Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖

• 24 496
  • 794
  •   1
Отговори
# 555
Омнибиотик Панда се дава на "празен стомах", аз го давах с първото сутрешно хранене в малко кърма.

# 556
  • Бургас / Славейков
Нас ни изписаха с него още от родилния с препоръка за пробиотик. Даже неянтоложката каза да давам 2х5к за една седмица, вместо стандартните веднъж 5к. И другите лекари, през който минах първия им въпрос беше пробиотик давате ли. Затова се учудвам, че на теб никой не ти е казал да даваш пробиотик.
Болибон ,може би никой нищо не ми каза ,тъй като то нямаше реално изписване на Митко от родилното,а от детска хирургия си го взех .И повече се обърна внимание за това да няма операция.Но затова пък в групата получавам безценни съвети.Благодаря.

# 557
  • София
Момичета, от вчера се опитвам да ви изчета, най-накрая успях днес. Много ми беше интересно да чуя вашите съвети и мнения и ще се включвам и аз с въпроси или отговори, ако мога да дам.
Нашата Вики вече е на 8 дни, от Събота сме си вкъщи и се напасваме четиримата. За съжаление, мм трябва да е на работа в някой от дните по цял ден и тогава ми е по-трудно, но баткото е голям и се оправяме.
Изцяло на кърма е, първите дни кърмех на 1.5-2 часа, сега вече ми се регулира кърмата и си яде на 3 часа, понякога и повече.  Тази нощ за първи път направи по-голяма пауза, от 22.30 до 3.00ч.
Мъчй я корема, давам БиоАмика по съвета на лекарката. Купих и Линекс бебе малко на своя глава, тя каза само БиоАмиката да си давам.  За Омни биотик панда чувам добри отзиви,но как се дават тези сашета?
С акането ще е като брат си явно, веднъж на няколко дни.  За една седмица е акала 3 пъти. Но не е твърдо, няма запек.  Батко й беше по същия начин, докато не го захраних.
Все още не съм я извеждала навън, чакам мм да сглоби количката, а и тези дни много валя в София. Покрай вас гледам и аз тези слингове, с баткото не съм ползвала. Удобни ми се виждат, но наистина трябва да се пробват, защото са си доста скъпи.

# 558
Моето бебе утре става на месец, доста е лаком и засега имаме около 8 храненета на ден. Изцеждам се с помпа и храня с бутилка, не се получи засукването от гърда. Първите седмици беше много кротък, само ядеше и спеше, сега мрънка от време на време, но мисля, че няма колики засега.
Буден е няколко пъти на ден между хранене, оглежда се наоколо. Отскоро го слагам по корем и си надига главата и я обръща. Доста е лаком и вече с бузки и гушка. Дали пък не прехранвам. Пълни памперса  почти всеки път, малко хленчи и пръцка доста.
Научи се да заспива на ръце и понякога мрънка в кошчето докато не го взема. Излизаме привечер на разходка с количката, спи блажено.
Дотук всичко добре, но имам голям проблем с това цедене, още от болницата се запуши дясната ми гърда и после на няколко пъти пак същата, другата по-малко. Така се подредих, че направо ми се ревеше от болка. Ходех като зашеметена от недоспиване. Топли душове, студени компреси с грах от фризера, не помогнаха и сега с лецитин и много цедене съм значително по-добре.
Зърната ми се разраниха ужасно, мажа с балсам веледа и уж помага.
Надявам се да успея да храня с кърма, Аптамил давах няколко пъти и повръща. Малкия си спи кротко цяла нощ като си хапне, а аз будувам да се цедя до половин час на гърда. Общо взето кърмата намаля и едва изкарвам по 100 - 120 мл.от двете гърди, предимно от лявата. Сега ще пия чай, дано поне още малко има кърма. Снощи спах няколко часа.
Засега мисля да не давам пробиотик.
Милото, много се радвам за добрия резултат. Много прегръдки на тези с ревливите бебета, дано скоро коликите отминат.

