Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 531
  • 794
  •   1
Отговори
# 405
По въпроса за другите деца, аз съм с 3 броя, по-лесно е от 2 Simple Smile голямата (9г) занимава брат си (2г), когато е необходимо, за да готвя, да се изкъпя и т.н. Знам, че ако бебето се разреве докато съм в банята, ще ме извика например, друго си е да имаш голямо дете, 2 годишният от своя страна ходи на ясла почти нон-стоп, та реално сега съм с голямата и бебето, и почти не се прибираме през деня, гледам нея да я водя насам натам, че после идва 15 септ и няма да я има по цял ден, след 25ти септ съответно и мм няма да е в нас, и големите деца, освен като някой е болен, ще съм сама с бебето, вечер обаче е друга бира Simple Smile от 19ч до 20ч ми е супер натоварено, двама за къпане, вечеря и АМ на бебето е в 20ч, днес ядохме сандвичи по този повод и обмислям сериозно да започна да къпя единя ден бебето, единя брат й, защото ми писва, поне голямата се къпе сама.

# 406
ShukM моя батко избяга. Първо каза, че ще остане и аз си направих сметката, че тази седмица средното ще има с кого да си играе, но после той си промени решението. Когато е тук знам, че ще си играе със сестра си. ММ къпе по големите деца. Баткото се къпе почти сам вече, но още му трябва помощ, него го къпи откакто бях бременна с второто, беше ми трудно. Сега по някое време взе да къпе и двете деца. Аз ги къпя само като го няма той. Баткото е на 7г, каката на 2г и 9м. От понеделник ще съм сама с бебето. Ще видим като се съберем всичките как ще направим организацията. И се надявам никой да не боледува. Мечтииииии.

# 407
И аз давам Лактана, досега такова миризливо ако е намал.. Стреснах се, сега ще чакам следващото да видим какво ще е и ако пак мирише ще звъня на педиатъра.
На какво беше миризмата?

Ами на ако, нищо специално. Просто до сега миришеше на по-различно и не толкова натрспчиво, не мога да го обясня точно.

# 408
Диди, благодаря , полезна ми беше.Може би ще се ориентирам към Лактаната ,хвалят ми го.
Кате , извинявай ама ме разсмя с миризмата на шарена сол Simple Smile иначе на кърма както вече сме обсъждали няма как да има режим на три часа ако ще и 200 мл да даваш.ДО колкото ми е известно тя се усвоява просто по - бързо .Инспе браво на теб ,че хапваш.и пийваш вода - добре е като количество Аз днес съм пила има няма 200мл Sad
На моята акото и мирише на ако, нищо специално.Като беше и на кърма беше по - сладникаво.
Меджик, а може би трябва да направиш някои от тези неща , за да се мотивираш малко.Намери време и си сложи спирала например, не се отчайвай.Аз също нямам време и ходя като чума , но човек има нужда отвреме навреме.Днес си мих косата на мивката.После стоях мокра доста време , после се суших на два пъти с прекъсвания.И най - накрая направих преса от една седмица насам.За сметка на това вечеряхме варени яйца - 3 ,защото даже не сме пазарували 😄
Мариела - браво на вас !
И да добавя.След 3 часа неспане малката муцунка хапна и заспа - естествено върху мен, че иначе се дере.Добре , че през бременността свикнах да спя по гръб 😄

# 409
Да дам отчет, малкият се изака и не миришеше лошо този път. Явно е било нещо моментно. 😅

# 410
  • Бургас / Славейков
Имаше цълтеница, но още първата седмица след изписването ни мина. Тогава наистина си поспиваше, но поне не се отрази на храненето.
Мами, вие по часове ли храните? Аз ли съм единственият идиот, който взе прекалено навътре препоръките от родилното, че бебетата трябва да имат режим?
Не си единствена аз от първия ден храня  с режим.Казала съм както съм гледала каката така и Митко.

# 411
Благодаря ти, бих се възползвала от чая.
Ще взема и хапчетата и сминдух. При мен странното е, че от едната цедя около 40, а от другата 20мл.
Бързо да се оправя Изабела!А на момичетата в болницата - търпение, още малко и ще сте си вкъщи!
Telly не мога да помогна с информация , но стискам палци всичко да е наред след месец !
Витамин К трябва да дам скоро , една мама щеше да ми праща ,напомняте ме да проверя какво става .
Нямам наблюдения кой чай помага за кърма , но имам отворен на Хип - пила съм няколко пъти.M_Lady ако го искаш ще ти го изпратя
Мони, Алекс да не би да има жълтеница , че си поспива повечко?
Иии Magic1720 съчувствам ти и те разбирам напълно! Положението и при нас не се оправя.На 23ти сме на педиатър и ще видя какво ще каже лекарката.Междувременно мисля още днес да сменя млякото.Може пък то допълнително да я издува , нещо страшно е.Пръцка като каруцарка Sad Колики колики ама това е почти денонощно.
В този ред на мисли - някоя от вас има ли наблюдение върху Аптамил против колики и запек? Дали ще я разхлаби , тя няма запек ,но ми се иска да пробвам мляко на същата марка .За това мляко пише ,  че също съдържа сгъстител, което в нашия случай е добре , че първите седмици много повръщаше от Хип , а сега с Аптамил АР регургитация поне давенето и повръщането спряха.
Много ми се иска да кажа и нещо позитивно , но за съжаление положението никак не е розово Sad
Айде една снимка на Ади и домашния любимец ще кача за разкош :

