Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 424
  • 794
  •   1
Отговори
# 60
Браво на Митко , добре се справя !
Аз пък днес пак пробвах да я тегля преди и след кърмене (20 мин от едната гърда) , беше изяла 40 мл.Хем има кърма ама хем не стига , супер тъпо , а как ми се пуши няма да ви кажа.Позволявам си по една - две цигари на ден.С или без кърмене изяжда и по 100мл Ам.Скоро ще ни трябва ново шише.
Иначе педиатърката не знам какво е мерила ама не тежи 3800, а 3 420 някъде.Коликите са ужас...помнякога си поплаквам с нея.Ей го сега будува два часа , спа половин и се събуди от пръцкане Sad

# 61
  • Пловдив
Охх.. аз искам да ям шоколад, сладолед и да пия всяка сутрин едно хубаво кафе, но не смея. Знам ли как ще се отрази на малката.. Вместо това набивам по цял ден плодове: пъпеш, диня, круши, грозде, праскови, банани.. ММ е заредил хладилника до дупка 😄

# 62
Охх.. аз искам да ям шоколад, сладолед и да пия всяка сутрин едно хубаво кафе, но не смея. Знам ли как ще се отрази на малката.. Вместо това набивам по цял ден плодове: пъпеш, диня, круши, грозде, праскови, банани.. ММ е заредил хладилника до дупка 😄
Можеш да ядеш всичко и да пиеш всичко, без алкохол де. Нищо няма да и стане от малко шоколад, сладолед или друго. Винаги съм си яла всичко. Кафе се престраших чак около месеца и после се чудех защо не си го пиех от по рано. Само си го правех по слабо в началото. Ако нещо не и понася като го ядеш ще си покаже, но не веднага на следващото кърмене, а след няколко часа. Дъщеря ми пишеше от колики ако ям ориз или зеле, другото не е било проблем.

# 63
Мами, по колко ядът мъниците ви? Ние сме на 13 дни и още хапва 60мл, май е малко нали?

# 64
Мони, малко е според мен. Никол е родена на 21 и яде 90мл вече, но ми бяха казали да ги вдигам на 2 дни с по 10 мл. На 1я месец трябва да е 100/120 мл. Да се водя от детето.

# 65
Ами като не иска повече, какво да правя? Доста се притесних вече..

# 66
  • Пловдив
Мами, по колко ядът мъниците ви? Ние сме на 13 дни и още хапва 60мл, май е малко нали?

Мони, и аз мисля, че е малко.
Моята бебка яде различно, но са все над 70: 80, 100, 110.. понякога не наведнъж, а ги разделя- тъкмо сме се нахранили и се опитвам да я приспя и тогава си търси останалото количество.

# 67
Може да не му харесва млякото , а може и толкова да си яде детето.Какво му даваш   ,или се цедиш?

# 68
Какво мляко и на колко време?

# 69

Мони, моята кака ядеше по 120мл на хранене до 1г. без значение АМ или кърма е. После към 1г6м. успяваше да изяде 150мл, 180мл почти не е ясла...
Вярно слаба си е, на 1г нямаше 8кг, сега е на 3г и тежи 12кг,но се храни разнообразно, просто не всички ядат по много. Много се притеснявах в началото, но после се примирих..

# 70
  • Велико Търново
Като ви чета по колко ядат дечицата ви и аз се притесних. Вики се роди на 20 юли, основно е на кърма и се буди на час и половина да яде, понякога и давам АМ и не изяжда повече от 40, максимум 50 мл.
На мен педито каза без шоколад , кафе и аз гледам да ги избягвам. Ама така ми се пие кафе с мляко (а някъде четох че и млякото трябвало да се избягва) и нз дали защото не пия или защото ми е накъсан съня, но по цял ден съм с главоболие.

# 71
Аз си позволявам кафе с мляко или фрапе , ама го пия цял ден общо взето.
Не съм забелязала да й става нещо от определени храни,само забелязвам че ако не съм яла , кърмата ми сякаш не й стига и почва да мрънка.
Затова гледам да ям поне по 3 пъти на ден, аз която само обядвах и вечерях , преди да забременея ...

# 72
След като детето е здраво, няма алергии, няма нужда да се избягват храни. Не става въпрос да седнете и да изядете 1 шоколад, но нищо не пречи да се яде. Аз за шоколад питах още е родилния няколко човека и неантоложките и акушерките бяха на мнение, че мога всичко да ям. Педиатърката също, само каза да внимавам с бобовите да видя как ще и влияят. Без чай мента, салвия и забравих кой беше още, че намаляват кърмата, но от една чаша нищо няма да стане. Иначе съм чувала и за без фъстъци (всъщност май само орехи можеше), ягоди, малини, мед, бобови, цитроси, шоколад, кафе, млечни, люто и още какво ли не.
Можете да ядете всичко в умерени количества.

# 73
Храня го с АМ, понеже кърма почти нямам. Първите дни го слагах и на двете гърди, засякох 15мл общо от двете гърди по 15мин. сукане на гърда.. Това беше на 8ми ден след раждането. Сега ми се наложи са пия медикаменти и спрях да го кърмя за 7 дни, но се цедя, ами не се увеличава тази кърмата и това е. Иначе АМ е Лактана Био 1, за нея четох най-добри отзиви уж, в болницата ги храниха с Новалак, изписаха ни на 40мл..
Не разбирам защо не му се яде повече и ме притеснява, като чета вие доста си хапвате. Мъча го с 75мл от вчера, едвам стига до 70мл и задължително връща по малко. Спокоен е, спи си, явно се наяжда, но количеството е малко..

# 74
На колко време яде? Лактана био е хубаво мляко, но може да не го харесва. Можеш да пробваш да го смениш с Аптамил или Хип. Не е хубаво да се сменя често, но ако трябва не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт