Вече във "Родени" - НОЕМВРИйчета засмени!

• 18 710
  • 294
  •   1
Отговори
# 45
  • Ботевград
Гуги, благодаря за отговора, ами сега му разтягах устичката и категорично няма по небцето и бузките, само навътре по езичето  Hug значи може и да си е нормално, ами тези лекари нещо много се представляват ...... ух, трудно е да си майкаааа, чак сега разбирам майка ми за повечето неща  Blush

# 46
zlatna, както gugi  ти е писала, гъбичките са като налепи, но тръгват от езичето. На нас ни се образуваха втората седмица, само по езичето и то повече към основата , но с мазане ги преборихме  Peace, Вземи мерки навреме/ ако са гъбички естествено  Simple Smile/ да не се разпространят навсякъде, че после било болезнено за бебето като суче Sad
Успех и не се притеснявай, нищо страшно не е  Hug

kluki, ако беше наблизо щяхме да се възползваме и да си имаме млечен брат   bouquet

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 14:40 от sheherazada

# 47
Клюки вчера язък че снощи толкова ти писах...Клюки, не изхвърляй кърмата. Май е грях. Вземи та я съхранявай в чашки за урина \около 100 мл са\ струват стотинки, само ги стерилизирай. Някога може да ти потрябва кърмата. За погачата. На черква се ходи на 40 -ия ден като броиш и деня на раждане. Купи една питка и отиваш. Питала съм поп. После не се прибираш вкъщи, а отиваш у някой роднина или приятел, и чак тогава у дома.
  ВИОЛИНА роди на 7.12 в 13.05 ч Даниел 3450 и 50 см.
ЗА ГЪБИЧКИТЕ В УСТАТА Дактарина орал гел- е страшен, ползваме го в реанимация и съм му виждала ефекта. Помага !!! Но почни лечението своевременно, да не тръгне по хранопровода..
Мами тази нощ беше добре \ да чукна на дърво\. Нямаше пъшкане, носене на ръце и пр. Гласа не съм му чула на Дани НО преди да заспи му гасих пак клечки. Срам не срам ще купувам кибрит, вместо Инфакол Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Рени, дано сте по-добре .Даже излекувани!!!
Мами днес ни е месечинката и ви черпя виртуално!!! newsm38  food002 Wine Glass Drunk Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

# 48
  • Sofia
Pam,Gugi,благодаря за бьрзите отговори Heart Eyes
Клюки,аз мисля,че е по-добре предварително да си запишете час в черквата за чистата молитва.Пьпчето за сега сьм го прибрала,още не сме решили кьде да го хвьрлим.Може и да си го оставя при мен Mr. Green
karil,честита месечинка на Дани  bouquet

# 49
karil, честита ви месечинка  bouquet
а за клечките, щом действат, ще гасиш Wink аз не съм много от тия дето вярват в такива неща, но от майка ми знам, че брат ми много хващал очи, и като му чупели яйце, се успокоявал. После и племенницата ми беше така, така че , не знам...  Rolling Eyes
Но ще се повторя, щом има положителен ефект, що пък не Simple Smile

# 50
  Здравейте,мили мамчета HugПървоначално си помислих,че аз съм се сдухала-чета,чета и усещам,че липсват доста мнения,които бях чела-после се усетих,че е станало нещо с темичката ни Embarassed-поорязана оттук-оттам Confused
  Пъпчето и ние сме го прибрали засега,още не сме измислили къде да го метнем Thinking
  Мами,на мен взе да ми намалява кърмата Cry-с триста зора изцеждам 60-70 мл.,и виждам,че бебка остава гладна Cry-ям,пия течности,но....направо ми се реве,като видя,че не достига млякото-преди всяко хранене,я поставям на гърда,но тя почти/да не кажа хич/ не смуче,после се доизцеждам с помпата,и накрая,маймунката продължава да си отваря устенцата и да търси още...Засега що-годе издържа 2.5ч.-понякога 3,но не зная какво ще правя,когато й се увеличи дажбата Cry
   Карил,честита ви месечинка-много,много здраве на първо място,след това-всички останали хубави неща  bouquet

