Студенти в Нидерландия - 14

• 68 818
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Дъщеря ми беше на стаж в трети курс, сама го намери (много трудно). От университета и платиха и четирите месеца още през първия месец,  накуп. Размера зависи от държавата в която е на стаж студента. Даже и някакво доплащане получи след, като отчете всичко пред университета. Тя беше в хуманитарна специалност в приложен университет.

# 661
При сина ми стажът е в университета му (научен) и не е платен. Таксите за обучението си вървят

# 662
Дъщеря ми беше на стаж в трети курс, сама го намери (много трудно). От университета и платиха и четирите месеца още през първия месец,  накуп. Размера зависи от държавата в която е на стаж студента. Даже и някакво доплащане получи след, като отчете всичко пред университета. Тя беше в хуманитарна специалност в приложен университет.
Поправям се, беше в научен университет и стажа беше по Еразъм, ако за някого е от полза информацията.

# 663
Добре де, има ли ограничение в коя държава са тези стажове? Предполагам имате предвид тези в 3 курс (при академичните)?

# 664
Да в трети курс, мисля че на сайта на университета (дъщеря ми беше в Маастрихт университет ) има информацията за държавите.

# 665
При дъщеря ми няма изискване за стаж и тя няма да търси. Трети курс е в академичен университет и стажът не е условие за завършване на бакалавът за нейната специалност. Еразъм програмите са съвсем друго нещо. Сега, друг е момента, ако се прави с цел намиране на по-добра работа и трупане на някакви дивиденти.

# 666
  • София
В програмата на сина ми( академичен университет) също няма изискване за стаж. Последните 2 четвърти има някакъв проект, който се равнява на 10 кредита, но не звучи да е стаж някъде.

# 667
По принцип се защитава теза за завършването, която носи определени кредити. При дъщеря ми са 15. Предполагам за същото става дума и при aunt Ogg.

# 668
  • София
Да, нещо такова пишеше. Не видях никъде за задължителен стаж.

# 669
Задължителните стажове са за приложните университети, това им е идеята като цяло.

# 670
Явно си е специфично за университета, защото в академичния при сина ми е задължителен стажа в последния куортър. Но той каза, че стажове има за всички и не е проблем намирането. Различно престижни са, но съвсем достатъчно. Той неговия го уговори още в края на миналата година, втори курс.

# 671
  • София
Десислава777,

Пишете, че стажът обикновено е платен. Може би за ИТ пишете?

Това което съм чувала е, че масово стажовете в Нидерландия или не са платени, или са ниско платени. Не е от пряк опит, но е каквото съм чувала от холандци.

Нормално е търсени специалности обаче да са платени ( такива за които има недостиг на работна рука)
Писах вече, че синът ми е трета година Civil Engeneering в HZ. Повечето му колеги си намериха много трудно стаж. Тези които не успяха, заминаха на обмен този семестър вместо следващия, за да не загубят половин година. Моето дете извади късмет, че го поканиха от университета да прави проучване в колаборация с друг университет. Късмет не точно, той е много прилежен, средния успех му е над 9, така че това е един вид признание, според мен. Стажът му е платен. Не е кой знае колко - 400 евро, но той работи и допълнително, така че си докарва приличен доход за момента.

# 672
Моето момче няма да има стаж, нещо друго ще прави.
Ние във фирмата имахме стажант от Тилбург,  нямаше проблем, че стажа е бил в България.

# 673
А моята щерка ходи 2 пъти годишно на стаж, при това има изисквания какъв да е стажа. Сама си търси. България й е последен вариант, тя гледа в някоя друга държава да е. Навсякъде е еднакво трудно, пише по десетки имейли белким някой отговори, уточнява, че не иска заплащане, но и Саксион (нейния университет) са едни претенциозни.... понякога казва, че й е по-трудно да се разбере с нейния университет, отколкото с практиките, където кандидатства.
За майнърът пък да не говорим. Намери си университет във Финландия, две седмици води кореспонденция със Саксион, одобриха я и след 3 дни някой се сетил, че тоя университет бил по Еразъм и процедурата била друга, та наново трябвало да подаде документи в родния университет. Мисля, че холандското гадже научи десетина цветни български попържни много набързо.

# 674
  • София
Извинете ме, но встрани от темата

Продавам двупосочен билет Айндховен- София 17.12., София - Айндховен 10.01. за сумата от 115 евро. Има такса смяна на име 115 евро, което прави обща цена 230 евро. Ако някой се интересува да ми пише на лично съобщение.

Общи условия

Активация на акаунт