Лидл 166 - августовска жежка

• 77 424
  • 1 065
  •   1
Отговори
# 720
От месеци вече не можеш да върнеш ползван уред. Още от края на миналата година. Ако не работи, изборът дали да го ремонтират, да го заменят или да върнат парите си е на търговеца. Лидл са избрали да го ремонтират. Имат това право.

# 721
Нищо лично Благодаря. На другите момичета също. Ясна е работата Grinning

# 722
  • София
Аз затова вече спрях да купувам нехранителни от Лидл.
Само да се притеснявам после дали ще работи, дали ще мога да го върна...
Абсолютно! А за измислените им цени да не говорим. Онзи ден бях хвърлила око на месомелачката. Добре че разгледах брошурите на Метро - 1700 вата срещу 350 на Лидълската. Цената с 20 лв. надолу. Дали предпочетох Лидл? Ммне. И вчера им стояха купчината с месомелачки, без да има особен интерес към тях.
Има законова търговска гаранция, която урежда всички въпроси. И в друга верига няма да ви заменят ползван уред с дефект, нито ще ви върнат парите. Имате право на рекламация в рамките на гаранционния срок, за дефект, който не се дължи на неправилна употреба.
Уредите на Лидл са с подробно ръководство за употреба, а в края има раздел за гаранцията, там е обяснено всичко и са цитирани действащите в страната закони и допълнителните условия на търговеца.
Защо никой не ги чете, това не е ясно.

Интересно, какъв е този модел месомелачка за домашна употреба с мощност 1700W, при положение, че на Метро професионалната, която мели 120 кг. месо за час е 550 W?

Можете ли да го покажете?

# 723
  • Пловдив
Абсолютно! А за измислените им цени да не говорим. Онзи ден бях хвърлила око на месомелачката. Добре че разгледах брошурите на Метро - 1700 вата срещу 350 на Лидълската. Цената с 20 лв. надолу. Дали предпочетох Лидл? Ммне. И вчера им стояха купчината с месомелачки, без да има особен интерес към тях.
Има законова търговска гаранция, която урежда всички въпроси. И в друга верига няма да ви заменят ползван уред с дефект, нито ще ви върнат парите. Имате право на рекламация в рамките на гаранционния срок, за дефект, който не се дължи на неправилна употреба.
Уредите на Лидл са с подробно ръководство за употреба, а в края има раздел за гаранцията, там е обяснено всичко и са цитирани действащите в страната закони и допълнителните условия на търговеца.

Интересно, какъв е този модел месомелачка за домашна употреба с мощност 1700W, при положение, че на Метро професионалната, която мели 120 кг. месо за час е 550 W?

Аз си взех тази за 109 лв:
Производител: Rohnson
Модел: R 502
Месомелачка
Мощност: 1700 W
Корпус и приставки от неръждаема стомана
Приставка за домати
Приставки за суджук, луканка и наденица
Алуминиева тавичка за пълнене на месо
Напречна форма на острието
Перфорирани дискове с различни размери: 3 (3-5-7 мм)
Функция обратно въртене
Уред за избутване на месо
Ниско ниво на шум
Предпазване от хлъзгане

# 724
Замразени са дробчетата, но едвам ги открих, явно са заредили много малко. Аз се добрах до 3 пакета, и толкова оставих за някой след мен.

# 725
Geos, не се свежда само до четене. Законът определя минимумът, който търговецът дължи на потребителя. Всеки търговец може да възприеме и по-либерални политики и с години Лидл имаха точно такива. Всичко можеше да се върне, ползвано, не ползвано, само защото не се е харесало. Мисля че 60 дни беше срокът. Или даже 90.
Затегнаха режима съвсем скоро (няма и година). Нормално е, ако някой не пазарува често от там, да не е обърнал внимание на промяната.

# 726
  • София
Скрит текст:

Аз си взех тази за 109 лв:
Производител: Rohnson
Модел: R 502
Месомелачка
Мощност: 1700 W
Скрит текст:
Корпус и приставки от неръждаема стомана
Приставка за домати
Приставки за суджук, луканка и наденица
Алуминиева тавичка за пълнене на месо
Напречна форма на острието
Перфорирани дискове с различни размери: 3 (3-5-7 мм)
Функция обратно въртене
Уред за избутване на месо
Ниско ниво на шум
Предпазване от хлъзгане

Явно има разлика при обозначаване на мощността. Едните посочват пикова мощност, а другите мощност на моторчето.
Видях, че на BOSH месомелачките са също 350W.

Ронсон не са някаква реномирана марка. Цената е колкото на тази от Лидл, но няма шприц приставка за сладки(не че е нещо, но е допълнителна екстра).
И е с 24м. гаранция, срещу 36м. на лидълската.
Марковите месомелачки са на двойна цена.

Нищо лично,
Да, политиката на Лидл се промени, но всичко е описано в ръководството на уреда, раздел "Гаранция".
Като се купи нов уред е нормално да се отвори кашона и да се прегледа ръководството.
Отваряш, четеш, виждаш променените условия и  ако не ти харесват връщаш уреда без да го ползваш.
Ако си ползвал и е дал дефект, тогава се прави рекламация.
Изсиква много по-малко време, отколкото да се оплакваш в темата.

# 727
  • София
При нас днес нямаше от дробчетата на Лудогорско пиле и така и не разбрах дали са замразени(пакетът от снимката така ми говори) или охладени.

Да,  на Лудогорско пиле са замразени, във фризерите трябва да са.
Аз сутринта писах и похвалих охладените в тарелка - 500 гр. Те са в хладилниците, до пилешкото месо.
Замразени никога не сме купували и готвили.

# 728
Охладените ги знам и ползвам. Интересувах се от лудогорските, но щом са замразени- бих ги пропуснала.

# 729
Козе и овче сирене купувам на Ведраре , много ми харесва, както и на всички вкъщи.
Забелязах в приложението , че на опаковката, която се предлага тази седмица с намаление НЕ пише Ведраре, а на тази, която е вкъщи, пише (отпред, върху картата на България). Ще видя в магазина какво пише на задната страна на опаковката, ще купя ако е на Ведраре.
П. П. Направи ми впечатление, затова споделих.

# 730
Наскоро обсъждаха подобен проблем с нехранителна стока - уред купен от К, но ситуацията беше обърната наопаки. Дамата искаше да й "ремонтират" уреда, защото го е взела на ниска цена, повредата беше просто в някакъв дефект на самостоятелна  част, която лесно може да се смени, уреда май не беше ползван, но от К й предлагаха опция само да й върнат парите. Тя се чуделе как и има ли възможност да изиска точно "ремонт", защото ако й върнат парите тя трябва да си купи същия нов уред, който бил с доста по-висока цена.

# 731
Уж 7лв кг, а на разфасофка пише 7.49лв кг за контрафилето. Произход германия.
Между другото, микса от сурови Семена се завърна , без цена обаче.. произход Китай,Турция Румъния..

В хартиената брошура пише, че цената на контрафилето е 7,49 лв.🙂
Каква е цената на микса от семена?

# 732
  • Sofia
Миксът от семена още преди време, може би пролетта или зимата... се беше появил.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 19:38 от Morena

# 733
Контрафилето в магазина е на цена 6,99 лв. Като изключим сметаната, намалена с 50 %, в нашия филиал всички промоционални стоки бяха налице към 18 ч. Т.нар. евтино сирене в кутия пише, че е с повишено водно съдържание.

# 734
За кое сирене в кутия става въпрос, това или друго:

Общи условия

Активация на акаунт