# 51
КАРИЛ ОТНОВО БЛАГОДАРЯ ЗА  ОТГОВОРИТЕ МИЛА  И чЕСТИТА ВИ МЕСЕчИНКА!!!!
  Аз нямам много място да не кажа никакво в камерата за да съхранявам кърмата а си цедя близо литър+ изяденото от Иво!ПУСНАХ ИМЕЙЛ В НЕТА НА НЯКАКВА БАНКА ЗА КЪРМА  НО ДА ВИДИМ ДАЛИ щЕ МИ ОТГОВОРЯТ АМА ПАК ЗАРАДИ ТОЯ ХЛАДИЛНИК МОЖЕ ДА НЕ МЕ ОДОБРЯТ!Ако някои от вас се нуждае и му е удобно живея в ЛюЛИН 10!
  зА КАПКИТЕ ЗА РАХИТ И АЗ ГИ ДАВАМ В БЕБЕшКА ЛЪЖИчКА С НЯКОЛКО КАПКИ КЪРМА ,НО МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЛКО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА МИНЕ И ДА ДАМ САБ И ДА ГО НАХРАНЯ?
 Карил какви са тия клечки я обесни,че на Ивчо много му серадваме и ние и други та може понякога и от уроки да не спи?

# 52
Ей, добре, че вчера не писах- ама какво се е случило сд темата

Прави ми впечатление, че нещо много се сдухвате с това кърмене- какви 60-70 мл изцеждате- аз 20 едвам и за това вече спрях- но не мисля, че бебето е гладно, просто кърмата се регулира- като беше миналата седмица историята с Ран и голямото цедене и кърмата така ми се беше увеличила, че ми се ревеше от тая помпа- толкова ми е омразно това цедене и сега съм много щастлива, че най- накрая се отъпрвах от него- а бебето може да плаче не само от глад- например Неда вече си иска внимание- реве, но като я взема на ръце или й пусна играчката да се върти или й дрънкам с дранкалка, говоря й и тя спира- сега също се цупи, но не е от глад- също така вечер като цока от гърдата 5 мин и  започва да се дере от рев и да се дърпа- обаче нали имам везничка- виждам, че наддава и не се притеснявам- за долбавка не си и помислям- ако случайно не наддава бих я слагала по- често на гъра, а не бих давала АМ- но това естествено си е мое мнение- а за тоава мъчение с изцеждане и даване на кърма о шише- не мога да си го представя дори как го издържате

Дари, купи една връзка за биберона- много е удобна- дори бебо да изплюе бибата не пада на земята

Карил, и на Ран веднъж му палиха клечки- имахме много тгости и реве та се не трае- жената на кума ни му пална три клечки- направи това, което казваш само дето изсипа водата отвъд прага на вратата- детето заспа- не знам от какво - може и това да е помогнало

За памперсите да кажа- не съм им рекламен агент, не ми плащат за това Simple Smile но аз ползвам от близо 2 години с Ран и сега с Неда и нямам проблеми- пропуснали само няколко броени пъти- това за мен е знак, че памперса е омалял и го сменям- Неда сега е 4 кг, но от половин месец вече сме на номер 2. Ран по едно време много се мокреше като го преобуваше свекърва ми и установихме, че не е опънала добре памперса под лепенките- пада се точно над бедрото- ама и аз как го обясних...тая част до картинката трябва да е опъната така, че да сткои като гащички- а не само лепенката да е между предната и задната част на памперса- не знам дали някой ме разбра- но мога да покажа нагледно ако някой иска- да си сравним методите за поставяне на памперс

Клюки, не знам дали трябва да е точно на 40-ия ден чисдтата молитва, ама нас нямаше кой да ни закара и в тая мъгла как да тръгна с двете деца- за това ще ходим утре с тати

леле, до като пишех и Ран приспа бебето- люшна го в столчето- пя му песен на- ни -на и сега спи сладко Simple Smile

декемврйските ноемврийки ги бях добавила, но явно и поправките не са запазени- добре, че ги бях преписала и всичко е ок- добре дошла на таня- ей, сега ще я добавя и нея