# 412
Пиши ми на лично данните и адреса:)

magic1720 сетих се за нещо.Биберон - залъгалка даваш ли ? Аз в началото не давах , защото Ади не я искаше , но забелязах , че в редките случаи , в които го смуче се успокоява и много помага.Съответно започнах да давам по - настоятелно и на моменти това ме спасава.Тя има предпочитание към формата и марката обаче.
Някои мами ще ме изкритикуват за биберона , но в моя случай имам нужда от "спасителен пояс"  та пробвай и ти , може и да помогне.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 05:12 от Орехче

# 413
И аз давам биберон, още в болницата от неонатология ми я върнаха с един след първата вечер при тях 😃 иначе на Ави най-успкояващо и действа повиването сякаш. Ръцете много и пречат и редовно се дере по личицето иначе.

# 414
Имам залагалка, но аз лично не съм им превърженик и не давам. Баткото беше кротък, с него се опитах да настоявам да засуче залагалка, но той не пожела и се отказах. После видях, колко трудно ги отказаха някой бебета от залагалките. Каката беше ревла, но пък залагалка не искаше. Захапваше и като види, че не пуска нищо я плюеше. Сега съм давала 1-2 пъти, но малката сещо я плюе, а и тя е кротка засега. Кака и обаче е много смешна като се опитва да и я дава. Така внимателно се цели и внимава и после гледа възмутено като бебето я изплюе.

# 415
Пиши ми на лично данните и адреса:)

magic1720 сетих се за нещо.Биберон - залъгалка даваш ли ? Аз в началото не давах , защото Ади не я искаше , но забелязах , че в редките случаи , в които го смуче се успокоява и много помага.Съответно започнах да давам по - настоятелно и на моменти това ме спасава.Тя има предпочитание към формата и марката обаче.
Някои мами ще ме изкритикуват за биберона , но в моя случай имам нужда от "спасителен пояс"  та пробвай и ти , може и да помогне.

Имам 5бр вече,  защото се научи даже да ги изстрелва... Ще се отучваме като му дойде времето, няма как.  Сега наистина е спасителен пояс. Помагат си... За съжаление моите дойдоха различни (два по два) и горкия сигурно му е каша в устичката като ги усети незнае вече какво лапа.  Но не ги отказва, с малко зор в началото се успокоява, за кратко разбира се...
Обичам нощите,  хапваме и заспиваме Blush

# 416
Ох, чак днес успях да ви изчета.  Вчера се успяхме и кака си остана в нас,  късно беше за градината.  😁
Цял ден скитахме по улиците 3те.  Прибрахме се само от 2 до към 5. В което време готвих и каката спа на обяд за пръв път от както съм родила.  После пак разходка до 9 вечерта.  Тази малката ще е още по- голяма скитня. 🤣

Аз си храня на режим, но е на Ам.  Дори и да спи през деня си я будя за  хранене.  Бебе с режим се гледа много по- лесно.

Меджик, защо не пробваш раница или слинг? Хем ще се гушка, хем ще имаш свободни ръце.  Може пък да се успокои така, знам ли.

Иначе и аз давам биберон.  С каката много ме е спасявал. Накрая  го махнах от раз,  като го намазах с едно горчиво нещо от аптеката.  Умишлено ѝ го бях оставила, докато израснат всички зъби.

# 417
Ох, чак днес успях да ви изчета.  Вчера се успяхме и кака си остана в нас,  късно беше за градината.  😁
Цял ден скитахме по улиците 3те.  Прибрахме се само от 2 до към 5. В което време готвих и каката спа на обяд за пръв път от както съм родила.  После пак разходка до 9 вечерта.  Тази малката ще е още по- голяма скитня. 🤣

Аз си храня на режим, но е на Ам.  Дори и да спи през деня си я будя за  хранене.  Бебе с режим се гледа много по- лесно.

Меджик, защо не пробваш раница или слинг? Хем ще се гушка, хем ще имаш свободни ръце.  Може пък да се успокои така, знам ли.

Иначе и аз давам биберон.  С каката много ме е спасявал. Накрая  го махнах от раз,  като го намазах с едно горчиво нещо от аптеката.  Умишлено ѝ го бях оставила, докато израснат всички зъби.

Kak намирате сили да се скитате по улиците на разходки хехе, аз издържам макс час и искам пак да съм си в къщи, където ми е прохладно, подредено и удобно хехе Simple Smile

# 418
  • София
Аз бутам залъгалка, ама тя не я иска. Малка претенция, по-готино и е мен да ме ползва за биберон 🤣

# 419
I.skela пробвано.  Изви се като дъга назад и не се отпусна, стояхме опитвах да го успокоя да се отпусне, но не и не.  Не е плакал но не се отпусна,  главата назад и се пери и се оглежда... Не мога да кача с снимка нещо, да го видите и корема ми Grinning
Давайте нестардарни идеи Grinning
Майка ми като малки ни е приспивала на възглавница на краката долу и се люшка със свободни ръце и много лесно и не изморително. Пробвах 20мин беше тишина... Blush
А стана

Общи условия

Активация на акаунт