Студенти в Нидерландия - 14

• 69 067
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Момичета , синът ми си тръгва скоро от тук, влизам да го  чекирам, иска ми документи - грийн пас, тест, ... Наистина ли искат Нидерландците такива неща при влизане, как е при вас ? Това в сайта на Райън...ще пътува на 29 ти.

Дъщеря ми пътува в събота вечерта (20.08) със самолет на Райън до Кьолн, след което с автобус до Тилбург. При чекиране на билета също искаше да прикачи сертификат, но тя така или иначе няма, не сме правили тестове и нямаше проблем на летището.

# 181
Момичета  пиша за да  се похвалим, че се преборихме  най -накрая за  допълнителната супсидия.От DUO  ни изплатиха всичко със задна дата-2021г-синът ми имаше само 2 месеца работени по 56 часа-на 19.08.22-си получи превода на куп и за 2-та , а на 24.08.22-е известен ,че ще получи и за тази година за месец юли.Та искам да кажа ,че правилото за 3-подред месеци по 56 часа е отпаднало поне за 2021г-може би заради Пандемията , и да уточня справката от НАП-бяха за двамата родители -подадохме ги наведнъж само сканирани и преведени от заклет преводач!!!Само превод!DUO-не иска хартия-не ги пращайте по спиди-излишен разход

1-за 2020 и 2021г-подадохме ги преди около  месец и нещо....2- със зелен печат.3-Да пише в справката-да послужи пред властите в Хонландия... 4-то детето да си прикачи и договора от работа-при нас DUO  сами са си проверили месеците. 5-то след 3-тата седмица постоянно звънене и дори отиде на място за да попита дали има проблем с документите и трябва ли да приложи  още нещо.
Успяхме ,защото не ги оставихме намира всяка седмица звънене от синът ми.G.D, Kalista,Мini  и всички други тук разбирта се -Благодаря ви момичета за напътствията!с ВАША ПОМОЩ И УПОРИТОСТ СЕ СПРАВИХМЕ!Детето е щастливо!Поредния успех на чужда земя!

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 10:58 от pali78

# 182
Момичета  пиша за да  се похвалим, че се преборихме  най -накрая за  допълнителната супсидия.От DUO  ни изплатиха всичко със задна дата-2021г-синът ми имаше само 2 месеца работени по 56 часа-на 19.08.22-си получи превода на куп и за 2-та , а на 24.08.22-е известен ,че ще получи и за тази година за месец юли.Та искам да кажа ,че правилото за 3-подред месеци по 56 часа е отпаднало поне за 2021г-може би заради Пандемията , и да уточня справката от НАП-бяха за двамата родители -подадохме ги наведнъж само сканирани и преведени от заклет преводач!!!Само превод!DUO-не иска хартия-не ги пращайте по спиди-излишен разход

1-за 2020 и 2021г-подадохме ги преди около  месец и нещо....2- със зелен печат.3-Да пише в справката-да послужи пред властите в Хонландия... 4-то детето да си прикачи и договора от работа-при нас DUO  сами са си проверили месеците. 5-то след 3-тата седмица постоянно звънене и дори отиде на място за да попита дали има проблем с документите и трябва ли да приложи  още нещо.
Успяхме ,защото не ги оставихме намира всяка седмица звънене от синът ми.G.D, Kalista,Мini  и всички други тук разбирта се -Благодаря ви момичета за напътствията!с ВАША ПОМОЩ И УПОРИТОСТ СЕ СПРАВИХМЕ!Детето е щастливо!Поредния успех на чужда земя!

Браво за усилията, търпението и , разбира се, успешния финал!

# 183
  • гр. София
Момичета , синът ми си тръгва скоро от тук, влизам да го  чекирам, иска ми документи - грийн пас, тест, ... Наистина ли искат Нидерландците такива неща при влизане, как е при вас ? Това в сайта на Райън...ще пътува на 29 ти.
G.D. , на 4 август нищо не ни искаха на Летището Схипхол в Амстердам.  Thinking

# 184
  • След завоя в дясно
Много сте изписали едвам успях да наваксам.
Попътен вятър на всички деца и по малко главоболия с квартирите.

# 185
  • София
pali, радвам се за вас.
Ако на справката не пише, че трябва да послужи пред властите в Нидерландия дали ще мине?

