На Никулден ще хапваме шаранче за здравето на бебе-ЯНУАРЧЕ!!!

• 14 306
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Има планови секции и по празниците бе, как да няма.  newsm78
Мен даже доки ме пита дали не държа да е на 24, ама викам - хайде, нема нужда.  Joy Да го вадят по-рано, че да си ходя вкъщи. Моето ще е 2 седмици преди термин, андявам се да се адаптира мъничето. Доки каза, че по-рано от 14 дни било рисковано, защото някой бебета не се адаптират лесно и се налага да стоят в кувиоз, а аз не искам да го подлагам на това. Иначе, като си плащаш може и по-рано да го извадят, дреме им на тях. Ама на мен ми е съвестно да си искам по-ранна дата, не че вече не ми тежи достатъчно. Confused

# 76
Момичета, извинявайте за тъпия въпрос, ама сега ви гледам нещо и т.к. вчера взехме първите дрешки за бебето, да ви питам: когато бебето е облечено с тънки памучни ританки (говоря за зимата, разбира се) и чорапки, трябва ли върху ританките да има и някакви панталончета? В магазина ми казаха, че само ританки са ок, защото в стаята е топло, а и бебето все е завито, ама на мен защо ли ми се струва, че така ще му е студено. Обръщам се главно към мамите с опит (някой по-съвременен от майка ми и свекърва ми), да ми кажат как са си обличали децата през зимата.

# 77
  • София
Ааа, няма да ми простудяваш снахата!  Peace Не давам!

Според мен е тъничко това, става само с ританки, но ако са от поларените. Иначе...тези най-тънките памучни стават за под панталонче, или за под тъничко гащеризонче. Но да ти кажа, имах с Никол 2-3 чифта такива, май съм и ги слагала по веднъж, така от инат, да не останат необличани.  Crazy Според мен /не ангажирам никой с моето мнение, най-удобно е с боди  с къс или дълъг ръкав - памучно, едни чорапки и отгоре плюшено, поларено или ватирано гащеризонче. И толкова. Вкъщи е около 22 градуса според мен, т.е. нормално топло. Никол ако и сложех още нещо прегряваше и се изприщваше, то си зависи и от бебето де. /Аз в същото време ходех с тънка памучна блузка и отгоре дебел пуловер, ама аз съм страшно зиморничев човек/.

# 78
Klemy, много се радвам, че от сега се грижиш за снаха си! Така и трябва! Mr. Green
Ама я кажи, ти казваш "....отгоре плюшено, поларено или ватирано гащеризонче". Ок, ама нали всичко това са все изкуствени материи, пък мен като че ли много ме е страх от тях.... А пък дебели чисто памучни досега не съм видяла...

# 79
  • София
Само полара е изкуствен  newsm78, има памучен плюш, а ватираните са точно памук, отдолу ватиран, но този вид се намира много трудно,с Никол имах 1 такъв, сега за малкия не съм намерила, а нейния не става, защото е адски розов.  Mr. Green Иначе изкуствените материи не са опасни за бебетата, дори точно те НЕ предизвикват алергии, за разлика от вълната.

# 80
Ей, Klemy, мерси, не знаех за плюша и ватата. Много ти е полезна информацията, много ти благодаря. Аз нямам много познати млади мами, а ако се осланям на свекърва ми и майка ми, бебето трябва да е постоянно поне с по 3 чихфта гащи и 5 жилетки (всичките ръчно плетени, разбира се Joy).

# 81
  • София
Чакай, чакай, е стана малко объркване. Ватата сама по себе си е изкуствена материя,както има и изкуствен плюш, но има и памучен, просто следи състава на дрехите, пише го на етикетите. А "ватиран" е просто като израз, иначе е представлява дебел памучен плат, отдолу като  hahaha наръфан такъв, водят ги ватирани, не че са с вата. Абе иска се обикаляне, за да намериш това, което ти трябва като външен вид, размер и материя, това е истината. И тези, които са като хавлия, сещаш ли се, те също са дебели са 100% памук, мисля че фирма Комес ги шият, но има и на други.

# 82
Оф, сега разбрах Embarassed Тъкмо сега ти гледам комплекта за изписване и му се възхищавам! Хубаво ще е облечено зетчето!

# 83
........ да ви питам: когато бебето е облечено с тънки памучни ританки (говоря за зимата, разбира се) и чорапки, трябва ли върху ританките да има и някакви панталончета? В магазина ми казаха, че само ританки са ок, защото в стаята е топло, а и бебето все е завито, ама на мен защо ли ми се струва, че така ще му е студено. Обръщам се главно към мамите с опит (някой по-съвременен от майка ми и свекърва ми), да ми кажат как са си обличали децата през зимата.