# 559
Моето бебе утре става на месец, доста е лаком и засега имаме около 8 храненета на ден. Изцеждам се с помпа и храня с бутилка, не се получи засукването от гърда. Първите седмици беше много кротък, само ядеше и спеше, сега мрънка от време на време, но мисля, че няма колики засега.
Буден е няколко пъти на ден между хранене, оглежда се наоколо. Отскоро го слагам по корем и си надига главата и я обръща. Доста е лаком и вече с бузки и гушка. Дали пък не прехранвам. Пълни памперса  почти всеки път, малко хленчи и пръцка доста.
Научи се да заспива на ръце и понякога мрънка в кошчето докато не го взема. Излизаме привечер на разходка с количката, спи блажено.
Дотук всичко добре, но имам голям проблем с това цедене, още от болницата се запуши дясната ми гърда и после на няколко пъти пак същата, другата по-малко. Така се подредих, че направо ми се ревеше от болка. Ходех като зашеметена от недоспиване. Топли душове, студени компреси с грах от фризера, не помогнаха и сега с лецитин и много цедене съм значително по-добре.
Зърната ми се разраниха ужасно, мажа с балсам веледа и уж помага.
Надявам се да успея да храня с кърма, Аптамил давах няколко пъти и повръща. Малкия си спи кротко цяла нощ като си хапне, а аз будувам да се цедя до половин час на гърда. Общо взето кърмата намаля и едва изкарвам по 100 - 120 мл.от двете гърди, предимно от лявата. Сега ще пия чай, дано поне още малко има кърма. Снощи спах няколко часа.
Засега мисля да не давам пробиотик.
Милото, много се радвам за добрия резултат. Много прегръдки на тези с ревливите бебета, дано скоро коликите отминат.
При мен също тръгна да се получава този проблем в болницата защото съм с много тесни каналчета на гърдите, пробваха и да ме цедят беше някакъв ужас от болка. Но аз от първия път още знам, че няма да свърши добре и направо пих 2 хапчета за спиране и край, гърдите ми се успокоиха. Сега сме на АМ и съм много доволна, не стоя по цял ден да се цедя или все да ми е виснало бебето на гърдата, мастити, температури и тн. Не съм за или против кърменето, всеки организъм е различен, за мен това беше най-добрия вариант, макар че имах мерак да се получат нещата...

# 560
Момичета как почиствате стерилизаторите си?

# 561
С Никол вече сме горди собственици на един розов еластичен Слинг и ще се бебеносим веднага щом излезе от сушилнята. 😁 Но ще го ползвам за малки разходки и бързи пазари и да водя и взимам каката на градина, тренировки или език.  Реално живея срещу пазара в нашия квартал, а за едно грозде примерно да изляза голямо приготвяне и мъкнене на количката по тези стълби и чак сенизнервям. А тези 2 дъждовни дни взимането от градина беше ад.  
Ходих на консултация в Слингомания.  Жената ми показа,  как се връзва.  Обясни ми на дълго и на широко.  Реално до 4,5 кг друго освен Слинг в различните му видове не може да се ползва.  Поставяхме бебе кукла,  което тежеше 2 пъти повече от моето и се разхождах из магазина, после сложихме Никол.  На нея май ѝ хареса, понеже продължи да си спи.
В този Слинг може да я нося до към годинка. Реших направо да си купя, че да го наема за месец е 20 лв.  Ама като се разкарам до там и зони и тн, реших, че е по- добре да си го купя за 85лв и после да го продавам или предам нататък на някоя приятелка.  🙂
Ще ви се покажа, ако не забравя 😉.

Update: Червенокоса вещица, сега видях ти, как си го вътзала.  Според консултантката ръчичките на бебето трябва да са нагоре.  И едното крило да обръща хубаво главата.  Иначе връзването си е ок.
Ти и меджик май в момента ползвате.  По колко време носите?  Удобно ли ви е? Боли ли ви нещо? Гръб, кръст?

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 15:55 от i.skela

# 562
Добре де, как го правите това да сучат на 3 часа с такива дълги паузи през нощта? При мен пак се очертава нон-стоп кърмене Confused

Искела, не ти ли е трудно с връзването на слинга? На мен ми се иска нещо, дето по-лесно се наглася Sad

# 563
  • Бургас / Славейков
Момичета как почиствате стерилизаторите си?
Милото аз почиствам с оцет и сода.Слагам малко оцет и сода +вода .И пускам стерилизатора изпарява се и после хубаво го измивам .Но моя стерилизатор не съм го купувала аз ,не е мой и дори незнам каква марка е.От Англия е купен иначе .Не е наАвент или някаква друга марка известна.

