Студенти в Нидерландия - 14

• 68 925
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте имам два въпроса вероятно вече са коментирани,
1. При наличие на ЕЗОК необходимо ли е да направя и друга здравна застраховка ( като за пътуване в страна от ЕС), не съм сигурна дали ЕЗОК покрива всичко, което и другата застраховка?
2. Каква карта за студент бихте препоръчали за ползване на влак в Холандия? ( вече е регистриран, с BSN,, банкова сметка и т.н.)

1. Картата на ЕЗОК покрива само спешна помощ.
2. Ако работи и се спазят определени условия, може да получи безплатна карта. Иначе за 5,10 евро на месец, може да получи 40%, когато пътува извън пикови часове.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 21:26 от YNMartin

# 226
Един въпрос за кандитатстването за субсидия DUO-може ли да се кандидатства при започване на работа или трябва да се направят преди това часовете за поне един месец?
Благодаря предварително за отговорите.
Успех на всички деца и спокойствие за родителите.
[/quote]
Здравейте, не може да се кандидатства за DUO, преди да  се изработят часовете, защото всеки път се изпраща фиша от заплатата и извлечение от сметката, че парите са изплатени от работодателя.
Първият път се изпраща и договора за работа.

# 227
2. Ако работи и се спазят определени условия, може да получи безплатна карта. Иначе за 5,10 на месец, може да получи 40%, когато пътува извън пикови часове.
Може ли уточнение какво е "5,10 на месец", интересувам се, а нещо не разбрах? Благодаря!

# 228
2. Ако работи и се спазят определени условия, може да получи безплатна карта. Иначе за 5,10 на месец, може да получи 40%, когато пътува извън пикови часове.
Може ли уточнение какво е "5,10 на месец", интересувам се, а нещо не разбрах? Благодаря!
Имам предвид NS Flex с план Dal Voordeel: https://www.ns.nl/en/nsflex/webshop#/bestelling/producten/2

# 229
  • София
Еххх и само ако някой беше прочел първа страница ....

# 230
Мами, зная, че на първата страница в пост сте посочили точно с кои фирми може да направим доставки за Нидерландия.
Въпросът ми е обаче: Мога ли да изпратя лекарствен продукт и с коя фирма?
Изпращам редовно, в колет, със Спиди, без да обявявам, не съм имала никакъв проблем.

# 231
Моя опит от Спиди-Русе. Не ми позволяват да е затворен кашона,всеки път се отваря и рови до последния етикет.Не разрешават-мед, алкохол. медикаменти, цупят се и на стаклариите-бурканчета с лютеницада са купени,не разрешават нищо домашно.Подправки може но  фабрично пакитирани.Абе с 2 думи-игра на нерви..но пък цената за 30 кг- е около54 лв-до адрес.Ако някой знае нещо по добро да каже.

# 232
Моя опит от Спиди-Русе. Не ми позволяват да е затворен кашона,всеки път се отваря и рови до последния етикет.Не разрешават-мед, алкохол. медикаменти, цупят се и на стаклариите-бурканчета с лютеницада са купени,не разрешават нищо домашно.Подправки може но  фабрично пакитирани.Абе с 2 думи-игра на нерви..но пък цената за 30 кг- е около54 лв-до адрес.Ако някой знае нещо по добро да каже.
Очевидно във всеки офис е различно. И друг път сме коментирали, но там, откъдето изпращам също искат да е отворен кашонът, поглеждат отгоре, но нищо не ровят. Факт е, че ако го разровят после не зная как ще го съберат Simple Smile

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 12:31 от Kepeva

# 233
Аз изпратих със Спиди в петък куфара с дрехите. Вътре нямаше нищо от забранените, де. Жената разгледа, леко попипа, попита ме това или онова какво е и затворихме. Даже не знаех, че искат всичко да е в кашони и тя ми намери голям за да приберем куфара и да го стречоваме. Изключително любезни всички. Говоря за офиса им в логистичната база Сомат в София.

# 234
Моят опит със Спиди Пловдив - извадиха абсолютно всичко от кашона, пребъркаха основно, включително и всеки един джоб на всяка дреха. Върнаха иконата /забранено било всичко религиозно/.

# 235
  • София

Teahouse доставят на горе-долу същата цена - около 58лв за до 30кг. Пращала съм два пъти, всичко беше ок. Имат забранени неща за изпращане, но никой не рови кашона. Вземат го от къщи, доставят го до адрес.

# 236
  • гр. София
Мами, изпратихме в крайна сметка с фирма Арамекс - могат да се изпращат медикаменти с нея. Благодаря на всички, които се включиха с полезна информация е съвети! Simple Smile

# 237
Моят опит със Спиди Пловдив - извадиха абсолютно всичко от кашона, пребъркаха основно, включително и всеки един джоб на всяка дреха. Върнаха иконата /забранено било всичко религиозно/.

Еййй, тия Спиди Пловдив са уникум. И аз съм им събрала попарата .
Синът ми се прибра . Въпреки стачките днес, сравнително бързо успя да се добере до Бреда. Летеше със свой съученик, той към Амстердам- също бързо е намерил удобен превоз.  Слава богу, дълбоко замразената българска скара за служебното барбекю и шишенцето домашна ракия за  колегите вече са на сигурно място.  Очакваме отзвук Simple Smile

# 238
  • София
Здравейте.
Как са първокурсниците? Вярно, че учебните занятия не са започнали, но вече май всички са на място. Нашият младеж не е от най-разговорливите.
Днес купихме билет за пътуването за зимната ваканция. Понеже той е в Бреда, избирахме из между полетите от Амстердам, Айндховен и Брюксел. От Брюксел излезе най-евтиният вариант само с ръчен багаж, но с доплащане за нормална раница. До там с влак.
Чудя се дали взехме правилното решение? Не сме много опитни с купуването на билети.

# 239
От опит - зимно време избягвайте полетите с прекачвания както и малките летища, откъдето летят нискотарифните. Рискувате покрай мъглите и лошото време децата да спят по летищата, а в Айндховен няма система за сляпо кацане и има ли ниска облачност или мъгли, самолета каца наблизо и чака да се вдигне за да стигне до там. Пролетта кацнахме в Маастрихт , бързахме за церемонията по дипломирането и за наше учудване не ни пуснахме да слезем в Маастрихт за да си вземем влака и да стигнем до Ротердам, а висяхме 2 часа в самолета, докато не се изчисти, за да си долети до Айндховен...за една бройка да мине без нас девойката....
Брюксел е ОК, стига да е Брюксел, да не е Шарлероа, там е същата история....
България ер нерядко имат добри промоции за студенти (пролетта софия-Акстердам-София с по два куфара в посока (втория безплатен) и право на една безплатна промяна в обратната посока беше към 600 лв....) , а и почти няма канцелиран полет Амстердам дестинацията - това им е основен хъб.... Според мен си струва зимата специално да не се поема риск, за който говоря горе, лятото е друго... Напоследък полета със самолет също стана приключение, а с кола вече не е за тръгване с тия турци....

Общи условия

Активация на акаунт