Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 519
  • 794
  •   1
Отговори
# 465
Вещице, Сега проучвам за руска църква, ама без успех.  Незнам защо ще се чувствам гузно ако не го направя. 
А за каишката имам от двете, със слинга излезнах с рулетката за да не се налага да бързам, а и ми беше за първи път.
На количката пробвах с късата, но той не слуша хич,  едната ръка автоматично е само за него. Не мога да го вържа за нея. Той е станал много лош. Няма да ви разправям как го гоня два дена по стълбите а бебето реве,  щях да го смачкам.

# 466
Само да спомена, че тези 40 дни и ходенето в църква са за МАЙКАТА, чете се молитва на майката, на детето нищо...
Не се напрягайте излишно, ако не можете! Детето има нужда от спокойна майка, почерпката вкъщи вече е до разбирания..
С каката правих в едно заведение, събрах и почерпих, нищо не съм спазвала, освен че имаше питка 😂 Нито исках орисвания и други съпътстващи ритуали, даже майка ми ме накара  иначе нищо нямаше да "организирам" .. за мен е излишно, прощапулник също не съм правила.

# 467
Момичета много сте изписали, няма шанс да наваксам скоро... Искам само да ви питам тези дето родиха секцио, подуха ли ви се краката, мойте станаха двойни, не знам какво да ги правя, лекарите казват, че е нормално, но никога не съм си виждала краката такива Confused
Нормално е. От течностите, с който те наливат е. И след 3 секцио ми се подуха краката, не много, но се подуха. На момичето с мен бяха като понички. Пий повече течности. Да 10-15 дни казват, че минава, при мен се оправяха на 5-6 ден, но аз пиех по 3-4 бутилки по 1,5л вода. Голяма съм жаба първите дни.

33hope и аз не съм правила прищапулник. Излишно ми е просто.

# 468
Благодаря момичета, ще видя и какви са тия компресационни чорапи, за пръв път чувам.

# 469
Момичета много сте изписали, няма шанс да наваксам скоро... Искам само да ви питам тези дето родиха секцио, подуха ли ви се краката, мойте станаха двойни, не знам какво да ги правя, лекарите казват, че е нормално, но никога не съм си виждала краката такива Confused
Моите си бяха подути и преди секциото,но след него станаха двойни. Оправиха се за 4,5 дни. Аз вдигах кръвно на края и след секциото го държах високо няколко дни,така че това си оказва влияние😊

# 470
  • Пловдив
Лизи, подкрепям написаното от Болибон за подутите крака. Аз се бях депресирала, подути останаха може би една седмица при мен. Ме съм правила нищо специално, за тези чорапи за пръв път чувам. Вдигах си краката нависоко от време на време и това е.

# 471
  • София
И моите крака бяха доста отекли след секциото, някъде след седмица започнаха да приличат на нещо.

# 472
Ето това са чорапите.

Anti Embolism Compression Stockings, Knee High Unisex Ted Hose Socks 15-20 mmHg Moderate Level https://amzn.eu/d/f5nPPuZ

# 473
Благодаря момичета, ще видя и какви са тия компресационни чорапи, за пръв път чувам.

В Бг им казват «от разширени вени» 😂

Имаше едни санитарни магазини, там ги продаваха. Купувала съм на баба (от разширени вени, естествено 😂).

# 474
  • Асеновград
На мен не ми бяха отекли краката след секциото, но е съвсем нормално.

Да ви се оплача..
Ние погача няма да правим, то направо стана скандал в нас и май свекърите са ни сърдити ама нищо не мога да направя по въпроса.. Те се бяха настроили да има погача на всяка цена без да ни питат нас искаме ли или не, а те попринцип не са такива хора, но тук в целия квартал е такъв обичая явно и се канят всички съседки едва ли не, а аз не искам да правя сватба със сто човека, просто е немислимо, и то в някакъв ресторант който дори не съм виждала, те го предложиха само, ама те щели да плащат и аз казах ще видим , мм се прибра аз се разревах че не искам така с толкова хора и в ресторант дето даже не съм чувала, и че още не знам дори дали искам да правим погача, защото дори да поканим най-близките(само жени) пак се събираме към 40 човека, просто защото родата на мм е много голяма, и не върви да поканиш едните жени пък другите не, даже свекърва ми вика добре кто искаш ще кажем че в тесен кръг ще го правим, защото тя кани гостите (от нейната страна де) такава е традицията, а за мен и 40 човека са страшно много. Та както и да е мъжа ми вика като я захванем тая тема и почваш да плачеш, и отиде и им каза на техните че погача няма да правим, и те казали окей, но според мен се сърдят.. и ми е много тъпо, защото исках да правим погача но при други условия, но както и да е. И без това в ковид пандемия не е препоръчително да се събираме толкова хора с толкова малко бебе, въпреки че смятахме да я правим по късно от 40-тия ден, към края на септември примерно. И казахме че заради ковид не искаме да правим погача. При нас няма вариант да сме 15-20жени в ресторант или у нас абсурд.. та ще чакам 1-вия рожден ден явно, и тогава вече ще е сватба..😂😂поне да си заслужава да си наема агенция да украси ресторанта, че 250-300лв за балони и украса не ми се даваха за 20-30човека за няколко часа.😂😅