# 564
I.skela аз направих един пазар с него, обаче със стария. Аз бях Caboo, вчера ми пристигна Ergobaby Embrace, още не съм го пробвала.
Взех го защото с Caboo - то ме заболя кръста и гърба (може и да съм го сложила грешно на гърба си, иначе той беше жабче, и спа през цялото време)  после ме заболя и операцията, което не е случвало от болницата.
Ако ме боли и с Ergobaby ще ги подаря на таткото, да се носят Grinning
Той си ме боли и от клатене и разнасяне на бебчо де. Така че не мога да преценя добре. Нямам търпение да пробвам Ергото, но днес излизаме с количката.

Да ви се похваля,  бях много зле,  не можех да мигам,  като мигна заспивах. Много ми се събра. ММ ме смени да поспа днес, викам 1-2 часа и идвам.  4 часа по късно не мога да стана Grinning
Заредих се малко, след две седмици 3 може пак Grinning

# 565
Добре де, как го правите това да сучат на 3 часа с такива дълги паузи през нощта? При мен пак се очертава нон-стоп кърмене Confused

Искела, не ти ли е трудно с връзването на слинга? На мен ми се иска нещо, дето по-лесно се наглася Sad
Не знам как става този номер с яденето на 3ч, но е факт, че често аз я будя, а през ноща прави 4 часа пауза. Като знам, че каката ядеше на час и половина два и постоянно беше залепена за мен, чак не мога да повярвам.

# 566
Момичета, слагате ли бебчетата на люлките? Аз днес реших да сложа малкия понеже много плачеше и вече се изчерпах от към идеи, ами стори ми се че му е много неудобно на главичката, стои килната напред.. уж дават, че е от 0-6 месечна възраст, но не ми се струва окей позицията, предвид, че днес навършихме месец..

# 567
Барбалена, изглеждаше ми трудно, но като ми обясняваше,  аз го правих г осхванах на бързо.  За секунди се връзва.

Мини, аз я слагам на люлката, но с подложка под дупето.  Ползвам такава и в коша за кола и нямам проблеми иначе и в двете се килва мн странно и със сигурност не ѝ е удобно + че главата пада напред и ме е страх.

# 568
Еми явно си е до дете... А пък моето момче спи вече 5 часа... Събуди се, цокне и заспи. Не знам какво ще правим довечера... В тих ужас съм. Обаче като е буден само мрънка и хленчи. На ръце, в шезлонга, на леглото, където и да е...

Искела, благодаря, предполагам, че се свиква. Ще трябва и аз да взимам нещо за бебеносене, че не се търпи положението.

# 569
Еми явно си е до дете... А пък моето момче спи вече 5 часа... Събуди се, цокне и заспи. Не знам какво ще правим довечера... В тих ужас съм. Обаче като е буден само мрънка и хленчи. На ръце, в шезлонга, на леглото, където и да е...

Искела, благодаря, предполагам, че се свиква. Ще трябва и аз да взимам нещо за бебеносене, че не се търпи положението.
Повярвай не е само твоя бебок така. При нас нон сто хленчи,реве за най-малкото. Не мога да сготвя или да напарвя нещо. Иска само на ръце и да се обикаля из апартамента. С количката на вън реве и пак иска на ръце. Имам чувството че ще полудея. Не знам явно бъркам някъде. На люлката не и харесва също😢Изнемогвам и когато заспи през деня вместо да свърша нещо аз съм убита и придврямвам с нея🤷♀Такова чудо не ми се е случвало със сина ми. Адски ревливо бебе. Нощното хранене няма как да и го махна,абсурд. Тя ще вдигне блока на крак,но ние сме изцяло на Ам. Сега даже спи в мен😏Като се погледна в огелдалото и ми се повръща,хуабвото е че поне слабея от безсъние и правя бицепси в ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт