Студенти в Нидерландия - 14

• 68 823
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
А как се доказва партньорство ? Как би могла девойката на синът ми с неговия трудов договор  да си осигури студентско финансиране по време на стажа ? Те са заедно , но не са живели заедно досега. Как би могло да се докаже партньорството им ?
        https://www.belastingdienst.nl/wps/w … _gezondheid 

# 331
Обаче biborana откри правилата и ще ги сподели с вас.

biborana като ги откри пари получи ли напук на нидерландците или само по форумите ги споделя? Simple Smile
Ето тук имаме разминаване кое е полезна и кое вредна информация. Целият този памфлет, в случай, че не е написан от някой, направил го в действителност е вреден, безполезен и губещ време от моя гледна точка.
Ако пък е реален преразказ на реална ситуация, завършила с успех - тогава бих го разглеждал като полезен.

# 332
Някой да пътува скоро за Амстердам, моето момче си е забравило очилата.
Изрично го попитах дали ги е взел и накрая пак останаха тук, пробва без тях, но явно не става.
Аз тази седмица забравих да ги изпратя, щях да гледам куриерите за колко време, ще ги доставят и как да ги опаковам, но напълно изключих.

# 333
Пращах със спиди миналата седмица в сряда, доставиха тази седмица във вторник..

# 334
  • София
На 22ри пътуваме с дъщеря ми за Амстердам, очила мога да занеса, стига да не ви е късно. Също и ако някой друг има да праща нещо дребно, с удоволствие ще съдействам, но сме само с ръчен багаж, даже само с раници. За 3 нощувки- толкова Simple Smile.

# 335
Някой да пътува скоро за Амстердам, моето момче си е забравило очилата.
Изрично го попитах дали ги е взел и накрая пак останаха тук, пробва без тях, но явно не става.
Аз тази седмица забравих да ги изпратя, щях да гледам куриерите за колко време, ще ги доставят и как да ги опаковам, но напълно изключих.
Синът ми пътува на 19 септември. Ако не е късно може да помогне.

# 336
  • Бургас
Днес се прибирам от Айндховен, посетих моя студент, той засега се чувства повече като на почивка, апартаментът е супер, дано се задържи там до края на следването… впечатленията ми са, че храна и транспорт са доста скъпи тук, младежите щъкат с колела, ама не ми се мисли как ще е в дъждовно и студено време, уж само храна и дребни неща купувахме, а бая пари потрошихме, е, посетихме и дизайнерския аутлет и поглезих младежа с някоя и друга нова дрешка

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 12:34 от bur02

# 337
Под храна се има предвид за готвене или по заведения? Сега влязох на сайта на магазина, който е до детето и не ми направи впечатление да е много по-скъпо. Даже ако се възползва човек от промоции, някои неща да по-евтини от България. Да, несъмнено има скъпички неща, но зависи как е свикнал човек и как се храни.
Та в тая връзка съветът ми е децата да планират поне на седмична база, да следят промоции - 3 за 2, 1+1, 50% гратис и всякакви намаления, фермерски пазари и магазини с промоции в края на деня, да се издирят турските магазини, защото там традиционно е по-евтино, да се извадят карти за трупане на точки.
Иначе всички карат в дъжда, свиква се.

# 338
  • Бургас
Ами до квартирата има Jumbo  и там пазарихме,  основно месо, зеленчуци, плодове, яйца…не ми се видя евтино

# 339
Плодовете и зеленчуците факт са скъпи и за мен - невкусни. При яйцата ако са био- бая са скъпички. Олиото гледам са го вдигнали, но колко пък олио да се хаби....
Нека огледа АН, Plus и всички други варианти (които не съм запозната). С колелото на връщане от университета или събота и неделя си е вариант да се пообиколи. И може да се комбинира с колеги също.

# 340
  • ride my bike...
Много важна подробност за дъжда - няма кал.

# 341
  • столицата
Червенокоске, а когато пазаруват по-големи количества от продукти, съхраняващи се в хладилник, как ги запазват? Има ли достатъчно място за продуктите на всички, които ползват съответната кухня?

# 342
Здравейте, търсих по темите, но явно съм го пропуснала, ако е коментирано. Може ли някой да ми каже какъв е документа, който трябва да занеса, че е приета в университет дъщеря ми, НАП или в НОИ, за да й продължат осигуряването. На английски имам писмото, че е приета, то достатъчно ли е, трябва ли да го превеждам при лицензирани преводачи.

# 343
Здравейте, търсих по темите, но явно съм го пропуснала, ако е коментирано. Може ли някой да ми каже какъв е документа, който трябва да занеса, че е приета в университет дъщеря ми, НАП или в НОИ, за да й продължат осигуряването. На английски имам писмото, че е приета, то достатъчно ли е, трябва ли да го превеждам при лицензирани преводачи.
За НОИ не трябва да го превеждате. В НАП изискват превод от легализиран преводач.

# 344
За НОИ не трябва да го превеждате. В НАП изискват превод от легализиран преводач.
т.е. трябва и на двете места ли?

Общи условия

Активация на акаунт