# 475
ММ утре е рожденик. Беше упорит, че ще прави рожден ден, ама се съгласи с мен, че не става с новородено бебе. Събираме се 10-12човека. От тях при бебето ще влязат само сестра ми и етърва ми, друг едва ли, а и да влезе само ще я погледне и ще излезе, но ме съмнява. Дъщеричката на девера ми сигурно обаче ще иска да виси при нея. На изписването едва изгоних децата от спалнята, после се заиграха, но в началото бебето им беше много интересно, особенно на малкия на сестра ми, на 7г е, не е много малък. Но въпреки всичко нищо, че сега ще са само 2-3 деца, не ми се прави рожден ден. Съгласи се, къде ще ходи, че няма да се съгласи. Ще си празнуваме тримата. И свекърва ми няма да дойде. Смея му се, че тазгодишния му подарък ще му провали купона. Онази година така се случи, че съвсем случайно на рождения си ден си купи кола, ама буквално на майтап.

# 476
Аз пак ще се оплаквам. Момичета, какъв е този мой късмет, не знам Sad
След като преди 2 нощи направих криза със силни болки в гърба. От бърза помощ казаха плексит. Днес цял ден се превивам, боли във всякакви пози.
И тъкмо вечерта ме отпусна, изкъпахме децата, вечерях и рязко ми паднаха батериите. Легнах и съм заспала мигновено. И се будя в 12:30 и горя цялата, мери и съм с 38 температура... Направо не знам, какво да правя. Оставих ги на баща им и отидох на горния етаж да спя. Но сега ми е супер притеснено. А утре са нашите 40 дни и щяхме да ходим в църквата с едната баба. Сега и това не знам, какво да правя. Иначе погачата съм насрочила за 4ти септември. Вещерското парти, както му казвам аз, разбрах, че трябва да бъде в съботен ден. И някой беше писал по-назад, че е приготвил подаръчета за гостите. До колкото знам, нищо не се подарява, нищо не се изнася от къщата на този ден и гостите не се изпращат. Аз също си мисля за заведение и то с детски кът, защото повечето ми приятелки са с деца. Друго, което знам за самата питка, която се чупи, е че трябва да бъде замесена от момиче/жена с двама живи родители.

# 477
Яна, направо ме разби. 40 човека на погача. Това в стила на майка ми да си кани свои гости на наши празници. Едно време ни направи балове като мини сватби и на мен и на сестра ми. Аз тогава бях малка и не знаех, че може да кажа не, пъК и хората ми носиха подаръци и пари 😂Обаче и го върнах, като се омъжих тайно и не тропна тя хорце на моята сватба (с 20-30 нейни приятелки). Сега стиска палци сестра ми да се омъжи - тя си няма даже гадже.

# 478
Минаха 7 дни от раждането. Не съм писала, защото използвах времето да се адаптираме и доколкото е възможно да изградим някакъв режим. Засега всичко е наред. Раждането мина леко. Аз нямам никакви болки, въпреки шефовете. От 12:00 до 06:00 тя спи. През останалото време се храни на 3 часа. Спокойна е засега. Плаче лекичко, само като е гладна.

Изписването мина добре. Вкъщи бях поканила близки роднини. Бяхме на терасата, така, че реално пряк контакт с хората нямаше. Майка ми е вкъщи да помага. Тя по-скоро ѝ се радва, отколкото да полага грижи, но пък не е излишно някой да постои в стаята за 5 минути, докато свърша нещо.

За погачата все още се колебая между вкъщи и ресторант. Пада се на 25 септември. Но най-вероятно ще е в заведение. Ще си спазя всички традиции.

# 479
  • Асеновград
Яна, направо ме разби. 40 човека на погача. Това в стила на майка ми да си кани свои гости на наши празници. Едно време ни направи балове като мини сватби и на мен и на сестра ми. Аз тогава бях малка и не знаех, че може да кажа не, пъК и хората ми носиха подаръци и пари 😂Обаче и го върнах, като се омъжих тайно и не тропна тя хорце на моята сватба (с 20-30 нейни приятелки). Сега стиска палци сестра ми да се омъжи - тя си няма даже гадже.
Ох ужас😂😂, и не забравяй че тия 40жени са в тесен кръг!! Аз даже не се сещам кой още може да се покани, щели да се сърдят някои съседки, ама едно момиче (също съседка) и тя не искала много хора и били също само най-близките, и ние сме щели така да кажем че ще сме в тесен кръг, най-близките... то тя де, нея я питат в квартала явно постоянно(защото живеем едни до други), а мен никой не ме е питал нищо, даже близките от моята страна чакат да стане на 40дни да дойдат да го видят, никой не ме е питал ще правите ли погача..🤷🏻♀ Какво ще им стане да го видят като го изкарвам с количката особенно съседките дето не познавам не знам. Нейната дъщеря като правиха погачата имало 70-80човека.. това си е сватба за мен, куверти, торта, украса... та както и да е, няма да правим погача.😅🫠 не знам да се радвам ли или не.
Иначе днес са купили цяло агне и са направили курбан за здраве на детето, аз съм против и това да се убиват невинни животни ама там вече никой не ме пита, да правят каквото искат, приемам го че е за здраве, раздават го цялото агне на близки хора и всеки си го готви.. те попринцип са супер съобразителни хора, та затова не го очаквах това с погачата.
Майка ми също искаше да купува агне викам айде няма нужда, та направи дарение в Бачковския манастир вместо това.😅

Общи условия

Активация на акаунт