Дъщеря ми беше само по памучно боди с къс ръкав, памучна ризка + памучни ританки и чорапки, да не се изхлузват ританките. Първият месец температурата беше около 21 градуса у дома /октомври/, после я намалихме до 20 градуса.

Майка ми беше донесла някакви плетени елечета, плетени терлички и т.н., но категорично отказах да я обличам с тях върху другите дрешки.

Бебето обикновено първия месец спи повечко и е завито и през деня с лека памучна пеленка, или е гушнато в нечии обятия, така че не виждам нужда от два чифта панталонки.

А плюшени гащеризончета почти не съм обличала, не им намерих приложение. За разходка навън през зимата и при минусови температури беше с домашните дрешки описани по-горе, един плътен гащеризон памучен тип космонавтче, завита с пелена и одеяло плюс шапка, чифт чорапи и нещо като термо-терлички.

# 84
  • София
Ето, че пак зависи от бебето. Моята си беше караконджул от новородена и не спеше през цялото време, още преди да направи месец имаше цели интервали от по 3, дори 6 часа, в които е била будна, съответно си е седяла в кошницата през това време или в нечии ръце, не е била завита, а само по дрешки.  Wink

# 85
Да, зависи от детето. И моята беше и си остана караконджул.  Shocked Mr. Green Говорех по принцип, че и без това малките бебета все се завиват и стаята се отоплява достатъчно, особено първия месец, докато родителите посвикнат и приемат мисълта, че бебето няма да настине в отоплена стая.  Laughing По-скоро децата се претоплят в неопитността ни и тревогата, че все може да им е студено.

Пък и особено първия месец все идват на гости разни баби, които вървят след майката и все повтарят: "сложи му елече; нахлупи му тази шапчица; нослето му е студено; ръчичките са ледени; завий го с одеялце; пусни печката - какви са тия 20 градуса - СТУД!!!  Shocked.." и т.н.... Tired , та вероятността наистина на бебето да му е студено при такъв надзор и контрол и минимална.  Laughing

# 86
     Благодаря ти за информацията,dalala .
     Но мисля,че различни доктори имаме пред вид.Този,който ме интересува толкова горещо е СИРК( Уилиям и Марта).Търся руски превод на тяхната книга "The Baby Look",много се съмнявам,че я има и на български,макар че.....знам ли? newsm78
      Английски ,макар и говоря доста,не  го чета съвсем без употреба на речник.А,като има бебе в къщи ,не вярвам да има време за поглеждане в речници. newsm12

# 87
Free Soul,радвам се много,че си се завърнала в форума!Доста време си се крила!Да ти кажа,че принтирах твоите списъци за покупки(за бебето и майката),дето ги беше написала доста отдавна,и сега се ориентирам по тях.
  Освен това заразих се с идеята ти,че не трябва да се дава вода на бебета,а само майчиното мляко.Намирам подтвърждение на истинското в тази идея и в много други източници.Изглежда,че даването на подсладена вода на бебе,е една отживелица.
   Та така.....
   Добре,че си тук отново!Надавам се,все нещо полезно пак ще откривам в изсказванията ти.

# 88
ejkajujka, мерси.  Wink Просто вече излязох в болничен и имам повечко време, но всъщност само късно вечер - когато Мариела вече спи и не изисква постоянно вниманието ми. Иначе в офиса бях доста заета и изобщо нямах време, дори желание, за интернет.
Сега ме гони безсъние  Shocked, и ако не си легна към 22 часа, се връткам в леглото около час-два.  Tired

А относно водата и обличането на детето - това ми бяха основните спорни точки с мненията на бабите. Трябваха ми месеци, за да посвикнат с идеята, не знам кога я приеха. После пък - с късното захранване - само мляко до 5-6ти месец и т.н....С каляването и всекидневните разходки и при минусови температури...С недаването веднага на температуропонижаващо лекарство до 39 градуса...И т.н....Все неща, които бях чела и които противоречаха на техния опит...Но добре, че от време на време майка ми засичаше някои предавания с участия на педиатри в подкрепа на прочетеното от мен, та се успокояваше малко, че не съм някоя съвсем изперкала майка.  Laughing

Последна редакция: нд, 10 дек 2006, 00:31 от Free Soul

# 89
И аз благодаря на Free Soul и Klemy за информацията. Явно наистина си зависи от детето и майката ще го усети най-добре, но просто сега малко ме е страх.

Общи условия

Активация на акаунт