Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 570
  • 794
  •   1
Отговори
# 270
От педиатъра на каката знам,че физ.разтвор трябва да е капки, а не пръскало, заради налягането..забравила съм и доводите, но помня че това съветваше.

# 271
От педиатъра на каката знам,че физ.разтвор трябва да е капки, а не пръскало, заради налягането..забравила съм и доводите, но помня че това съветваше.
Да,  аз съм с ампулки една кутия,  и си капя една две капки и хвърлям.  Но на очите ме е страх,  там почивствам само с вода.

Благодаря Болибон,  още довечера преди баня, ще има мъчения пак... Аз пръснах във въздуха първо, доста пръска...

# 272
magic1720 значи и при нас е подобна ситуацията , само дето не реве постоянно.Църка , оглежда се напъва се , пореве....и така цял ден.Прави някакви дремки по час или тридесет минути и пак е будна.Понякога не спи по два пъти на ден от ядене до ядене .От няколко дена е само на ръце , отделно излизам с количката по два три пъти на ден (представете си ме без асансьор какъв фитнес ми е ) само и само да спи,Всъщност главната причина да не спи е това напъване.Явно са колики и дисхезия....

# 273
Дано да отмине 😁 да идват зъбите Animal Hear No Evil там поне няма да гадаем ще знаем, че е от тях.  А после и сами ще си казват.
Аз съм по спокойна, заваля порой след апокалипсиса.  От сутринта става само да яде и да спи, не помръдва. В 11 малко се застоя буден.  В 15ч викам време пак е да гледа и да рита, сложих го на леглото, ама не, спи му се,  гушнах го и пак откърти. Не съм си мечтала за такъв ден.

При нас има и друго не е само колики и дисхезия. Усещам много стрес.  Като си сложа ръцете около главичката му се успокоява с въздишка.  Сега едно одеало слагам на главата все едно е гушна.  Отделно и вече мога да го повия... И се успокоява много.

# 274
Водихме Никол днес на уролог.  Единия ѝ бъбрек е с 2 уретъра...  😔 Ще я следят всвки месец. Така се надявах да ѝ няма нищо, но не би.  Може да не ѝ прави проблеми, но не се знае, как ще се развият нещата.

Меджик, да ти кажа хич не ми липсва зъбния период.  Температури, сополи, диария, среднощно врещене....  Търчане по доктори и всеки ти казва "спокойно от зъбите е", то кисело, истински АД.
Поне при каката беше сако за 2-3 месеца, като растяха кътниците. На моя приятелка от 7м до навършване на 3г възраст беше в този кръговрат.  Ужас беше.

Да ви питам ползвали ли сте за големите деца кехлибарено герданче? Мислите ли, че има ефект? Обмисляте ли такава покупка за налчовците ни? На каката ѝ бяха подарили на погачата.  Тя си беше котка и без това.  Чудя се дали да взема на Ники.

# 275
мами, почнахте ли да се чувствате изтощени....

# 276
С две деца досега зъби не съм усетила, с първото и колики не съм, но синът ми 2 месеца пищеше квто заклан по цяла нощ, после стана друго бебе Simple Smile Михаела има спокойни дни и такива, в които си личи, че коремът я мъчи, но засега е само с пробиотик.
За изтощението, мм е целия август вкъщи, но предимно гледа номер 2, който е 2 годишен луд и постоянно де опитва да се самоубие, но спя доста, сутрин спя до късно, той гледа децата, след обяд спим всички и така оцеляваме Simple Smile храна взимаме готова все по-често, и чакам да минат първите месеци

# 277
i.skela съжалявам , че имаш и такива тревоги, дано наистина няма проблеми.А за какво е това герданче?
Меджик, браво , да се задържат така нещата!
Изтощена се чувствам на моменти , но после идва момент , в който успявам да поспя (два часа 😀 примерно) и да презаредя.Усещам , че ако аз съм спокойна и при детето минават по - леко нещата  , ето тази вечер например си пийвах ракийка и хапвах грозде (вече не кърмя или поне последните два дни не съм) и през това време си танцувах с нея и и пях.Стоеше си кротко  в мен и си гледаше ококорено.Таткото пък изчисти.Не е като да спи ама пак е по - добре от рев.
Имам тука една приятелка , с която си излизам редовно или поне докато бях бременна , еми тя не помни детето и такива колики или каквото и да е да е имало.Някои са богопомазани.
А аз понякога си викам Господи , не ме ли наказа достатъчно , че си загубих първото дете ,че сега това да се тормози така , още ли грехове имам..

..ей такива неща ми се въртят понякога в главата Sad  Луда работа

# 278
  • Асеновград
Момичета, вчера взех Омнибиотик Панда, и ми се струва че му е по-добре на коремчето, но започна да ака още по-често, не е диарая но за 3 часа сменихме 2 наакани памперса, той попринцип си ака по 2-3 пъти на денонощие, но дали е само в началото това или? Тези които са го ползвали има ли такъв ефект и при вас. На смесено хранене сме, кърмя малко и после ам на хип комфорт, което е против запек и колики.
И се чудя ако включа капки колийф за коликите дали ще има по-голям ефект? Някоя от вас използва ли тази комбинация, или други капки с лактаза и омнибиотика?

