Майката на всички майки! За мен, без да описвам нотки и развитие, това е аромат, който създава усещането за нежност, събужда усещането за вътрешната Богиня у всяка жена... абе, много е странно, защото на пръв поглед не е нищо особено, не е силно присъствен, не е и свежак, нито пък гурмандски. Обаче някаква женска сила внушава, на ръба е да е сладникав, но се спира точно, където трябва. Взех го основно заради захаросаните бадеми в него и да разбера, аджеба, какви са тези алдехиди, които "не са алдехидни". Наистина алдехид не усетих по начина, по който се усеща в класическите алдехидни парфюми, но ми се струва, че в първите минути нещо сякаш гъделичка обонянието, за да те подготви за пухкавия, мек и сладък (не сладникав) облак, който ще те обгърне. Пиша първи впечатления, докато се душа постоянно, и го усещам все по-уютен и по-мой, направо scent of my skin but better е положението.
Ще го разносвам с огромно удоволствие, за да го усетя изцяло!
С него дойдоха и два аромата на 100 Bon - бранд, който използва изцяло натурални съставки, но просто не мога да се откъсна от Pure Eve, за да им обърна внимание.

# 488
Отдавна се чудя на този Supermoon и се надавах някакой да го тества. още с името и снимката ми хареса,а след това описание, отива в кошничката
Много се влия от имена, и съм лесна жертва на маркетингови трикове.  По тази линия се бях запалила по
Choeur Des Anges  на Atelier des Ors, добре, че си намерих отливка на време....
Не останах точно разочарована, Наистина си отговаря на името, но не очаквах толкова бързо да отминава, като видение е, което отговаря на идеята, но не и на моите парфюмни възприятия. Нямам нищо против и да не е особено траен,  стига да има осезаема проекция за повече от 15 минути, но за съжаление, не

# 489
BlushСега ще трябва да издирвам Pure Eve, определено ми събуди любопитството kumbata Blush

# 490
BlushСега ще трябва да издирвам Pure Eve, определено ми събуди любопитството kumbata Blush
В размените го има.

# 491
Момичета, имам нужда от едно рамо. Ако не харесвам пудрени аромати, Bottega Veneta ми дойде твърде пудрен, като пудра за лице. Lipstick Fever обаче ми хареса беше като истинско червило, восъчно и плодово. Cacharel Eden е пудрен аромат който харесвам и нося.

Въпроса е как мислите да ли Citizen Queen е висока топка за мен, да ли е твърде пудрен. Искам я тази кралица, но малко ме плаши Smile

# 492
Много е пудрен и то плътен такъв. Намери си пробичка.

# 493
  • София
Бях днес до Прити шоп да видя има ли нещо, което го няма в БЗ. Пробвах Wonderlust и Glam Jasmine на Майкъл Корс. И двата ми допаднаха. Wonderlust ми напомня много на други плътни, сладки парфюми, но не се сещам на кои точно на прима виста (редакция: мисля, че ми напомня на Адикт). Atkinsons Nuptial Bouquet е приятен цветен парфюм, при все че не харесвам флорални аромати. Само това успях да пробвам на блотер.
В БЗ тествах Ginza Donna, защото на блотер ми се стори интересен, но на кожа в момента излъчва нещо дразнещо. На другата ръка супер рандъм пръснах Shalimar Souffle de Lumiere, ами харесва ми, приятно ванилово-цветен след утихване, но вече е слабичък като че ли и малко неясен, трябва да го пробвам по-сериозно. Кажете нещо повече за него и ако е възможно сравнение със Souffle de Parfum и Philtre. Филтре май не се намира никъде за проба??

Скрит текст:
Консултантката в ПШ беше много любезна, но ме преследваше постоянно като ми предлагаше "най-новите" аромати, които варираха от унисекс, тревисти, свежи, розово-бонбонести та до тежички. Опитах се любезно да отклоня предложенията и да кажа, че се ориентирам добре, но явно са инструктирани да окуражават клиента да пробва неща, към които няма интерес Grinning След като й казах на поредното предложение, че пачули не харесвам, тя ми поднесе непоискан блотер с "много хубаво пачули и плодове" и аз вече избягах от магазина ... Горката жена, изпрати ме с недоумяващ поглед и сигурно ме хранеше наум Grinning

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 16:27 от Mini Rebel

# 494
  • София
След като й казах на поредното предложение, че пачули не харесвам, тя ми поднесе непоискан блотер с "много хубаво пачули и плодове" и аз вече избягах от магазина ... Горката жена, изпрати ме с недоумяващ поглед и сигурно ме хранеше наум Grinning[/spoiler]
Може да е чула "харесвам пачули". Не може да е била любезна и нарочно да донесе да тествате това, което сте й казали, че не харесвате.

Общи условия

Активация на акаунт