Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 512
  • 794
  •   1
Отговори
# 495
Всичко, което си написала е вярно и ще го направя, но просто няма да бъде вкъщи, а на заведение, защото вкъщи няма място и за 2ма човека да поканя. А относно датата. Говорих с нашия поп, той каза, че е важна молитвата да е точно на 40тия ден, а самото събиране е измислено от хората, не е по църковному и за това може и след това да се направи. Разни хора, разни обичаи...
Виж това за момичетата в цикъл не го знаех Wink Аз за съжаление отново съм с температура. Пуснах си тест, отрицателен е, но ще го повторя след 2 дни. Та рязко спрях да мисля по организацията на погачата.
М_lady, ako ще го правиш в заведение ще си е просто почерпка, а не погача.
 Погачата се прави на деня ( не съм чувала, че трябва да е в събота... може и да греша, не споря ) като за първи се брои деня в който са родени ( че аз бях объркала и бях планира за следващият ден, но в църквата ме поправиха).
 Яде се само сладко!!!
 Когато дойдат жените в дома, ако има някоя в цикъл трябва да каже на майката за да не се изрине детето. Като децата също трябва да са само момичета.
 Питка се меси от майката ( аз я поръчах с двама ревлювци не успях да омеся ).
 Питката вече се чупи и платното се държи от жени на които и двамата родители са живи. Тази която чупи питката нарича, но без да се меси в съдбата на децата. Първото парче е за Богородица второто е за майката.
 В платното се поставя парчето за Богородица и всички оставят в платното парички като хубаво е да има и железни. С тях в последствие се купува нещо за децата.
Та платното с парчето питка и паричките се качва на най-високото място в къщата ( аз го сложих над кухненските шкафове).
На 40 ден от питката ( пак се брои първи ден деня на питката) се развързва парчето се натрошава и се дава на животните, най -вече на птички.
 Жените когато си тръгват не се изпращат, нищо не се изнася от вкъщи.

Това е от североизточна БГ в друг край на БГ може да е по-друг начин.
P.S  Тъкмо успях да напиша поста и ревльото се събуди 1 час по-рано...

# 496
  • София
Лизи, цедене през 3ч, топли душове и Лецитин. Ще мине.

Моето секцио беше в 23ч, ''раздвижиха'' ме към 17ч на другия ден.

# 497
Лизи, при мен сякаш най помогна лецитина. Но както са казали момичетата, топли душове, цедене. Освен това може да си правиш и студени компреси. Пиши пак да кажеш после как си

# 498
Моето секцио беше в 15 часа и ме раздвижиха на другия ден към 8часа сутринта.
И аз знам че погача се прави в събота. Знам че по рано не се прави,може на същия ден или идната събота! За мен е важно да отида на църква,а погача ако правя ще е измислена по мой си начин. Не желая някой да орисва бебето ми. Аз съм вярваща Християнка и мисля че Бог се погрижил затова какъв да бъде всеки един от нас. Евентуално обмислям почерпка. Пак питка сладки и може би торта,но категорично без бели кърпи и наричане на бебето. Но всяка от нас си решава все пак, в какво да вярва и какво да прави☺

# 499
Моето раздвижване беше на същия ден, 6 часа след секциото, в 12:15 се роди бебето, да съм излязла към 13, в 18 дойдоха да ме вдигнат. Бебка също ми я донесоха тогава за 30 мин да полежи върху мен.

# 500
Само аз ли мисля, че в неделя се прави.  Незнам къде съм го чула.  Но започнах да се организирам за неделя 4ти септември. Thinking

# 501
За погача и аз знам,  че в неделя е хубаво да е прави.  Събота е ден за мъртвите, затова всички задушници са тогава.  Неделя е светъл ден, ден на бога и затова 6 дни се труди, 7я посвети на бога.
А аз съм неверница,  смятайте,  как ми е промила мозъка свеки с натякванията си, че да запомня всички тези бръщолевици 🤣
За кръщенето е по същия начин.  На някои места категорично отказват да правят в събота.  Но вярата не е това, което беше всичко се прави за пари.

За раздвижването и то явно навсякъде е различно.  Мен ме оперирахаo по обяд.  Раздвижиха ме около 20-20:30. Дойде нощната смяна, налива ми банки с обезболяващи и антибиотик и като изтекоха ме вдигнаха

# 502
Отворих да попитам чичо Гоогле и попаднах на това...  Animal Hear No Evil

# 503
  • Пловдив
Въх, това с плюенето ми идва доста гнусно 😁 а това всяка жена, която присъства да кърми…ъъ… Странен обичай е било явно.

