Студенти в Нидерландия - 14

• 69 436
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
В крайна сметка това, което носите, на английски ли е? Да не се окаже, че трябва да се преведе и после да не го приемат от НАП?

# 91
Че кой ти тука чете английски по институции:))))

сега сериозно - от сайта на нап
"За да уредят здравноосигурителния си статус, е необходимо тези студенти да представят в офисите на Национална агенция за приходите по постоянен адрес доказателствени документи. Такива документи са например: удостоверение или служебна бележка от университета, в който следват, диплома за завършено висше образование и др. Тези документи трябва да са преведени от лицензирана фирма и  се вземат предвид само, ако в тях е посочен периода на обучение. Документът се подава в териториалната дирекция или офис на НАП по постоянен адрес, за да се „изчистят“ задълженията на студента за здравноосигурителни вноски"

# 92
Относно бележката издадена по електронен път и НАП Русе
Имах доста ядове с тях
Занесох уверението преведено
Върнаха ме ,че няма печат и подпис
Обадих се на познат от НАП ,той прочете закона и каза да ходя да се разправям с тех
След като поисках трите имена и длъжността на дамата с описано обяснение защо не ми приема бележката ,взе че се засуети по етажите
Донесе ми ето това ....

Та на следващото прибиране на синът ми ...през януари занесох такава бележка и беше приета с уверението и изчистиха задълженията

# 93
А на мен ми искаха копие на това "уверение" с печата, което ви показах по-назад (разпечатано от електронна поща) с мокър печат на преводача Grinning

# 94
  • Варна
В НАП Варна - енролмънт, подписан, сканиран и разпечатан, без печат подавам аз. Плюс превод от лицензиран преводач. Там мисля има печат, сега като го взема ще проверя.

# 95
В НАП Варна - енролмънт, подписан, сканиран и разпечатан, без печат подавам аз. Плюс превод от лицензиран преводач. Там мисля има печат, сега като го взема ще проверя.
Печат от преводача има
Но те искат на уверението което е изтеглено на английски да има също печат
От там дойдоха проблемите
В закона (който не съм чела) нямало упоменато нищо за мокър печат...

# 96
Печат от преводача има
Но те искат на уверението което е изтеглено на английски да има също печат
От там дойдоха проблемите
В закона (който не съм чела) нямало упоменато нищо за мокър печат...
Оо, аз и от преводача поисках да ми го прати по мейл, освен да променя и взема лично в такъв случай 🤔

# 97
  • София
Аз с един прозаичен въпрос: Водата в Нидерландия става ли за пиене или  да се търси бутилирана? За Айндховен в частност питам.

# 98
Моя капризен откъм вода син, пие чешмяна Wink В София ми капризничи и пие преварена, ама там пАри за вода не дава, а и мъкнене...
Питейната вода си е такава - питейна и става за всички нужди.

# 99
Става, и моя пие от чешмата и казва че е вкусна

# 100
Става. В пъти по-добра е от тази, която ни продава ВиК-Варна

# 101
Моят син преди да замине проучи за водата
Каза ,че е по хубава и от нашите минерални бутилирани😄
Та смело да си пият
Със сигурност е по-хубав от нашата чешмяна..

# 102
В някаква европейска статистика Амстердам беше на първо място в Европа по чистота на чешмяната вода. Грьонинген - на около 20.

# 103
  • дядовата ръкавичка
В Айндховен според сина е много варовита. Не знам това зле ли е, но я пие. Не е като да има избор.

Дали има учащи в Делфт? Това ли е сайта за студентско настаняване там  https://www.duwo.nl/en/i-search/duwo-university-housing-1/duwo-u … dents-of-tu-delft
Има ли нещо подобно на Vestide, които предлагат квартири според периода на регистрация в сайта? Благодаря!

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 12:54 от Айяла

# 104
В някаква европейска статистика Амстердам беше на първо място в Европа по чистота на чешмяната вода. Грьонинген - на около 20.

Не е лоша и водата в Грьонинген. Детето в София пие минерална или от Брита. Там си пие директно от чешмата. За мен всички води са с различен вкус и особено не обичам изворните, които намирам за доста блудкави. Тамошната ми е поносима. Има и бутилирана изворна, която е евтина. Минерална е трудно да се открие хубава и почти няма. За любителите на газираната вода - Нидерландия е рай (мразя газирана Laughing )

Общи условия

Активация на акаунт