# 186
pali, радвам се за вас.
Ако на справката не пише, че трябва да послужи пред властите в Нидерландия дали ще мине?

На нашите със съпругът ни пишеше - пред университет. Само бъдете упорити, това е.  Pali78,  радвам се за вас, знам какво е.

# 187
  • София
DUO-не иска хартия
-1-за 2020 и 2021г-подадохме ги преди около  месец и нещо....Поредния успех на чужда земя!
Нормално ли е да си получавате парите с две години закъснение? Не може ли да се подават документи само след няколко месеца, а не след години?

# 188
DUO-не иска хартия
-1-за 2020 и 2021г-подадохме ги преди около  месец и нещо....Поредния успех на чужда земя!
Нормално ли е да си получавате парите с две години закъснение? Не може ли да се подават документи само след няколко месеца, а не след години?
Подадохме чак сега за 2021г-,защото не бяхме сигурни дали месеците работени по 56 часа  са 2-или 3 ,когато тази година ги направи решихе да  подадем и за старата година имаме такова право, пък каквото стане!И се оказа ,че имаме право и за задна дата-та , всичко накуп му изплатиха.Системата работи тромавко ,но е справедлива,никого не лишава от правото му,още повече ако е студент.

# 189
Бях останала с впечатление че трябва да са поредни

# 190
Момичета, във фейсгрупите за Бреда взеха да излизат предложения за настаняване.Надявам се всяко дете да намери покрив над главата си и да започне учебната година спокойно. В старата квартира на моя син две деца също търсят усилено общо жилище за постоянно настаняване и рано или късно ще освободят две стаи там. Синът ми има ангажимент да ме държи в течение , за да свържа търсещи от темата  с напускащите деца. Така или иначе в къщата вече има едно българско дете, което влезе в стаята на моя син.  Не се отказвайте, рано или късно всяко дете ще бъде настанено. Предполагам повечето са отпътували вече. На мен вчера ми излезе във фейса като спомен снимка от отпътуването на моето момче - на 20,08, преди четири години, ухилен до уши пред автобуса за Амстердам, а до него едно дете пътуващо за Ротердам се давеше в сълзи. Бе, викам, маме, не се радвай толкова очебийно, че ще ни погнат социалните...

# 191
  • София
Майчета, един малко тъп въпрос от мен 😁. Ако студентът е приет и възнамерява да стартира от септември месец, но отиде още от юни в Нидерландия и работи там лятото преди началото на учебната година, счита ли се, че е работещ студент? Предполагам още не?

# 192
G..D.. усмихна ме с тоя спомен, та се върнах и намерих нашия:
Скрит текст:

Моята девойка се разхожда с приятели из Виена, после отива на гости в Братислава и чак края на седмицата ще се прибира към Грьонинген (багажът й ще пътува с куриер). Последни почивни дни са й - отново ще е асистент по една от по-трудните специалности, смята да запише и допълнителни предмети за обща култура (нещо бейсик счетоводство или каквото намери интересно).

# 193
Бях останала с впечатление че трябва да са поредни
Аз също мислих така -че трябва да са 3 подред работени по 56 часа...Поняже миналата година направи само 2 месеца-юни и юли, август се прибра и бяха 40-мисля и неуспяха да се съберат 3-подред,ние не подадохме документи.Скоро обаче попаднах някъде на нещо от рода на това ,че ако не са ти достигали часове по време на Пандемията или не си успял да ги направиш ,но си работещ студент можеш да кандидатстваш...и ние на шега пуснахме и за тях...Та затова писах за да помогна и на други деца ако са били в такава ситуация, нищо не пречи да пробвате.Успех на стартиращите нови студенти  и кураж и хъс на старите!!!
П.П-Емима-МИСЛЯ,ЧЕ Е ЕДНО ОТ ВАЖНИТЕ НЕЩА,НИЕ БЯХМЕ ИЗРИЧНО ПРЕДУПРЕДЕНИ ДА Е НАПИСАНО.ДАНО ПРИ ВАС МИНЕ И ТАКА,ПИШЕТЕ ПОСЛЕ...

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 11:24 от pali78

# 194
Здравейте!Дъщеря ми ще учи първа година в Грьонинген.Вече две седмици е там в търсене на квартира,но без успех.Регистрирахме се в повечето агенции и групи във фейсбук,но все още не сме намерили нищо.Ако някой си търси съквартирантка или е чувал за свой познат,ще сме благодарни за всяка информация.Тя е на 19 години и е завършила Първа Езикова гимназия-Варна.

Общи условия

Активация на акаунт