Студенти в Нидерландия - 14

• 68 850
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
Да си следи пощата просто. Моя беше го получил, но понеже беше засипан от куп писма с разни документи, въобще не разбрал че ТОВА е бсн. Просто лист хартия, а той си мислел че ще е картонче, пластика..

# 601
Стела,
Спокойно!
В Айндховен има два университета с множество специалности на английски - съответно много чуждестранни студенти.
В Маастрихт не е толкова натоварено за общината.
Спешен ли ви е БСНа?
Ами средно спешен. Проблемът е, че в квартирата няма нет и съответно стои от тъмно до тъмно в унито. Иска да си купи холандска карта, с неограничен интернет, за която й трябва този мномер. Освен това повечето магазини не й приемали нито мастеркатрата, нито революта. Това прави и пазаруването тегаво.

# 602
За революта съм писала безкрайно много пъти, че там (като даде адрес на получаване в нидерландия) може да си извади пластика маестро( ако има физическа карта, просто следва същите стъпки да поиска втора)

# 603
Стела,
Спокойно!
В Айндховен има два университета с множество специалности на английски - съответно много чуждестранни студенти.
В Маастрихт не е толкова натоварено за общината.
Спешен ли ви е БСНа?
Ами средно спешен. Проблемът е, че в квартирата няма нет и съответно стои от тъмно до тъмно в унито. Иска да си купи холандска карта, с неограничен интернет, за която й трябва този мномер. Освен това повечето магазини не й приемали нито мастеркатрата, нито революта. Това прави и пазаруването тегаво.
За план с неограничен интернет по-скоро изискват нидерландска банкова сметка (за която трябва BSN). Така че това трябва да е едно от първите неща, които трябва да направи след като го получи.

# 604
Тя сама ли живее в тази квартира? Не може ли да помоли някого за временен достъп до неговия интернет. Да обясни и да му предложи част от таксата. Холандците са жалостиви, ако им покажеш, че страдаш, ще ти помогнат.
Вариант две: Помолвате хазяина да пусне интернет, който си включва към наема или му го предплащате за година.
Мъчение е да седиш всеки ден, че и в уикенда в унито.

# 605
Тя сама ли живее в тази квартира? Не може ли да помоли някого за временен достъп до неговия интернет. Да обясни и да му предложи част от таксата. Холандците са жалостиви, ако им покажеш, че страдаш, ще ти помогнат.
Вариант две: Помолвате хазяина да пусне интернет, който си включва към наема или му го предплащате за година.
Мъчение е да седиш всеки ден, че и в уикенда в унито.
Живее с две момичета. Те не са компютърна специалност и не им трябвал нет в квартирата. Хазяйката живее в Белгия и дъщерята не иска да я занимава. Ще чакаме още малко и към края на другата седмица ще иде пак до общината, ако няма резултат. Че само дето не спи в унито.

# 606
А няма ли опция за МБ на български номер, сигурно има все още такъв? И да ФО ползва за hot spot? Пак ли ще е “некоректно” спрямо доставчика? Или скъпо? Не зная, просто brainstorming Sad

# 607
  • София
Много съм доволна от изложението днес на Юнифай -  просто чудесно се бяха подготвили, интересно, полезно, адмирации от мен!

# 608
  • софия
Записвам се при вас, въпреки че следя темата от известно време. И за нас събитието на Юнифай беше много полезно. Не бих казала, че сътрудникът от фирмата, на когото попаднахме, ни помогна, но представителите на университетите ни бяха. Успяхме да дефинираме специалността. Хареса ни и споделеният опит от децата. Дъщеря ми от почти крайно отрицание за Нидерландия, днес избра Бреда 🙂 Ще видим, има време до кандидатстването. Изборът на профил ни притиска.

# 609
zvanche, синът ми толкова беше категоричен, че не иска да учи в Нидерландия, че успях да го замъкна само на едно  изложение и то защото имаше университети и от други държави, не погледна нито един холандски университет. Изведнъж се оказа, че не само е кандидатствал ами е и приет в Амстердам. До последно се чудеше между Амстердам и Стокхолм избра Амстердам,  сега чакаме да видим какво ще направи за магистратурата, знаем само основното, когато имал какво да ни каже, щял да ни каже:)

Тази вечер се събират, нашия ще носи една бутилка ракия, звъни преди малко и ме пита ракията има ли срок на годност, защото на етикета пишело дата, която е минала, според него не би трябвало да има ама все пак да попита:laughing:

# 610
  • София
Много съм доволна от изложението днес на Юнифай -  просто чудесно се бяха подготвили, интересно, полезно, адмирации от мен!
Младежът избра ли университет и специалност?
Записвам се при вас, въпреки че следя темата от известно време. И за нас събитието на Юнифай беше много полезно. Не бих казала, че сътрудникът от фирмата, на когото попаднахме, ни помогна, но представителите на университетите ни бяха. Успяхме да дефинираме специалността. Хареса ни и споделеният опит от децата. Дъщеря ми от почти крайно отрицание за Нидерландия, днес избра Бреда 🙂 Ще видим, има време до кандидатстването. Изборът на профил ни притиска.
И моята девойка беше с приятелки на изложението - ще се цели в Бреда, Айндховен и Влисинген, международен бизнес.
Но още няма сертификат за АЕ - ще държи IELTS в началото на декември. Малко е притеснено от към време, но ще видим.

Последна редакция: нд, 09 окт 2022, 19:03 от Sunny bunny

# 611
  • софия
Днес, след лично проучване, Бреда отпада, но не и Нидерландия. За нашето семейство ученето в чужбина не е самоцел. Събитията за висше образование са полезни, но е хубаво да не бъдат приемани безкритично като препоръки. Положителното е, че имаме достатъчно време да проучим и да се ориентираме.
Настоящата тема покрива повече от 100% нуждата от полезна информация за общите въпроси. Другото, дори и специализирана фирма, не може да направи вместо нас 🙂

# 612
Здравейте!
Следа темата, но нямам какво да споделя и за това не пиша.
Аз също бях днес на изложението, като определено организацията беше много по добра отколкото предната седмица на Интеграл.
Наложи се аз да присъствам на изложението, тъй като дъщеря ми беше на уроците по рисуване в УАСГ.
Тя също иска да пробва, като се е насочила съм Архитектура, но за бакалавър ние намираме само една специалност. Решихме да се насочи към специалност Строителство, като магистратурата да е Архитектура.
Не успях да присъствам на всички теми, обаче коментира ли се за искан хорариум по математика? От Интеграл, казаха, че ще трябва да държи трета матура по физика, но днес от Юнифай казаха, че не е необходимо.
Определено ми хареса, че преди заминаване, правят общи срещи с приетите деца.

# 613
Кажете впечатления, много моля: Бизнес в академичен или приложен университет?

# 614

Тази вечер се събират, нашия ще носи една бутилка ракия, звъни преди малко и ме пита ракията има ли срок на годност, защото на етикета пишело дата, която е минала, според него не би трябвало да има ама все пак да попита:laughing:
Синът ми, на подобна дегустация попита в чата : кажете колко градуса е, че се изцъклиха тука...

Общи условия

Активация на акаунт