Иначе да, започнах да усещам изтощението, и само си повтарям още малко и ще мине, и коликите и рефлекса на Моро и всички неразположения, и си мисля че като минат тези неща до 3-тия месец някъде ще спим спокойно и ще имаме няколко месеца почивка до зъбите..😅
Иначе и нашия засега е като на Орехче, а аз само гледа интервала на будуване да не минава час но понякога коремчето го мъчи през 5-10минути и тъкмо се унесе за заспи и започва да плаче и да се напъва, после след две минути спре пак спи, но трябва някой да седи до него или да е гушнат да се успокои по-бързо, иначе се събужда и пак будува а трябва да спи... и така и при нас е един такъв кръговрат, сега от омнибиотика днес като ака толкова често логично огладня по-бързо и даже 3 часа не изкара, на втория час се събуди гладен и си изяде 90мл и го кърмих, заспа и след малко пак започна да се пробужда, айде пак гушкане после пак заспа и то пак дойде време за следващото ядене... и като започне да хълца след ядене ми е "любимо", разбужда се и пак будува и гледа..🙄🥴 И пак не смея да се оплаквам че като знам какви ревливи бебета има, направо евала на всички майки които са имали ревливо бебе и са се навили на второ, аз с това ангелче се чудя след 4-5 години ще издържа ли всичко това наново а нищо не съм видяла даже, на 22дни сме, хем и майка ми е у нас и помага и успявам да спя понякога...
Плюс това кучето ни много напряга ситуацията когато сме всички у нас, ако остана сама с детето и него много слуша, но майка ми много я лае, не я приема за част от семейството, постоянно я напада да я хапе, иска внимание, носи играчки, ако не си играеш с него започва да лае и детето понякога се стряска, знам че ще свикне ама се дразня, той е хайванче и той си иска неговото, разбирам го,обичаме си го, но не е от най-спокойните.. мъжа ми тръгна от тази седмица на работа и е като зомби, вечер не може да спи, става рано, на работа му е супер натоварено и за него ми е жал..
но като ви чета се успокоявам че не съм сама.🫠😃

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 22:03 от Yana.GG

# 279
Yana.GG, с каката до годинката давах Омнибиотик Панда, също беше на смесено хранене /АМ беше Аптамил комфорт/. Акаше по-често наистина, дори и сега ако има запек и давам сутрин и вечер по 1 прахче и се оправя.
Имаше рев, но не съм давала никакви капки за колики. Сутрин с кърмата давах пробиотика, вярно че е по-скъп, но и сега ще го ползвам, според мен си заслужава.

# 280
При всички има емоции няма спор.
Ние си разпределихме добре ставането през нощта и сме доволни и двамата,  А малчо става по едно и също време. Къпем в 20:30, млякото и става в към 1 с мен. После 4-4:30 с ММ за работа (не че не ставам и аз пак тогава). Не съм изтощена когато се усмихне,  но когато плаче с часове,  съм неЧовек.  Смените на нашата работа позволяват да почиваме и двамата, и смятам че се справяме добре. Обаче ако имахме още едно дете, направо незнам. Представям си колко е уморително и трудно.

Yana aз ползвам Колийф трети ден ще е утре,  днес определено беше бебе мечта, дано и коремчето да му е така и да има ефект. + Био Гая... Днеска и костилки не сме ползвали. Аптамила комфорт, не му се отрази добре и на мен не ми хареса, че ужасно сладко. Тапети мога да лепя с него. И се върнахме на нормалния.

I.skela дано всичко е наред. И се оправи малката без проблеми. HugHeart Eyes
Далеч съм от мисълта, че зъбите са лек период,  някои имат късмет наистина да не го усетят (и мен от сега ме офертират за някакви прахчета магически) , при други е ад, но мисълта ми беше, че поне се знае, че това е причина за плача и се действа в тази посока.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 23:17 от Magic1720

# 281
Ох, момичета с две деца еее..трудничко. Незнам, аз съм изтощена вече, а мъжът ми си е вкъщи и гледа голямото дете. Не ми се мисли ако остана сама как ще издържам, ще припадам сигурно от безсъние и умора 😔

# 282
  • Асеновград
Благодаря за отговорите, освен и аз да взема колийф и да пробвам да го смеся с омнибиотика, вече и аз мисля да го давам през ден, но определено е хубав и си заслужава парите, иначе бебчо се гърчеше и напъваше по 10-15 мин докато се изака, а сега не усещам даже кога ака, само чувам пръц.😁 Педиатърката ми препоръча и Абоколикен, пак са с лактаза като колийф и се чудя кое от двете да взема.

# 283
Благодаря за отговорите, освен и аз да взема колийф и да пробвам да го смеся с омнибиотика, вече и аз мисля да го давам през ден, но определено е хубав и си заслужава парите, иначе бебчо се гърчеше и напъваше по 10-15 мин докато се изака, а сега не усещам даже кога ака, само чувам пръц.😁 Педиатърката ми препоръча и Абоколикен, пак са с лактаза като колийф и се чудя кое от двете да взема.
И аз определено го чувам,  А - А - А няколко пъти свива ръчичките и като чуя какво става в памперса, ръчичките му падат направо надолу и се отпуска целия. Много е смешен, не съм вярвала, че мога да се радвам така на акУ... Grinning

# 284
  • Бургас / Славейков
При нас Колииф запече Митко.От днес вече ака.Но толкова го боля коремчето докато се изака че беше ужас.Последните пъти ака много твърдо ако около 5,6пъти.Не мисля да го ползвам вече.този Колииф.А и с това че трябва да го слагам 30мин.преди хранене ми е доста ангажиращо.Днес вече купихме количка.Тъй като не ми хареса стокито от лелята ,не че нещо но не е за нашите улици.Взехме на Бебето Магнум.И почваме с разходките докато е хубаво времето.

Общи условия

Активация на акаунт