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 17:14 от Цветина

# 53
Клюки - преди 5 години бях донор към Банката за майчина кърма - обаче съм затрила някъде телефоните им... Помня, че централата им беше някъде към Люлин. Ето какво намерих в една тема в "Кърмене..." : Тези бележки са разлепени в поликлиниката и по Южния парк.Ако има желаещи,ето телефони: 8220930 и 231050

А намерих и тази тема - успех!!! Аз също имам доста кърма, но не ми се занимава с БМК, замразявам в малки бурканчета в камерата.
За млечницата - ние проведохме един курс на лечение, но не намерихме Дактарин и прибягнахме до Фунгостатин. Сега гледам, че пак има малко - а я кърмя, значи проблема ви не идва от това, че давате кърма от шише!  Naughty

Карил - сред затритите страници беше и отговора ми за хапчетата за смучене (за гърло) - нашата педиатърка и ДжиПи едновременно ми каза да използвам Трахизан или Орофар - защото на мен явно ми е слабо място, и почти постоянно ми е червено... Дано бързо да ти мине!!! И честита месечинка!!!

Добре дошла и от мен на Таня!!! Да ти е жива и здрава малката Магдалена - и добре дошли в София!!! За болничните - мисля, че като ти изтече болничния от болницата педиатъра ти дава до края на тази година следващия болничен, а от януари - друг болничен, за останалите дни до 9-месечна възраст на бебето - поне някъде бях чела че така ставало.  Peace

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 19:12 от Роси74

# 54
  • София
Къде ни е тематааааа! Mr. Green Mr. Green

Клюки
браво на теб. Аз цедя като луда, но поне през деня успявам да давам кърма без АМ, защото изобщо не иска да суче. Мъчихме се 5 дни и вече се отказах. Митко си остава гладен и от днес се цедя ща не ща. Трудно е, но няма начин. А иначе пъпчето сме го прибрали и ще видим къде ще го хвърлим.

Мерелин
  кажи моля те от къде купихте тези комплектчета за взимане на секрет от нослето за установяване дали е стафилокок, защото мъжа ми обиколи всичките аптеки в квартала и никъде няма даже някои не са чували.

Карил честита месечинка на Дани! И наистина какви са тези клечки за които пишеш.

Днес купих и аспираторче за нослето на Чико, но забравих да питам как се ползва така че мацки помагайте пак Praynig

# 55

Прави ми впечатление, че нещо много се сдухвате с това кърмене- какви 60-70 мл изцеждате- аз 20 едвам и за това вече спрях- но не мисля, че бебето е гладно, просто кърмата се регулира- като беше миналата седмица историята с Ран и голямото цедене и кърмата така ми се беше увеличила, че ми се ревеше от тая помпа- толкова ми е омразно това цедене и сега съм много щастлива, че най- накрая се отъпрвах от него- а бебето може да плаче не само от глад- например Неда вече си иска внимание- реве, но като я взема на ръце или й пусна играчката да се върти или й дрънкам с дранкалка, говоря й и тя спира- сега също се цупи, но не е от глад- също така вечер като цока от гърдата 5 мин и  започва да се дере от рев и да се дърпа- обаче нали имам везничка- виждам, че наддава и не се притеснявам- за долбавка не си и помислям- ако случайно не наддава бих я слагала по- често на гъра, а не бих давала АМ- но това естествено си е мое мнение- а за тоава мъчение с изцеждане и даване на кърма о шише- не мога да си го представя дори как го издържате

