Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 79

• 42 757
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Ето и от мен една гледка от тази сутрин, като сме почнали.

Мда, гледката е хубава, но дано да е съчетана с огромни прозорци. Както вече казах първата част от интериора на моите жилища я правя още когато ги избирам. Когато намеря гледката купувам само ако е съчетана с такива огромни прозорци. По този начин гледката наистина става част от интериора.  
П.П. Между другото нe случайно ми харесва дневната на skk 👍🏻👍🏻👍🏻. При нея го има съчетанието на зелена гледка и огромен прозорец.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 22:25 от Мъфин

# 151
  • Пловдив
Мъфин,тръпна в очакване да покажеш нещо твое от вътрешната страна на прозорците .За моди в интериора говорим  ,все пак ,  и за разликата в дизайна и вкусовете на хората.
  Ох....отдъхнах си ,че мога да се включа пак ,  отговаряйки на всичките   критерии  ,които разбрах ,че трябва да притежавам ,за да коментирам  : образование в сферата на дизайна  ,посещаване на мултимилонни имоти ,бизнес в строителството ,къща с големи прозорци и зелена гледка . И на всичкото отгоре ,показвам често личен интериор и екстериор .

Прощавам ти ,че ме отсвири в предишен пост ,  просто не си знаел ,че съм от твоята клика  .   Joy

# 152
Нели, много яка къща😍
Какви са первазите на прозорците отвън?

# 153
  • Пловдив
Чи лу, обикновени алуминиеви  , боядисани прахово ,  в цвета на дограмата .Още си търся маса и столове за верандата,затова не съм я снимала .

# 154
  • Велико Търново
Ох,  нелина_лондон...  Да ви имам зеленината и черно бялата къща! Снимана от този ъгъл изглежда още по - "дебела" и елегантна.
Моята гледка в момента  не е нито за снимка,  нито за показ. Слънцето ни опече тревата,  а зеленината насреща е направо жълта,  все едно е есен.
Тук не е валяло от повече от месец,  всички кладенци са сухи и няма никакви жилки вода да пуснем сонда.
За м. Юни платихме вода,  колкото за цяла година и се от казахме да поливаме.
Чакам едни икейски рафтове и ще си правя кът за орхидеите,  нали е модерно Simple Smile
Не че имам много,  но колкото - толкова.
Чакам  и един рафт със дк

# 155
Мъфин,тръпна в очакване да покажеш нещо твое от вътрешната страна на прозорците .За моди в интериора говорим  ,все пак ,  и за разликата в дизайна и вкусовете на хората.
  Ох....отдъхнах си ,че мога да се включа пак ,  отговаряйки на всичките   критерии  ,които разбрах ,че трябва да притежавам ,за да коментирам  : образование в сферата на дизайна  ,посещаване на мултимилонни имоти ,бизнес в строителството ,къща с големи прозорци и зелена гледка . И на всичкото отгоре ,показвам често личен интериор и екстериор .

Прощавам ти ,че ме отсвири в предишен пост ,  просто не си знаел ,че съм от твоята клика  .   Joy
Вижда се гледка (в отражението на прозореца) към някакви къщи и то не особено хубави. Няма нищо общо с това:

P.S. На теб ти харесва да гледаш към грозновати къщи, а на мен към красива природа без бетон. Наистина имаме съвсем различен вкус.
P.S.2 Ето на това бях хвърлил поглед в началото на лятото. Отговаря  на виждането ми за гледка. Морето и зеленината биха допълвали добре бъдещият интериор на къщата.  Челно няма никъде бетон. Само природа. Дограмата трябва много да се пипне.
Това пък е гледка, която съм запомнил oт форума (skk). На Speed Queen гледката също е страхотна, но там не знам как седят нещата с големите прозорци.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 06:46 от Мъфин

# 156
Зимнта гледка не е ли от прозорците на на skk?

# 157
  • Пловдив
Да ,на SKK и е страхотна ! Направо ми е болно ,че всичко пресъхва в тази сушава година  , дори и кладенците ...Щом в Лондон парковата трева е пожълтяла ...смятай ....ВИК сметката мога да  я предположа 😒  .   Ще чакаме ревю на рафта  с орхидеите .
 Еее Мъфин ,ама много забавен .Мерихме си ....прозорците ,не гледките .Значиии...победител си  Simple Smile Simple Smile  Не мога да се сравнявам с твоята целогодишно зелена гледка  в топлите страни .Ама ,дай ми шанс моля те ,да си насея палми ,зимата ще ги увивам с найлон , и   вероятно тогава , след едни 20 г  , ще вдигна гордо глава .За съжаление няма да мога да се телепортирам в Испания ,или където е , за да е същото ,особено с онези бели  къщи в далечината...ама нищо ...поне ще съм си "оправила" вкуса . Joy
Иначе , с чудна снимка отговори -с нещо ,на което си ходил на оглед .Тук говорим за вкус в обзавеждането и нещо което създаваме сами ,а не е даденост .То може да бъде стилно или не ,независимо от вложените средства .
Темата е за търсене на идеи ,съвети , показване на резултата ,обсъждане на интериор.Екстериорът е в частта на декора , не на озеленяването.  Не е за "мерене" на локации и лукс или демонстрации на грубо отношение .Въпрос на възпитание и възприятие към останалите човешки същества .

