Студенти в Нидерландия - 14

• 68 852
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Joy Явно повечето имаме такива случки. Моята носеше една домашна уж за подарък на родителите на гаджето, но те пък не пият такива концентрати и си остана в нея. Дълго време отлежава в стаята. Аз предлагах за нагревки или "бабешкото" лекарство. Обаче нейните приятели българи разбрали, че пази домашняркс и рекли - я, дай да дегустираме. Помирисали, потекли им сълзите (хем им дадохме гроздова, от не много силните - около 50тина градуса), па пийнали. И стигнали до извода - пак да занесе Stuck Out Tongue Winking Eye

# 616
Кажете впечатления, много моля: Бизнес в академичен или приложен университет?
Зависи каква е следващата цел. В повечето случаи приложен университет е по-добрата опция, тъй като бизнес се учи най-добре чрез практика и стажове. Ако студентът иска да се развие в някакви анализаторски дейности, като икономика и финанси по-навътре, академичен университет би свършил повече работа. Дори и да избере приложен сега, след това може да кара магистратура в академичен (вероятно ще се наложи да кара pre-master). Разговарял съм с няколко нидерландци на тази тема и те казват, че е изключително полезно да се опита и от двата (както е случая с магистратурата), заради опитът, уменията и знанията, които се създават.

# 617
А за ИТ специалностите, приложните дали са по-добри. Дайте съвет от кои университети сте доволни за Софтуерно инжинерство или Компютърни науки

# 618
Относно дегустацията. Щерката в Шотландия ще носи ракия, но за да се произведе повече, дядо и прави осемдесет градусова, двоен препек. И нали е химик, обяснява, как да се разреди, че да стане петдесет градуса. Идва си нашата лятото, а съквартирантката холандка по телефона я пита, дали ракията е готова за пиене. Аз  я гледам и не разбирам. А мойто се смее и вика, Абе мами, тя пита дали съм я разредила. Те така се докарва количество.

# 619
Харесала им ракията, трябвало да вземе повече, пак ще носи:)

# 620
Здравейте,
Сравнително от скоро чета темата и се мъча да се ориентирам, тъй като синът ми иска да кандидатства в Нидерландия. Става въпрос за Софтуерни науки и инженерство в университета в Айндховен. Има ли учещи там или родители, бих искала да попитам няколко неща?

# 621
  • дядовата ръкавичка
Здравейте,
Сравнително от скоро чета темата и се мъча да се ориентирам, тъй като синът ми иска да кандидатства в Нидерландия. Става въпрос за Софтуерни науки и инженерство в университета в Айндховен. Има ли учещи там или родители, бих искала да попитам няколко неща?

Писах ви ЛС, но сте забранили получаването на съобщения.

# 622
Споделяйте ги пред всички въпросите и мненията ,защото и други се интересуваме от същото;

# 623
Здравейте,

Писах ви ЛС, но сте забранили получаването на съобщения.

Мисля, че сега вече мога да получавам?

# 624
Копирано от една група в Фейсбук....ако някое дете си търси работа..не е от мен обявата , но ако може да помогне на някой..
''Дъщеря ми предлага помощ за намиране на работа в територията на Айндховен. Работата е на пълно работно време но също така се предлага и работа почасово(за студенти)
Компанията е Prodrive Technologies.
Работата е в логистиката или като техник(не се изисква предишен опит, но английски език е задължителен).
• Работата е на две смени - сутрешна смяна (06:00 - 14:30), Следобедна смяна (14:30 – 23:30) (като се плаща допълнително заради това че работите на смени)
• Компанията осигурява вкючен обяд и вечеря, кафе/чай и бюфет плодове за паузите
• Компанията осигурява фирмен телефон на всеки служител
• Компанията осигурява безплатен  достъп до фитнес на териорията на компанията
• Освен запалтата получавате покриване на пътни разходи
• Средно заплащане около 2,700 евро бруто на месец
• За повече информация : телефон за връзка -31625728586.''

...DIDA975-За кой университет птате? В Айндховен са 2 - Технически и Приложен Фонтис?...Мога да бъда полезна за Приложния -софтуерно инжинерство  , пишете какво ви интересува по точно?

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 10:21 от pali78

# 625
Здравейте, мога ли да помоля някои от вас, които са ползвали агенция / напр. Интеграл, да ми споделят на лични колко им е струвала услугата? Ще ми е много полезно.

# 626
Здравейте, мога ли да помоля някои от вас, които са ползвали агенция / напр. Интеграл, да ми споделят на лични колко им е струвала услугата? Ще ми е много полезно.
UNIFY - 0 лв. Единствените разходи бяха за превод на документи.

# 627
  • столицата
Че как им излиза сметката?

# 628
  • Бургас
Плаща се за допълнителни услуги- курсове, преводи, самолетни билети и тн

# 629
  • Варна
UNIFY - 0 лв. Единствените разходи бяха за превод на документи.
Това е само за университетите, които представят. Сина ми си е харесал Еразъм - за него се плаща. Който се интересува може да види в сайта на Юнифай - има си цени, каталог с университети с безплатно кандидатстване и такива с плащане. Интеграл имаха промоция до средата на септември за безплатно кандидатстване с тях.

Общи условия

Активация на акаунт