Да ви попитам вашите бебчета като ги разхождате с количката, заспиват ли? Йоанна се мъчи да заспи, но много й друса, и след около 40/50 минути мрънка и аз я слагам в слинга и там заспива 😕 Пък ми се иска да може и в количката да си спинка..

# 504
Много интересно това с погачите, знам че във Варна го правят от време оно, точно както Джой го е описала.
В Пловдивско просто се ходи в църквата за молитва, няма пити и празници. Поне при нас. Аз съм израстнала в църковен двор (бащата на най-добрата ми приятелка беше поп). Та станах иецизт (ietsism, не знам как е точно на Бг) - вярвам в висша сила, но не в традиционните религии, а попската щерка като тинейджър се увлече в сатанизъм (едно време имаше такива движения), сега е пълен атеисит… Толерантна съм към всички религии и си мисля, че тези неща се правят, защото майката има нужда от тях.
Иначе ако омеся питка, вече ще е празник у нас 😂

Момичета, какво мислите, правилно ли го вързах?

# 505
Ужас, колко ковид ще съберат децата с това плюене, но едно време са живеели чисто, бели са здрави и със силен имунитет

# 506
  • Пловдив
Много интересно това с погачите, знам че във Варна го правят от време оно, точно както Джой го е описала.
В Пловдивско просто се ходи в църквата за молитва, няма пити и празници. Поне при нас. Аз съм израстнала в църковен двор (бащата на най-добрата ми приятелка беше поп). Та станах иецизт (ietsism, не знам как е точно на Бг) - вярвам в висша сила, но не в традиционните религии, а попската щерка като тинейджър се увлече в сатанизъм (едно време имаше такива движения), сега е пълен атеисит… Толерантна съм към всички религии и си мисля, че тези неща се правят, защото майката има нужда от тях.
Иначе ако омеся питка, вече ще е празник у нас 😂

Момичета, какво мислите, правилно ли го вързах?

Позата на бебчето е добре: гърба е в С-образна извивка и крачетата са в поза “жабче”. А за това дали е стегнат много: виж дали можеш да си поемеш дълбоко дъх. Ако те стяга, трябва една идея по-хлабаво. Но и не прекалено. Също прокарвай пръст между плата и крачетата на бебче (да провериш дали се впива). Трябва да мушнеш пръст без проблем.
Поне аз така правя 🙂

# 507
Кате мерси, мен все ме е страх че ще изсипя чавето и го държа и с ръката 😂
Иначе Мишко си спи в количката или столчето за кола, моментално щом тръгнем на някъде. Днес в магазина само се разхленчи, щом излезнахме заспа веднага обратно. И за мляко е пищял, но като цяло спи, дори и да му друса. Мен повече ме е страх да не му докарам сътресение 😂

# 508
Изцедих се два пъти през два часа, боли много,праеих студени компреси, сега минаха два часа и вече са на камък и текът, тая нощ ще е трудна. Днес се прибрах вкъщи, дадоха ми Самуил в коридора, малко да поседя с него, но Яна беше на система, само я зърнах на бързо.... Цял ден съм на крак и на път, снощи се бях сдухала и не успях да спя... И сега съм като прибита.
С тия гърди не знам какво да правя... Болят

Редактирам : раздвижиха ме около 24 часа след секциото.
Какъв е този лецитин, за повече кърм ли е, чета че е хранителна добавка или не гледам, което трябва?!?

# 509
Изцедих се два пъти през два часа, боли много,праеих студени компреси, сега минаха два часа и вече са на камък и текът, тая нощ ще е трудна. Днес се прибрах вкъщи, дадоха ми Самуил в коридора, малко да поседя с него, но Яна беше на система, само я зърнах на бързо.... Цял ден съм на крак и на път, снощи се бях сдухала и не успях да спя... И сега съм като прибита.
С тия гърди не знам какво да правя... Болят

Редактирам : раздвижиха ме около 24 часа след секциото.
Какъв е този лецитин, за повече кърм ли е, чета че е хранителна добавка или не гледам, което трябва?!?
Аз бях така,адски болки и много топло гърди. Студените компреси ми помогнаха да спадне температурата им и се поуспокоиха. Аз спирах кърмата тогава,а при положение че ще кърмиш нз дали са удачни студените компреси☺

Общи условия

Активация на акаунт