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 10:01 от nelina_london

# 158
  • при него
Мъфин,
Скрит текст:
Ние сме в панел. Гледката е от балкона на хола. Локацията при нас е много добра, заради това и не се изместихме в ново строителство. Парк е това, а ние сме с дете и куче и ни е много важно на този етап. Отдолу е натоварен булевард и си е шумно през деня, но сутрин рано, напролет, как само ухае на пресна зеленина...

# 159
Снимките на Мъфин по нищо не показват, че е гледка снимана от жилището му, ша ма извинява😆
Аз такива Жунгли много съм снимала, ама не ми е гледката от спалнята.

# 160
Мда, гледката е хубава, но дано да е съчетана с огромни прозорци. Както вече казах първата част от интериора на моите жилища я правя още когато ги избирам. Когато намеря гледката купувам само ако е съчетана с такива огромни прозорци. По този начин гледката наистина става част от интериора.  

С едно изречение зачерта архитектурата и мъдростта на цели нации, Мъфин. Огромните прозорци са приложими само в подходящия климат. Там, където слънцето жари през по-голямата част от годината, прозорците са тесни и дълбоко разположени, обикновено покрити с капаци през деня, а стените са дебели, за да запазят домовете прохладни. А в градовете с вековна история и съответно скъпи адреси, сградите са толкова близо, че огромните прозорци биха били по-скоро будещи недоумение.

Но, както вече разбрахме, ти си избираш жилища ново строителство, сред зелени ливади и това е положението. Плюс четеш и отговаряш очевидно твърде избирателно Satisfied Ама това общуване тук да не е на принципа на скачените съдове? Не всички на тая земя са с еднакъв стандарт, едни живеят на село, други в столицата, едни са в панел, други в самостоятелни къщи, едни имат високи бюджети, други - не. Но не бюджетът е това, което прави хората естети. Някои са надарени от природата с усет към красивото, други се образоват и се стремят да усъвършенстват себе си и средата си. А има и категория, които просто купуват нещата от брошурата, и колкото по-скъпо, толкоз по-горди са Rolling Eyes

А темата тук е как да направим жилищата си по-красиви, по-удобни и приятни за обитаване, съобразявайки се с даденостите, с които разполагаме. Не къде и какъв недвижим имот да си купим Rolling Eyes

# 161
  • Street of Dreams
Ще ме наречете луда, но аз предпочитам гледка в града. Е не в българската градска реалност, но не искам да живея и в аквариум на плажа (Мъфин вманиачваш се, това прилича на лятно заведение) . Нито има нужда от чак такива прозорци, нито морето е чак толкова зашеметяващо за дълго. Вечер на тъмно на мен ми е страховито дори, става дълбок черен цвят като бездна. Изобщо далеч от града аз винаги съм отказвала да живея - на място, където за всичко съм вързана за колата си - гора, джунгла и тн. Аз имам нужда от живот наблизо - ресторанти, магазини, светлина, настроение.

Най-хубавата ми гледка беше към кулите на една катедрала.

# 162
Аз се изкушавам да ви върна в началото на дискусията, а именно тезата, че гледката през едни големи прозорци е част от интериора.
Та продължавайки тази мисъл, смятате ли, че интериорът на стаята трябва да е синхронизиран с гледката и да й кореспондира?
Например, ние ще обзавеждаме стаи с много и големи френски прозорци, които откриват подчертано индустриална панорама. Абстрахирайки се от това, дали по начало бихте я избрали за себе си, как бихте подходили - да се реши целия интериор в този стил (или индъстриал, или 100% минимализъм) или да се балансира отвътре?

# 163
  • sofia
Много съм съгласна с Lois - “не бюджетът е това, което прави хората естети”. 👌🏻 И е доста безсмислена тази полемика тук - някак форумът за мен не е за “да си го мерим”, а за сме си взаимно полезни. Другото е страшна еснафщина, от която бягам по принцип, но у българинът е много силно изразена, за съжаление. 😀 Вероятно заради вековете бедност и слугинаж, но това е друга тема.
Ондин, и аз предпочитам градската среда и нейния живот. Е, не живея в центъра, но пак ми е достатъчно динамично наоколо. ☺
evenfall, аз бих се съобразила с гледката донякъде. Със стила/фасадата на сградата - още повече.

# 164
  • Пловдив
Ако имам избор и възможност ,щях да живея в някоя стара френска или скандинавска сграда с много характер , високи тавани и достатъчно орнаментика ,с двойни портали врати .
Lois ,страхотно си го казала .
 Като цяло ,имам усещането ,че се стремим точно към това ,което не сме имали   или ограничавани по ред причини .
Винаги се сещам за английските ми колеги ,които след посещение в провинциален град в Италия  бяха възхитени от просторите с дрехи по  терасите на жилищата .Описаха го като чаровно и уникално ,защото не са го виждала в UK .

evenfall,много зависи от това и каква е сградата ,не само гледката  .Например всеки съвременен стил би подхождал ,не е нужно да е точно минималистичен .Индустриална гледка е доста общо казано .Представям си много различни неща .

Общи условия

Активация на акаунт