Цвети, ако можех бих се подписала под мнението ти! За кой ли път се чувствам, все едно си ми прочела мислите...
Аз НЕ цедя. цевенето само увличава производството на кърма. С Бобо цедих, защото от 3-тата му седмица ходех на курс и се налагаше да пропускам 2 кърмения, та ми трябваше кърма за да хо хранят с шише като ме няма. След като приключих с курса съм цедила само при проблем (запушени канали например).От както Ники се е родил съм цедила 1 път, заради напрегната гърда и това е.
Заради лактогонния чай си докарах пак свръхлактация, че е много силен а изпих 2 дози в 2 поредни дни. И тогава не цедих, а изчаках гърдите ми сами да се регулират.
Цеденето е необходимо в следните случаи (според мен):
-Когато майката ще отсъства и трябва кърма за хранене на бебето;
-При проблем (запушени канали, мастит,бебето се храни само от шише, проблеми със зърната....);
-за да се стимулира производството на кърма, ако кърмата не стига.
Момичета, моля ви попрочетете малко статии в библиотеката на кърмаческия, много е полезна, много е подробна, има отговори за хиляди проблеми.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

За памперсите да допълня - пак съм съгласна с Цвети. Щом толкова пропускат, значи е време за смяна на номера с по-голям. Ники е 5 килограма и вече сме на номер 3. В Бг като сме винаги ползваме Либеро - невероятни са, никога не сме имали проблеми с пропускане или изриване на дупето (а съм опитала повечето пампи които са на пазара). Тук Либеро няма и ползвах 2години основно Хъджис (нищо общо нямат с това което се продава под същата марка в Бг), сега с Ники ще пробвам и други марки.

Последна редакция: сб, 09 дек 2006, 16:56 от Анонимен

# 56
Ей, да му се не види, как се е затрил тоя форум. #Cussing out
Най-тъпото е, че бях пуснала една тема в "Нашите деца", която исках да си копирам и сега я няма... smile3518

Добре завърнала се на Tanija и честито момиченце !  bouquet

За памперсите да ви кажа - на нас много ни пропускаха и ги сменихме с по-малък номер /сега сме на 1/ и засега нямаме проблем.
А Вигантола аз го капвам директно в устата, защото в лъжичка в кърмата не се разтваря добре и понякога, ако Ваяна се върти, се излива ... Давам и го преди ядене.
Клюки, намери начин да я съхраняваш тая кърма - кофти е да се хвърля.

При нас нещата са на приливи и отливи - ту е спокойно положението, ту е по-будно...но като цяло ми е добро детенцето и не мога да се оплача. Heart Eyes

# 57
  • София
Момичета имам пак въпрос - от вчера забелязвам, че оченцата на малкия са със секретчета и ги почиствам с преварена вода, но след няколко часа положението е същото. Прилича на конюктивит и се чудя може ли толкова малко бебе да има такъв проблем newsm78 

# 58
  • София
Благодаря ви за топлото посрещане!

Това уроките са сериозно нещо да ви кажа от опит. Нашето по-голямо момиче много често се измъчва от уроки. аз се научих да и чукам яйце и спасяваме положението, но не винаги. Трябва да ви кажа че който го хващат уроки си го хващат цял живот. аз нямам такъв проблем,  но край брат ми който вече е на 27г. и дъщеря ми знам много за това.
Значи когато видите че на детенце нещо не му е добре плаче или се смее без причина и има засукани и обърнати миглички: взимате едно сурово яйце и една купичка с вода , потърквате яйцето по челцето след което го чукате във водада, после с една супена лъжица правите във водата 3 по 3 кръста все едно разбърквате като почуквате по стените на купичката и си казвате някакви думички. аз понеже незнам такива съм си измислила мои, но се твърди, че ако се казат губят силата си.
много е важно да не се оставя урочасало дете да преспи задълбочавало се. Laughing Хе,хе,хе голям експерт се извъдих................. Дано да съм помогнала на някой

# 59
  • София
Момичета имам пак въпрос - от вчера забелязвам, че оченцата на малкия са със секретчета и ги почиствам с преварена вода, но след няколко часа положението е същото. Прилича на конюктивит и се чудя може ли толкова малко бебе да има такъв проблем newsm78 
Ние така се родихме , почиствам със отвара от лайка и слагам 3по 1 капка Tobrex, капки за очи(изписа ми лекар), едното оченце се оправи за 1 седмица, а другото още е така и мисля да я водя на очен лекар. Но мисля че трябва да се консултираш със педиатър, защото според нашия това не е шега

Общи условия

Активация на акаунт